Conecteaza-te cu noi

Comunicate de Presa

Copiii supradotați, liderii de mâine Leonardo Gifted School, prima școală dedicată exclusiv copiilor supradotați, ajunge în România

Publicat

in

Centrul Gifted Education a început selecția pentru Școala Leonardo Gifted School, prima școală britanică internațională dedicată exclusiv copiilor supradotati (de la 5 la 11 ani), care își va începe activitatea școlară din septembrie 2015.
Leonardo Gifted School este unică în Romania și în regiune, diferențiându-se de sistemul clasic de educație printr-un mediu educațional specializat pentru copiii supradotați cu peste 24 de diferențiatori. Școala Leonardo Gifted School are în palmares peste 1000 de ore de expertiză și lucru direct cu copiii supradotați, peste 1000 de copii testați la standarde internaționale si 100% grad de satisfacție în rândul copiilor supradotați.
Misiunea școlii este să ofere celor mai inteligenți copii un cadru elevat internațional, orientat prin concepție pentru a satisface nevoile speciale ale copiilor supradotați. Școala are propria politică de recrutare asigurată printr-o selecție complexă la standarde internaționale; un mediu extrem de bogat de curriculă îmbogățită (enrichment) oferit de mentori; oferă un cadru sănatos de dezvoltare prin clase mici, hrană bio, un număr mare de personal raportat la numărul de elevi, și o ațentie extraordinară pentru sprijinul emoțional al copiilor – copiii find susținuti de consilieri psihologi de-a lungul întregii zile. Este o școală care întelege nevoile speciale de educatie și consiliere ale copiilor supradotați și ale părinților lor.
Copiii cu abilități înalte selectați vor avea un program normal de la 8.30 la 18.00 (pentru copii peste 6 ani) și de la 8:30 la 12.30 (pentru copii de 5 ani).
Școala va urmări nevoia copiilor de a experimenta și va recunoaște succesul școlar luând în considerare evoluția interioară, starea de mulțumire și echilibru cu sinele și cu ceilalți, conectarea cu propria intuiție și înțelepciune și capacitatea de a darui și de a fi compasiv. Filosofia școlii britanice pentru copii supradotați este centrată pe dezvoltarea holistică, echilibrată, armonioasă, emoțională, intelectuală și fizică, dăruind copiilor un cadru de libertate și responsabilitate asumată care îi susține să devină gânditori autonomi, creatori și leaderi empatici și compasivi.
Școala le va provoca abilitățile, dezvoltând gândirea de ordin superior, empatia și compasiunea, capacitățile creativ productive ale copiilor în a găsi soluții, a crea permanent, și a se bucura de abilitățile lor și de cine sunt ei ca indivizi. Scopul principal al Școlii Leonardo Gifted School este de a forma liderii inspiraționali ai societății de mâine.
“Statistic vorbind, România are printre cei mai mulți copii supradotați din Uniunea Europeană, iar această școala pe care am lansat-o are menirea de a îi susține cu o educație diferențiată. Parlamentul European recomandă țărilor membre, educație diferențiată și politici educaționale care să susțintă valorificarea potențialului înalt al acestor copii. Absolvenții Școlii Leonardo Gifted School vor putea fi liderii României de mâine”, declară Monica Gheorghiu, directorul și fondatorul Școlii Leonardo Gifted School și președintele Centrului Gifted Education.
Școala va oferi un număr limitat de burse „Anatolie Gheorghiu”, pe bază de merit și nevoie socială pentru copii din Republica Moldova și respectiv România, care trec de selecție și arată un nivel foarte înalt de motivație pentru a respecta principiul central al școlii „Pay it forward” – atât ei, cât și parinții lor. Înscrierile pentru selecție se pot face pe site-ul www.leonardoschool.ro.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

Comunicate de Presa

Peste 100 de tineri din întreaga lume au cântat și au dansat pe scena IFLC 2023

Publicat

in

O explozie de culoare și talent la Festivalul Internațional de Limbă și Cultură (IFLC), desfășurat joi seara pe scena Lumina Sport Arena din București. Festivalul, ajuns la a 21 a ediție, a adus la București peste 100 de copii din 11 țări ale lumii, care au cântat și au dansat pentru pace și iubire în lume, în fața celor peste 1000 de spectatori, care i-au răsplătit cu aplauze călduroase. 

Evenimentul,  organizat de Lumina Instituții de Învățământ, în parteneriat cu Asociația pentru Dialog și Valori Universale, a fost prezentat de îndrăgita actriță Tily Niculae, care a dat un farmec special festivalului.

„În această seară vom asista cu toții la o sărbătoare a culturii și a bucuriei de a trăi. Copii din întreaga lume ne vor transmite mesaje de pace, fraternitate și toleranță. Vor cânta împreună cântece de prietenie și de iubire față de omenire . Chiar dacă limbile noastre sunt diferite, limbajul „iubirii” este întotdeauna același. După cum a spus un poet, „Există o cale invizibilă din inimă la inimă, care merge din suflet la suflet „. Este limbajul care leagă inimile și ne aduce împreună. Este limbajul iubirii!

Copiii vor cânta pentru o lume nouă, o lume mai bună ! O lume în care nu există sânge și lacrimi, în care oamenii se trezesc în pace și liniște, în care mamele nu plâng și în care copiii se joacă bucuroși. Cu acest scop ne-am adunat cu toții  în această seară și vă mulțumesc tuturor pentru ca ați răspuns invitației noastre.”, a declarat președintele Asociației pentru Dialog și Valori Universale, domnul Mustafa Oz, în deschiderea IFLC 2023.

Timp de circa doua ore, cântăreți și e dansatori din diferite colțuri ale lumii au cântat în limba lor natală sau în limba engleză, aducând multă emoție în rândul publicului. Tineri artiști din Albania, Moldova, Franța, Indonezia, Macedonia, Bulgaria, Germania, Ucraina, Kazahstan și România au obținut aplauze puternice pentru cântecele lor minunate sau pentru dansurile  extraordinare.

Surpriza serii a fost oferită de un grup de dansatori din Kenya, care au dansat binecunoscutul dans Călușul Românesc. Exotismul momentului artistic și performanța tinerilor dansatori kenyeni au fost răsplătite cu ropote de aplauze.

Festivalul Internațional de Limbă și Cultură (IFLC), un eveniment cultural internațional de amploare, se organizează în fiecare an în 20 de țări, România fiind una dintre gazdele alese pentru această manifestare artistica unică în peisajul cultural românesc și internațional. În fiecare an, mii de elevi din circa 170 de țări participă la spectacolele organizate în cadrul Festivalului Internațional de Limbă și Cultură.

Citeste mai mult

Comunicate de Presa

Campania de prevenire a consumului de substanțe interzise “Supradoză de visuri spulberate”, ediția a II-a

Publicat

in

În perioada 20-21 noiembrie, Facultatea de Drept din cadrul Universității Româno-Americane, în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog, a organizat cea de-a II-a ediție a campaniei “Supradoză de visuri spulberate” dedicată înțelegerii de către tineri a nevoii de a preveni consumul de substanțe interzise.

Campania a debutat luni, 20 noiembrie, de la ora 11:00, în Aula Magna a Universității Româno-Americane, unde experții antidrog, psihologii, medicii și juriștii au venit să răspundă tuturor întrebărilor tinerilor.

  • Psihologii specializați au vorbit despre dependență și cum pot tinerii să prevină pierderea controlului asupra vieților lor. Foștii dependenți și-au spus poveștile de viață ca reper pentru a înțelege ce e mai eficient: să previi sau să combați. Studenții de la Facultatea de Drept din cadrul URA au invitat participanții să se alăture proiectului inițiat de ei și să contribuie la crearea conținutului platformei online #FiiResponsabil dedicată prevenției.  
  • Ediția curentă a campaniei include și o serie de workshop-uri desfășurate în paralel pe tema ”Gândește de două ori”, susținute de psihologii și doctorii de la Agenția Națională Antidrog.
  • În plus, pe 20 noiembrie participanții au avut parte de multe surprize – concursuri cu premii și provocări cu Simulatoare pentru Conducerea unui autovehicul sub influența drogurilor și a alcoolului și Ochelari virtuali pentru simularea stărilor generate de consum de droguri (holul principal URA, corp B, de la ora 12:30). 
  • În a doua zi de eveniment, pe 21 noiembrie, holul principal al Universității Româno-Americane a fost pentru participanți platforma ideală de a afla lucruri noi despre cum pot privi #altfel tentațiile, provocările periculoase ale unor prieteni și cum pot alege #independența fără #dependete.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend