Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Copiii de la centrul din Nucşoara au primit vizita poliţiştilor argeşeni – CE SFATURI LE-AU DAT OAMENII LEGII

Avatar

Publicat

in

Peste 30 de elevi, din Centrul de Agrement Nucșoara au primit săptămâna trecută vizita polițiștilor de prevenire și a reprezentanților CRPECA. Aceștia au învățat cum să fie în siguranță în vacanță.

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul I.P.J. Argeș, împreună cu reprezentanți ai Centrului Regional de Prevenire, Evaluare Și Consiliere Antidrog din cadrul Agenției Naționale Anticorupție au desfășurat, la Centrul de Agrement Nucșoara, o acțiune de prevenire a victimizării minorilor și a delicvenței juvenile.

Elevii au învățat cum să se angajeze în traversarea străzii, semnificația indicatoarelor rutiere destinate pietonilor, locurile unde se pot juca în siguranţă. Aceştia au fost interesaţi să afle de la ce vârstă pot circula pe stradă cu bicicleta, precum şi care este momentul în care pot fi pasageri pe locul din dreapta şoferului.

De asemenea, elevii au învățat cum să se protejeze de persoane necunoscute, atât pe stradă cât și în mijloacele de transport în comun.

Copiilor le-au fost prezentate materiale video cu recomandări şi teme de educaţie rutieră, discuţiile având caracter interactiv.

Recomandăm atât părinților, cât și copiilor, să țină cont de câteva sfaturi pentru a petrece o vacanță în siguranță acasă, pe stradă, la locul de joacă, la ștrand, în locuri aglomerate, la mare sau la munte.

Sfaturi pentru copii:

 • Să cunoască numele, adresa și numărul de telefon.

 • Să nu stea de vorbă sau să accepte cadouri de la persoane necunoscute.

  • Să nu deschidă ușa persoanelor necunoscute indiferent de pretextele pe care acestea le invocă și să nu dea date despre plecarea părinților de acasă pe perioade mai lungi de timp sau despre programul de lucru.

  • Să nu se joace în locuri izolate, necirculate, la ore târzii sau pe stradă;

  • Să nu poarte la vedere sau sa manevreze obiecte de valoare (bijuterii, iPhone, tablete, smartphone, sume de bani, etc.) și să nu le împrumute, fie și pentru perioade scurte de timp, unor necunoscuți.

  • Să nu se îndepărteze de părinți atunci când se află în zone foarte aglomerate.

  Siguranța rutieră:

  • Traversați strada numai la culoarea verde a semaforului, pe marcaje și indicatoare pietonale și după ce v-aţi asigurat că acest lucru se poate face în siguranţă.

  • Pentru mai multa siguranță treceţi prin pasajele pietonale, acolo unde acestea există.   

  • Ffiți vigilenţi în momentul în care traversaţi strada şi să renunţaţi la activităţi ce vă pot distrage atenţia, cum ar fi vorbitul la telefonul mobil, folosirea tabletei, ascultatul muzicii la volum mare, etc.

  • Nu efectuați traversarea străzii în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate, ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii.

  • La lăsarea întunericului să purtați elemente reflectorizante, pentru a fi cât mai vizibili.

  • În calitate de pieton, să vă deplasați numai pe partea stângă a carosabilului.

Sfaturi pentru părinţi:

 

Nu lasaţi copilul să se joace nesupravegheat.

 • Învăţaţi-l că are voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă.

 • Atenţionaţi-l ca atunci când este singur acasă să nu deschidă uşa persoanelor necunoscute.

 • Nu-l trimiteţi singur la cumpărături, mai ales în locuri pe care nu le cunoaşte.

 • Asiguraţi-vă că ştie numele, adresa, numărul de telefon al părinţilor.

 • Spuneţi-i că nu trebuie să accepte cadouri sau dulciuri de la necunoscuţi.

  • Învăţaţi-l că, în cazul în care se pierde, nu trebuie să încerce singur să-şi caute părinţii. Spuneţi-i să apeleze la un poliţist, o vânzătoare sau la un adult însoţit de un copil.

  • Învăţaţi-l să spună cuiva în care are încredere dacă se simte speriat sau ameninţat.

  • Asiguraţi-vă că va spune întotdeauna NU persoanelor care, sub diferite pretexte, îi cer să le însoţească.

  • În caz de dispariţie alertaţi imediat poliţia la numnărul 112.

  • Fiți un bun exemplu pentru copilul dvs. în formarea unei conduite rutiere corecte: traversați strada regulamentar, purtați centura de siguranță, respectați viteza legală, folosiți dispozitivul hands-free sau bluetooth pentru convorbiri telefonice atunci când vă aflați la volan, etc.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Adrian Năstase, atac nemilos la adresa lui Iohannis: ‘V-a făcut să uitați de incendiul de la Piatra Neamț, vorbindu-vă despre vaccinul care va izbăvi poporul anul viitor’

Avatar

Publicat

in

De

Fostul prim-ministru și lider PSD, Adrian Năstase, a lansat un nou atac dur la adresa președintelui Klaus Iohannis, el făcând referire că ‘v-a făcut mai puține teste ca să vă dea un sentiment de optimism în legătură cu îmbolnăvirile’.

”Iohannis a anuntat „indulgente” pentru duminică. Dacă mergeți la vot, coronavirusul nu o să vă atace. Puteți ieși din casă, chiar în localitătile carantinate. Nu la biserică. V-a deschis și piețele. V-a inaugurat o bucățică de autostradă care, e adevărat, s-a fisurat a doua zi. V-a terminat cu un an mai devreme un stadion pentru că rugbistii ardeau de nerăbdare să joace pe zăpadă. V-a făcut mai puține teste ca să vă dea un sentiment de optimism in legătură cu imbolnăvirile. Cu mortii s-a descurcat mai greu. Numărul lor a continuat să crească. V-a făcut să uitați de incendiul de la Piatra Neamț, vorbindu-vă despre vaccinul care va izbăvi poporul anul viitor. S-a angajat că va încuraja competența si, de aceea, a decorat o consilieră de minister care a vândut „cu pasiune” detergenți. V-a spus deja, înaintea votului, chiar și înaintea STS-ului, cine va câstiga alegerile și, mai ales, cine nu trebuie să le câstige. Nici măcar președintele Rusiei nu ar fi ajuns la o astfel de performanță.

„România normală” începe să se contureze. Deficit bugetar de aproape 10%. Deficit comercial, anul acesta, de 18 miliarde de euro. Nivelul datoriei publice aproape de nivelul maxim admis de 60%. „Reziliență” – ce mama dracului! Începem să stăm cu șapca în mână la bunăvointa Bruxellles-ului pentru fonduri supuse, din nou, „condiționalitătii democratice”, respectării statului de drept. Adică, dacă jandarmii din Franța iau la bastoane pe cei care nu respectă regulile, ai nostri să n-o facă.

Asa că, nu-i asa, aveți destule motive să-l mai votati incă o dată pe Iohannis și guvernul lui. Dacă veți vota cum trebuie, veți avea ca bonus si câțiva ministri USR.

Eu nu voi vota. Am încă acea interdicție, stabilită de Băsescu și oamenii lui, care se va încheia doar anul viitor (asta nu înseamnă neapărat că vom avea alegeri anticipate).

Pentru alegerile de duminică, sper că v-a enervat suficient Iohannis ca să mergeți la vot și să votați cu PSD, sperând că la congresul din primăvara viitoare, partidul va sti să-si adauge un mesaj modernizat de stanga si un mesaj national mai puternic. Și să-și întărească echipa de lideri. Și să valorifice activitatea departamentelor și a ISD.

Duminică ieșiți la vot și votați împotriva lui Iohannis, votați PSD!”, a scris Adrian Năstase pe blogul său

Citește și:

Anunț oficial! Începând cu 1 ianuarie 2021 cresc prețurile la benzină, motorină și țigări

Surpriză pentru clienții unui colos bancar! De ce veți avea parte

Veste bună pentru mii de elevi! Cresc bursele pentru anul școlar 2020-2021

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ludovic Orban, despre situația voturilor din diaspora: ‘Chiar mi se pare un subiect care este tratat fără a se verifica cadrul legislativ și fără a se ști cu precizie ceea ce s-a întâmplat’

Avatar

Publicat

in

De

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, că nu se poate vorbi de o responsabilitate a Poştei Române, a Autorităţii Electorale Permanente (AEP) sau a Biroului Electoral al secţiilor de votare din străinătate în cazul plicurilor cu voturi transmise din diaspora care au ajuns după data de 3 decembrie.

Întrebat dacă se pune în discuţie demiterea conducerii Poştei Române, Orban a spus că „nu se poate reţine (…) nicio responsabilitate, nici în sarcina Poştei Române, nici în sarcina Autorităţii Electorale Permanente, nici în sarcina Biroului Electoral al secţiilor de votare din străinătate”.

„Uitaţi-vă cam care a fost procentul de exprimare a votului raportat la numărul de cereri validate şi numărul de plicuri care au fost transmise. Sigur că poate sunt foarte mulţi care nu au votat. Chiar mi se pare un subiect care este tratat fără a se verifica cadrul legislativ şi fără a se şti cu precizie ceea ce s-a întâmplat.

Ceea ce s-a întâmplat este cert – 21.000 şi ceva au votat şi peste o mie de persoane, din motive care urmează a fi verificate… plicurile pe care le-au transmis au ajuns după data de 3 decembrie”, a mai spus Orban, la ieşirea de la sediul MAI, informează agerpres.ro

Citește și:

Anunț oficial! Începând cu 1 ianuarie 2021 cresc prețurile la benzină, motorină și țigări

Surpriză pentru clienții unui colos bancar! De ce veți avea parte

Veste bună pentru mii de elevi! Cresc bursele pentru anul școlar 2020-2021

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend