Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Coreea de Nord face anunțul care ÎNSPĂIMÂNTĂ omenirea: ‘Un test foarte important a avut loc la baza de lansare a sateliţilor Sohae’

Publicat

in

Coreea de Nord a anunţat duminică că a efectuat un „test foarte important” la baza sa de lansare a sateliţilor Sohae, înconjurat de mister, dar semnificativ pentru eşecul negocierilor în domeniul nuclear dintre Phenian şi Washington, comentează AFP.

Informaţia a fost transmisă de agenţia oficială KCNA, care nu a oferit niciun detaliu despre dispozitivul sau arma testată, informează agerpres.ro.

Citește și: Decizia majoră ÎCCJ! Iese Dragnea din închisoare?

„Un test foarte important a avut loc la baza de lansare a sateliţilor Sohae în după-amiaza zilei de 7 decembrie”, a declarat un purtător de cuvânt al Academiei naţionale de ştiinţe a Coreii de Nord.

Rezultatul acestui test va avea un „efect important” schimbând „statutul strategic” al Coreii de Nord, a adăugat el.

Citește și: Veste BOMBĂ cu privire la modificarea contractelor individuale de muncă !

Mai devreme în cursul zilei de sâmbătă, preşedintele american, Donald Trump, a lăudat în faţa presei la Washington „relaţia sa foarte bună” cu liderul nord-coreean Kim Jong Un.

„Cred că vrem amândoi să le păstrăm aşa cum sunt. Ştie că am alegerile care vin”, a adăugat el, insistând că ar fi surprins dacă Phenianul „ar acţiona în mod ostil”.

Citește și: Corina Crețu – declarații incredibile despre bugetul României: 2021-2027!

Situată pe coasta de nord-vest a Coreii de Nord, baza militară Sohae, cunoscută şi sub numele Tongchang-ri, s-a aflat de peste un în centrul diplomaţiei în trei dintre Phenian, Seul şi Washington.

Are toate aparenţele unui centru spaţial pentru lansarea sateliţilor pe orbită. Nord-coreenii l-au utilizat însă pentru mai multe lansări de rachete condamnate de comunitatea internaţională, care mai denunţă antrenamentele la tiruri de rachete cu rază lungă de acţiune.

Citește și: Dacian Cioloș : “Ne propunem să organizăm un prim congres al diasporei – PLUS”!

În cursul summitului de la Seul din septembrie 2018, liderul nord-coreean Kim Jong Un s-a angajat să îl închidă. Ulterior, discuţiile pentru „denuclearizarea” Peninsulei Coreene au intrat în punct mort.

În martie, serviciul de spionaj al Coreei de Sud (NIS) a anunţat că Phenianul a reluat activitatea pentru a restabili centrul său cheie de lansare a rachetelor cu rază lungă de acţiune de la Tongchang-ri.

Citește și: INCREDIBIL- Marcel Vela vorbește despre procedurile care vor fi transmise la DIICOT!.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Bancul zilei: Dis-de-dimineață, la Poliție sună telefonul:

Publicat

in

De

Dis-de-dimineață, la Poliție sună telefonul:

– Ajutor, trimiteți de urgență mașina de intervenții! Pisica a intrat in camera.

Ofițerul de serviciu se enervează:

– Ce-i cu gluma asta proastă? Cine-i la telefon?

– Eu, răspunse papagalul.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Începe SCANDALUL între USR și PNL: Mihai Goțiu, mesaj TĂIOS pentru Ludovic Orban

Publicat

in

De

Senatorul USR Mihai Goțiu a tranmis Guvernului, vineri, că valoarea Roșiei Montane pentru istoria și cultura universală nu se calculează în euro sau dolari. Reacția vine în contextul în care ministrul Culturii a susținut că pentru înscrierea Roșiei Montane în UNESCO sunt necesare mai multe avize, conform Mediafax.

„D-le prim-ministru Ludovic Orban, d-le ministru al Culturii Bogdan Gheorghiu, Valoarea Roșiei Montane pentru istoria și cultura universală e o realitate care nu se calculează în euro sau dolari. Am aflat, cu surprindere, că d-l ministru al Culturii, Bogdan Gheorghiu, a afirmat, ieri că ar fi nevoie de avize de la Justiție, Externe și Finanțe pentru a trimite notificarea cu privire la reluarea procedurilor de înscriere a Roșiei Montane în UNESCO. Îmi permit să afirm că cineva încearcă să vă inducă în eroare”, a scris Mihai Goțiu, pe Facebook.

Senatorul USR a subliniat că firma de avocatură care se ocupă de caz nu ar reprezenta interesele statului român, ci ale unei companii fantomă.

„Acesta e un fals argument, oferit de o firmă de avocatură care ar trebui să reprezinte, la Washington, în litigiul Gabriel Resources, interesele statului român, nu pe cele ale companiei fantomă, care a făcut atâta rău acestei țări. Potrivit firmei, o eventuală includere a Roșiei Montane în UNESCO, ar putea afecta negativ șansele României în proces. De fapt, e exact pe dos. Ani la rând, firmele de PR, de lobby și de avocați care au reprezentat interesele companiei miniere au susținut că situl de la Roșia Montană nu ar avea vreo valoare culturală și istorică deosebită și că includerea pe Lista Monumentelor Istorice din România ar fi fost făcută pentru a bloca proiectul minier distructiv. Această teorie se regăsește inclusiv în motivarea și pledoariile din fața Curții de Arbitraj prin care Gabriel Resources solicită daune de miliarde de dolari statului român”, a explicat el.

Goțiu îi transmite premierului că includerea Roșiei Montane în patrimoniul UNESCO ar stopa argumentele false ale avocaților companiei miniere.

„D-le prim-ministru, includerea Roșiei Montane în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO ar reprezenta, dincolo de orice echivoc, că zona are o importanță extraordinară pentru istoria și cultura umanității, nu doar pentru istoria și cultura României. Cum ar mai putea pretinde avocații companiei miniere că Roșia Montană ar fi fost inclusă pe Lista Monumentelor Istorice din România, nu pentru că ar avea o valoare deosebită, ci pentru a le bloca lor proiectul distructiv, dacă situl ar primi recunoașterea celei mai importante instituții din domeniul patrimoniului cultural și natural din lume?!”, întreabă senatorul USR.

El îi solicită premierului Ludovic Orban să nu invoce „același pretext pe care iresponsabilul Guvern PSD l-a utilizat pentru a bloca includerea Roșiei Montane în UNESCO și dezvoltarea sustenabilă a localității și a zonei” și să îi „cheme la ordine pe reprezentanții firmei de avocatură, pentru a clarifica interesele cui le reprezintă la Washington pe banii cetățenilor români”.

Senatorul USR i-a reamintit premierului de acordul semnat la învestire.

„De-asta le-a tremurat fundul celor din Guvernele PSD și au dat înapoi. Sper că d-voastră și PNL nu sunteți în aceeași situație și nu vă veți ascunde după false argumente, pentru a nu vă onora cuvântul pe care vi l-ați dat la învestire, în fața USR și, mai ales, în fața tuturor cetățenilor români”, a conchis el.

Reacția vine în contextul în care ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a comentat joi pentru MEDIAFAX situația în care se găsește procesul includerii sitului Roșia Montană pe lista obiectivelor de patrimoniu UNESCO și a spus că este nevoie de aviz de la alte ministere direct implicate în problematică, ministerul de Externe, Justiție și Finanțe.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend