Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Cornel Şfaiţer este noul preşedinte al clubului Poli Iaşi – Care este obiectivul grupării din Copou

Publicat

in

Cornel Şfaiţer este noul preşedinte al Consiliului Director al clubului de fotbal Politehnica Iaşi, a anunțat, miercuri, gruparea din Copou.

Fostul manager al clubului Sepsi Sfântu Gheorghe a precizat că îşi propune ca obiectiv revenirea rapidă a echipei ieşene în prima ligă.

Primarul Iaşiului Mihai Chirica a afirmat, într-o conferinţă de presă, că noul preşedinte al clubului ieşean, Cornel Şfaiţer, nu va fi remunerat şi că acesta nu a venit la Iaşi pentru avantaje materiale, ci pentru a face performanţă.

„Sunt convins că astfel de oameni pot genera emulaţia de care fotbalul ieşean are atâta nevoie. Pentru că, în ultimii ani, au existat destule controverse legate de clubul de fotbal, vreau să fac şi o promisiune: Poli va deveni în următoarea perioadă cea mai transparentă echipă din ţară în ceea ce priveşte cheltuirea banilor, totul urmând a fi verificat până la ultimul leuţ” – Mihai Chirica.

La rândul său, Cornel Şfaiţer a declarat că nu a acceptat uşor propunerea de a veni să lucreze la Iaşi, el precizând că în linişte şi cu multă muncă poate fi închegat un proiect de succes la Politehnica Iaşi.

„Nu am venit la Iaşi să iau bani, ci din contră să aduc bani. Trebuie să creăm o echipă competitivă în vară, apoi să revenim în prima ligă. Nu va fi uşor, pentru că şi în liga secundă lucrurile s-au mai schimbat. E important să vină şi bani privaţi la club şi să nu ne bazăm doar pe finanţarea dinspre primărie” – Cornel Şfaiţer.

După 16 etape, Politehnica Iaşi ocupă locul 12 în clasamentul ligii secunde la fotbal, având doar şanse matematice să acceadă în play-off.

Cornel Şfaiţer a condus în ultimii ani FC Botoşani şi Sepsi Sfântu Gheorghe, reuşind cu ambele echipe clasări în zona fruntaşă a clasamentului primei ligi, scrie News.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Parlamentar rus, reacție la acordarea Premiului Nobel pentru Pace unei organizații din Rusia: ‘Pentru mine este neplăcut până la dezgust’

Publicat

in

De

Într-un interviu acordat pentru Gazeta.Ru, prim-vicepreședintele Comitetului pentru afaceri externe din cadrul Dumei de Stat a Rusiei, Dmitri Novikov, a catalogat drept părtinitoare decizia de a acorda Premiul Nobel pentru Pace organizației ruse pentru drepturile omului „Memorial” (organizația este inclusă pe lista agenților străini de către Ministerul rus al Justiţiei). Deputatul a adăugat că, din cauza activităților centrului, consideră că decizia Comitetului Nobel este neplăcută şi îi stârneşte dezgust, transmite Rador.

„Comitetul Nobel a luat multe decizii care au fost controversate și care merită criticate, dar în acest caz s-a luat o decizie care este pur și simplu extrem de neplăcută și nici nu doresc să critic, pentru mine este neplăcut până la dezgust, pentru că Memorial este o organizație care este marcată de activități intense provocatoare împotriva istoriei noastre, indiferent de orice fapte istorice, obiectivitate, respect faţă de acţiunile fostelor generații și denigrarea erei sovietice. Prin urmare, gradul de implicare în luarea unei astfel de decizii consider că este este pur și simplu exagerat și totul pare extrem de nedemn”, a mai spus el.

Câștigătorii Premiului Nobel pentru Pace pentru 2022 au fost desemnaţi președintele Centrului pentru drepturile omului Vesna (Primăvara, în tr.) din Belarus, Alesi Beliaţki, organizația rusă pentru drepturile omului Memorial și organizația ucraineană pentru drepturile omului Centrul pentru Libertăți Civile.

În 2021, Parchetul General al Federației Ruse a cerut Curții Supreme să interzică activitatea organizaţiei Memorial în legătură cu nerespectarea sistematică a legilor și discreditarea autorităților statului. Procurorul a subliniat că organizația creează ‘o imagine falsă a URSS, catalogând-o drept teroristă și că denigrează memoria celui de-Al Doilea Război Mondial’.

Memorial este o organizație specializată în cercetarea represiunilor politice din URSS. Centrul pentru drepturile omului Memorial este inclus în registrul agenților străini din Rusia din 2014, iar în luna decembrie 2021 a fost interzisă printr-o decizie a Curții Supreme a Rusiei.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Romgaz a schimbat numele ExxonMobil Exploration and Production Romania în Romgaz Black Sea

Publicat

in

De

Romgaz (SNG), producător şi furnizor de gaze naturale controlat de statul român prin Ministerul Energiei, a anunţat finalizarea procedurilor de schimbare a denumirii companiei ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited în Romgaz Black Sea Limited, potrivit unui raport de la BVB, informează Mediafax.

„Ca urmare a deciziilor luate în cadrul şedinţei Adunării Generale a Acţionarilor Romgaz. din data 22 septembrie 2022, s-au demarat procedurile de înregistrare la autorităţile competente din Bahamas. La data de 6 octombrie 2022, au fost primite documentele care confirmă finalizarea procedurilor anterior menţionate”, se arată în document.

În august, Romgaz a anunţat finalizarea tranzacţiei de achiziţie şi transferul acţiunilor reprezentând 100% din capitalul social al ExxonMobil Exploration and Production Romania, care deţine 50% din drepturile dobândite şi din obligaţiile asumate prin Acordul Petrolier pentru zona de apă adâncă a perimetrului offshore XIX Neptun din Marea Neagră. Valoarea tranzacţiei a ajuns la 1,06 miliarde de dolari.

Romgaz are 15,5 miliarde de lei capitalizare, după un avans de 3,3% al acţiunilor de la începutul anului, pe fondul unui rulaj de 470 de milioane de lei, arată datele BVB.

Compania a înregistrat un profit de 1,7 miliarde de lei pe 30 iunie, în urcare cu 127% faţă de anul trecut, în timp ce afacerile au urcat de trei ori la 7,5 miliarde de lei, potrivit raportului semestrial al Romgaz.

Cifra de afaceri raportată pentru prima jumătate din 2022 este mai mare cu 31% decât cea pe întreg anul 2021.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend