Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Coproprietarul clubului Atalanta Stephen Pagliuca vrea să cumpere echipa Chelsea de la Roman Abramovici

Publicat

in

Coproprietarul clubului Atalanta Stephen Pagliuca a declarat că este pregătit să facă o “ofertă substanţială şi credibilă” pentru a cumpăra gruparea Chelsea de la Roman Abramovici, anunță news.ro.

Grupul lui Pagliuca a achiziţionat pachetul majoritar de acţiuni (55 la sută) la Atalanta în februarie, de la familia Percassi, cere deţinea 86 la sută din club.

Pagliuca este acum hotărât să facă o “ofertă credibilă” pentru a cumpăra Chelsea de la Abramovici, pe care guvernul britanic l-a sancţionat în urma invaziei Rusiei în Ucraina din februarie, informează football-italia.net.

“De-a lungul vieţii şi carierei mele, etica mea a fost întotdeauna aceea de a acţiona în linişte, cu integritate, şi de a lăsa ca acţiunile şi rezultatele mele să vorbească de la sine. Cu toate acestea, este imperativ să clarificăm şi să-i asigurăm pe suporteri cu privire la grupul nostru de ofertanţi şi la angajamentele sale, pentru a sublinia cât de serios tratăm potenţiala noastră responsabilitate faţă de Chelsea”, a declarat Pagliuca, pentru Sky News UK.

Pagliuca, de asemenea coproprietar al echipei de baschet Boston Celtics, a adăugat că oferta va fi “substanţială şi credibilă”.

“Primul nostru obiectiv este să facem investiţii strategice pentru a continua să concurăm pentru campionate şi trofee. Îi vom sprijini pe jucători şi manageri pentru a ne asigura că echipa Chelsea este o câştigătoare obişnuită şi pretendentă la titlu, fie în Premier League, Liga Campionilor sau Superliga feminină (singura Superligă în care intenţionăm să concurăm, ca să se ştie). În plus, vom continua să investim în academia de tineret pentru a dezvolta vedetele viitorului şi nu am fi în acest proces dacă nu am avea o viziune interesantă şi incluzivă pentru Chelsea. În cei peste 20 de ani de când deţinem Boston Celtics, nu ne-am gândit nici măcar o dată să schimbăm numele, culorile sau logo-ul clubului. Aceasta este garanţia noastră pentru fanii echipei Chelsea”, a precizat el.

În martie, Pagliuca a explicat cam în acelaşi fel, într-un interviu acordat Gazzetta dello Sport, planurile sale de viitor pentru Atalanta, recunoscând că vede asemănări între “La Dea” şi Boston Celtics.

“Percassi sunt lideri extraordinari, aşa că proiectul nu se va schimba prea mult. Lucrurile ar trebui să continue să meargă aşa cum au mers până acum. Aşa că trebuie să construim o echipă câştigătoare, să dezvoltăm talentele şi sectorul juvenil. Putem ajuta brandul Atalanta să crească la nivel mondial, lărgind baza de fani”, susţinea el.

Familia lui Pagliuca s-a mutat în SUA din Italia în anii 20. Ei proveneau dintr-un mic sat din Basilicata, numit Muro Lucano.

“Ştim cât de importantă este zona geografică şi suntem conştienţi de faptul că sprijinul fanilor face parte din succesul echipei. Este o onoare pentru noi. Am avut un sentiment similar când am cumpărat Celtics în 2003. Clubul este aproape ca o religie în oraş şi am observat acest lucru imediat ce am intrat pe Stadionul Gewiss. Era la fel ca la Boston Garden sau Fenway Park. Acelaşi sentiment de afecţiune şi dragoste pe un stadion de 24.000 de locuri, cu fani care susţin echipa de 40-50 de ani”, a mai declarat el, în martie.

Dacă tranzacţia va fi dusă la bun sfârşit, rămâne de văzut ce se va întâmpla cu Atalanta, în condiţiile în care UEFA nu acceptă în competiţiiel sale cluburi care sunt controlate de aceeaşi persoană, companie sau grup. Iar în acest sezon, atât Chelsea, cât şi Atalanta au jucat în Liga Campionilor.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Comisia Europeană ar urma să dea în judecată Germania pentru „taxa de neutralitate” pe vânzările de gaze către vecinii săi

Publicat

in

De

Comisia Europeană ar urma să dea în judecată Germania pentru că a perceput vecinilor săi o taxă suplimentară pentru cumpărarea de gaze din depozitele sale, considerând că a încălcat regulile UE privind piaţa unică, au declarat două surse familiare cu chestiunea, transmite Reuters.

Olaf ScholzFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Sursele au spus că procesul ar putea fi lansat încă din următoarele zile.

Tax germană este o moştenire a crizei energetice europene care a atins apogeul în 2022, după ce Moscova a redus fluxurile de gaze către Europa şi o explozie subacvatică a închis conducta Nord Stream din Rusia către Germania – ruta care asigura 15% din importurile de gaze ale Europei.

Pentru a recupera miliardele de euro pe care le-a cheltuit pentru cumpărarea de gaz non-ruse la preţuri ridicate, pentru a-şi umple rezervoarele de stocare, Germania, cea mai mare dintre toate ţările UE, a introdus ceea ce a numit ”o taxă de neutralitate” pentru vânzările de gaze către vecinii săi.

Taxa suplimentară s-a triplat de când a fost introdusă în octombrie 2022, despre care unele guverne au spus că contravine regulilor pieţei unice a UE care interzic orice tarif pentru comerţul dintre ţările blocului.

”Rămânem în legătură cu autorităţile germane în această chestiune, inclusiv la nivel politic… nu speculăm cu privire la posibila deschidere a procedurilor de încălcare a dreptului comunitar”, a spus un purtător de cuvânt al Comisiei.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Economiei şi Climei din Germania a declarat că taxa este nediscriminatorie, iar alte ţări UE au beneficiat de faptul că Germania şi-a umplut rapid vastele depozite de gaze.

”Această măsură a adus o contribuţie decisivă la securitatea europeană a aprovizionării şi la stabilizarea preţurilor”, a declarat purtătorul de cuvânt într-un comunicat trimis prin e-mail.

Procedura oficială a UE începe cu o notificare prin care se solicită informaţii, urmată de o solicitare de a se conforma legislaţiei UE, înainte ca chestiunea să fie trimisă Curţii Europene de Justiţie.

Procedura poate dura luni de zile.

În special Republica Cehă, Austria, Slovacia şi Ungaria au presat Comisia să ia măsuri împotriva taxei germane.

Autoritatea de reglementare a energiei din UE, ACER, a declarat că astfel de taxe au dus la preţuri mai mari la gaze în unele ţări şi nu ar trebui aplicate comerţului transfrontalier.

Comisarul pentru Energie, Kadri Simson, a declarat luna trecută că taxa a pus în pericol solidaritatea blocului şi a afectat eforturile de a reduce dependenţa UE de gazul rusesc.

”Comerţul dintre statele membre nu este restricţionat de taxe, aşa că nu există nicio justificare pentru trecerea la gazul rusesc”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Economiei şi Climei din Germania.(news.ro)

Citeste mai mult

NATIONAL

O nouă descoperire confirmă tot mai mult existența unei creaturi misterioase

Publicat

in

De

Cercetătorii au făcut o descoperire senzațională, generând controverse ample. Este vorba despre o creatură misterioasă care ar fi trăit acum aproximativ 202 milioane de ani, pe vremea dinozaurilor.

Oamenii de știință au identificat o ființă cu totul neobișnuită. Există speculații că ar putea fi cea mai mare reptilă marină care a existat vreodată. Se estimează că aceasta ar fi avut o lungime de peste 25 de metri, adâncind misterul și fascinația în jurul ei.

Trebuie menționat faptul că maxilarul creaturii a fost găsit în 2016, de un vânător de fosile pe o plajă din Somerset, Marea Britanie. Lucrurile aveau să continue patru ani mai târziu.

În 2020, un alt maxilar similar a fost descoperit de un tată și o fiică. În urma cercetătorilor efectuate, experții au ajuns la concluzia că fosilele provin de la două reptile ihtiozaur gigant, care ar fi putut avea 25 de metri lungime.

„Bazându-ne pe dimensiunea maxilarelor, unul dintre ele de peste un metru, iar celălalt de doi metri, putem calcula că întregul animal ar fi avut o lungime de aproximativ 25 de metri, cam cât o balenă albastră”, spune doctorul Dean Lomax, paleontolog la Universitatea din Bristol, care a scris articolul științific publicat miercuri.

content-image

Ce s-a aflat până acum despre această creatură

Descoperirea ciudată făcută de cercetători nu este însă finalizată. Potrivit acestuia, e nevoie de mai multe dovezi astfel încât să fie trase concluzii. Un craniu ori un schelet complet ar putea să facă lumină în acest caz.

În acest mod ar fi stabilită dimensiunea exactă a creaturii. Ce se știe însă despre ihtiozaurul uriaș ? Conform BBC, acesta a dispărut în urma unei extincții în masă. Au mai fost într-adevăr și alți ihtiozauri care au trăit după, însă dimensiunea nu ar mai fost niciodată aceeași.

Menționăm că de când a fost descoperit maxilarul reptilei, cercetările au luat amploare. Mulți și-au dorit să înțeleagă cât de mare a fost într-adevăr creatura. Iar odată cu trecerea timpului, răspunsurile par să apară.

Dean Lomax spune că în momentul în care și al doilea maxilar gigantic a ieșit la suprafață, a fost cu adevărat impresionat. Acest lucru l-a făcut să continue cercetările și să își dorească să afle mai mult.

„Am fost masiv impresionat, foarte, foarte entuziasmat. Știam că în acel moment aveam un al doilea maxilar gigantic de la unul dintre acești ihtiozauri masivi, exact ca cel al lui Paul”, a mai spus Dean.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend