Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Copiii pot alege circuite turistice prin Bucureşti: există 21 de tururi

Publicat

in

Primăria Capitalei lansează primul program de turism educaţional şi cultural, „Bucureşti pentru Copii”, dedicat preşcolarilor şi elevilor cu vârste între 3 şi 12 ani din localităţile aflate în proximitatea Capitalei, care le oferă acestora posibilitatea de a vizita puncte educative şi interactive destinate învăţării experienţiale, relatează Agerpres.

De luni, 6 decembrie, copiii pot alege circuite turistice prin Bucureşti, care cuprind: Centrul Educaţional Exploratorium – Muzeul Copiilor, Centrul Educaţional Exploratorium – Târgul de Crăciun „Fabrica de Jucării”, expoziţia de jocuri vechi româneşti şi străine – ARCUB, Teatrul de Animaţie Ţăndărică, Teatrul „Ion Creangă”, Circul Metropolitan Bucureşti, Opera Comică pentru Copii, Casa Filipescu – Cesianu, Casa Scarlat – Creţulescu, Muzeul de Artă Populară „Dr. Nicolae Minovici”, Observatorul Astronomic, Muzeul Naţional al Literaturii Române.

Traseele sunt disponibile de luni, 6 decembrie, până pe 26 decembrie. Grupurile pot avea maximum 20 persoane (copii şi personal didactic), iar traseele vor dura în medie 5 – 7 ore. Organizatorii propun 21 de tururi, ce includ cel puţin două instituţii de cultură şi spectacol. Toate detaliile programului se regăsesc pe site-ul www.proedus.ro.

Muzeul Copiilor propune o vizită interactiv-educativă ce are ca temă descoperirea Egiptului Antic. Turul se completează cu atelierul demonstrativ de gastronomie şi ulterior cu participarea la atelierul de experimente fizice şi/sau chimice. Tariful este de 25 de lei/participant.

La Fabrica de Jucării, turul include participarea la patinoar şi la un atelier interactiv de creaţie. Pot fi descoperite şi celelalte atracţii ale târgului atât de copii, cât şi de însoţitorii acestora. Tarif – 75 de lei.

Artiştii Circului Metropolitan Bucureşti propun spectacolul „Alege Culoarea”, care cuprinde numere de echilibristică, jonglerii şi acrobaţii. Spectacolul are loc pe 11 şi 18 decembrie, între orele 16,00 – 17,20, respectiv 12 şi 19 decembrie, între orele 11,00 – 12,20. Tariful este de 30 de lei/participant.

ARCUB are o expoziţie de jocuri vechi româneşti şi străine. În cadrul acesteia au loc două ateliere – „Joaca de-a muzica” şi „Descoperă lumea prin joacă” (15 lei biletul).

Observatorul Astronomic – ‘Amiral Vasile Urseanu’ invită la o serie de activităţi de observare şi explicare a fenomenelor astronomice. Biletul costă 5 lei.

Palatul Suţu le oferă copiilor cu vârste între 7 şi 12 ani expoziţiile „Pe urmele Timpului – Ghidul Micului Detectiv” şi „Apă Apă Foc Foc – Cum au modelat apa şi focul istoria Bucureştiului?!” (5 lei/participant).

Casa Filipescu-Cesianu (1892) este una dintre puţinele reşedinţe aristocratice ale Bucureştilor din La Belle Epoque, rămasă fidelă proiectului iniţial. Copiii cu vârste peste 7 ani găsesc aici o expoziţie interactivă intitulată „Pe firul Tehnologiei”. Tariful este de 5 lei/participant.

Muzeul de Artă Populară „Dr. Nicolae Minovici” a devenit în 1906 adăpost pentru o vastă colecţie de artă etnografică românească şi primul muzeu de profil din Bucureşti. Tarif – 5 lei.

Muzeul „George Severeanu” le oferă participanţilor o expoziţie interactivă dedicată copiilor cu vârste mai mari de 10 ani intitulată „Un traseu cu personaje şi personalitate”.

Expoziţia de bază a Muzeului Naţional al Literaturii Române îi aşteaptă pe copii să descopere o Casă cu literaturi, găzduită în eleganta locuinţă de început de secol XX care a aparţinut generalului de divizie Leon Mavrocordat (5 lei/ participant).

Opera Comică pentru Copii oferă în decembrie ateliere de creaţie – coroniţe din brad, pictură pe figurine, accesorii spiriduşi, jucării cu plante aromatice, figurine din clay, precum şi vizionarea de filme, precum şi vizionarea de filme, precum „Tinker Bell”, „Aladin”, „Frozen”, „Frumoasa şi bestia”, etc. Tariful este de 30 lei.

De asemenea, Teatrul „Ion Creangă” le oferă copiilor cu vârste între 4-12 ani o serie de spectacole. Pe 11 decembrie poate fi vizionat spectacolul „Supereroii revin”, iar pe 12 decembrie – spectacolul „Vrăjitorul din Oz”. Un bilet costă 30 de lei.

Teatrul de Animaţie „Ţăndărică” propune o incursiune în lumea poveştilor prin vizionarea spectacolelor „Capra cu trei iezi”, „Omul de zăpadă”, „Punguţa cu doi bani”, „Albă ca Zăpada”, „Cartea junglei” – 30 de lei de participant.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Armata Rusiei: ‘Am distrus 45 de tone de muniție din țările NATO!’ / bilanț al Moscovei de la începutul războiului

Publicat

in

De

Armata rusă a raportat duminică distrugerea unui arsenal cu 45 de tone de muniție în apropiere de Voznesensk, în regiunea Nikolaiev din Ucraina.

Aceste muniții au fost livrate recent Forțelor Armate ale Ucrainei din țările NATO, a declarat reprezentantul oficial al Ministerului Apărării al Federației Ruse, Igor Konashenkov, în cadrul unui briefing care a avut loc duminică. Rusia nu precizează din ce țări din NATO a fost adus armamentul.

În plus, cinci depozite de muniții au fost distruse, dintre care unul se afla în atelierul „Uzinei de construcții de mașini Sf. Ilyinsky” din Republica Populară Donețk.

De asemenea, reprezentantul Ministerului a anunțat distrugerea lansatorului sistemului de rachete antiaeriene (SAM) „Buk-M1” în vecinătatea satului Chasov Yar din Donețk.

Peste 300 de militari ucraineni au fost uciși în urma atacurilor aeriene ruse din Harkov, Artemovsk și Dzerjinsk, a anunțat Ministerul rus al Apărării.

„Ca urmare a atacurilor Forțelor Aerospațiale Ruse asupra punctului temporar de desfășurare a unităților brigăzii 72 mecanizate a Forțelor Armate ale Ucrainei pe teritoriul unei întreprinderi agricole din orașul Artemovsk al Republicii Populare Donețk, până la 130 de militari și opt unități de automobile și vehicule blindate au fost distruse”, a declarat Konashenkov, citează Interfax. „Atacul rachetelor aeriene de înaltă precizie asupra punctului temporar de desfășurare a bateriei obuzierelor celei de-a 95-a brigăzi separate de asalt aerian a Forțelor Armate ale Ucrainei din satul Dzerjinsk al Republicii Populare Donețk a distrus până la 70 de militari, trei instalații de artilerie autopropulsate „Gvozdika” și patru unități de echipamente auto”, a spus el.

Konașenkov a spus că la Harkov, ca urmare a atacurilor forțelor aerospațiale ruse, peste 100 de militari ai brigăzii a 3-a a Gărzii Naționale a Ucrainei au fost uciși.

„În cursul zilei, au fost lovite trei puncte de control, inclusiv batalionul brigăzii 66 mecanizate din zona satului Ocheretino, batalionul Brigăzii 109 Apărare Teritorială din zona Berestka, precum și forța de muncă și echipamentul militar al Forțelor Armate ale Ucrainei în 173 de raioane”, a declarat Konashenkov.

Oficialul rus a spus că de la începutul invaziei militare au fost distruse 263 de aeronave, 145 de elicoptere, 1701 drone, 362 de sisteme de rachete antiaeriene, 4262 de tancuri și alte vehicule blindate de luptă, 789 de vehicule de luptă MLRS, 3273 de artilerie de câmp și tunuri cu mortiere, precum și 4756 de vehicule militare speciale.

Cifrele nu au putut să fie verificate din surse independente.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Manchester United, învinsă acasă de Brighton în prima etapă din Premier League

Publicat

in

De

Erik ten Hag a avut parte de un debut trist în Premier League: Manchester United a pierdut în prima etapă din noul sezon, pe Old Trafford, în faţa echipei Brighton, scor 2-1.

Cristiano RonaldoFoto: Paul Currie / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pascal Gross a reușit o „dublă” pentru oaspeți (’30 şi ’39), gazdele au redus din diferență prin autogolul lui Mac Allister (’68).

Cristiano Ronaldo a fost introdus pe teren în minutul 53, când l-a înlocuit pe Fred.

Brighton a reuşit prima victorie din istorie pe Old Trafford.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend