Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Contre interne la Poșta Română: tensiune în conducere pentru reorganizarea instituției

Publicat

in

Poșta Română a început anul 2022 cu o serie de tensiuni la nivelul conducerii, generate de viziunile diferite ale directorilor cu privire la viitorul companiei. În timp ce directorul general interimar, Valentin Ștefan, plănuiește o reorganizare a structurii centrale, activitatea sa ca manager este pusă la îndoială de directorul care se ocupă de control și investigații interne în companie, Valentin Cristescu, informează într-o anchetă Mainnews.ro.

Contrele dintre cei doi fac și obiectul unei acțiuni în instanță. Concret, Valentin Cristescu este cercetat disciplinar, după ce ar fi refuzat să fie detașat pe o perioadă determinată de timp la filiala din Cluj, potrivit directorului general interimar.

„A fost o solicitare din partea sucursalei, în care au rugat compania să le pună la dispoziție o persoană cât mai bine pregătită pe domeniul acesta de activitate și, evident, cred că directorii ar trebui să fie cei mai bine pregătiți. Domnul Cristescu a considerat că este sub demnitatea dânsului și a refuzat să se ducă. Este încălcarea procedurilor interne de activitate și o problemă de exemplu, de model, pe care un director ar trebui să îl afișeze, mai ales un director cu greutatea funcției pe care o deține dânsul”, a declarat Valentin Ștefan, pentru Main News.

Doar că Valentin Cristescu consideră că acțiunea disciplinară este nefondată și a atacat-o în instanță, argumentând că maniera în care angajatorul a procedat în cazul delegării este subiectivă, discreționară și abuzivă.

„Ultimul dialog cu dumnealui l-am purtat înscriindu-mă în audiență cu o cerere. Dacă dumneavoastră considerați că, ca și director general, nu vorbești cu directorul structurii de control managerial intern decât după ce acesta se înscrie în audiență, cred că spune multe despre cum își conduce compania”, susține Valentin Cristescu, într-o declarație acordată Main News.

Valentin Ștefan, directorul general, a explicat că plănuiește o reorganizare a companiei, în special în cazul structurii centrale, care, în viziunea acestuia, este suprapopulată și are atribuții redundante. Totodată, dă asigurări că nu vor fi afectate structurile regionale și județene, în special locurile de muncă ale celor cu atribuții operaționale, precum poștașii sau șoferii.

Cristescu, în schimb, susține că, deși Valentin Ștefan spune că structura centrală este suprapopulată, directorul general are un număr foarte ridicat de consilieri, plătiți de din bugetul Poștei Române.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Reacția vicepreședintelui PNL, Adrian Cozma, la declarațiile președintelui Ungariei: Vecinii noștri trebuie să înceteze politica băgatului bățului prin gard

Publicat

in

De

Deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma, a reacționat la o declarație controversată făcută de noul președinte al Ungariei, Novak Katalin, în cadrul unei postări pe Facebook.

Aflată într-o vizită privată în Transilvania, șefa statului maghiar a afirmat, după o întâlnire cu președintele UDMR, Kelemen Hunor, că se consideră reprezentanta tuturor maghiarilor, indiferent de care parte a graniței trăiesc aceștia.

În replică, printr-o notă diplomatică, Ministerul Afacerilor Externe al României i-a transmis ambasadorului Ungariei la București că, potrivit dreptului internaţional, un stat nu poate să îşi aroge drepturi de orice fel în raport cu cetăţenii altui stat. În plus, responsabilitatea primară pentru respectarea drepturilor identitare (etnice, culturale, religioase, lingvistice) ale cetăţenilor români de etnie maghiară revine României, ca stat de cetăţenie, iar Ungaria, ca stat înrudit, poate să aibă cel mult un interes în consolidarea legăturilor culturale.

Invitat să-și exprime opinia în cadrul unei emisiuni la Antena3, deputatul sătmărean a făcut referire la derapajele de acest gen, care s-au înmulțit în ultima vreme, amintind și de ”combinațiile” dubioase ale statului maghiar efectuate prin intermediul UDMR chiar în județul pe care îl reprezintă în Parlament, subliniind că ”vecinii și prietenii noștri trebuie să înceteze politica băgatului bățului prin gard”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Dan Negru pune tunurile pe TVR, în scandalul Eurovision: Miza televizunii publice in România e una imobiliară!

Publicat

in

De

Prezentatorul TVR Dan Negru comentează anunțul conducerii TVR cu privire la decizia României de a nu mai participa la Eurovision. În 2022, România s-a clasat numai pe locul 18, iar juriul a fost descalificat cu acuzații grave că ar fi încercat să fraudeze votul.

Nu știu cum a ieșit TVR din Eurovision dar trebuie să spun că am colegi admirabili in TVR. Conduși însă mereu de o șleahtă de politiceni. TVR e ca țara: oameni admirabili încurcați de politiceni. 76 miloane de euro a primit TVR de la stat anul trecut. Poate vă ajută niște cifre: in România trei mari televiziuni își împart audiența: Pro, Kanal și Antena1 care au o cotă de piață cumulată de 58%. Pe cota de piața rămasă, aia de 42%, se bat celelate 73 de televiziuni românești.

TVR e printre astea multe cu 1,2%. Nedrept pentru profesioniștii pe care-i cunosc acolo. Nu e vina lor! Cu banii dați pe Eurovison se puteau face formate smart și accesibile publicului larg ! „Jocul Cuvintelor”, „Romanii au Talent”, „Vocea României” sunt showuri care puteau să fie la TVR ( „Got Talent Portugal” e la TVP, „The Voice Italy” e la RAI)

Cu 76 de miloane euro buget se puteau face toate. Eu cred însă că miza politicului in afacerea TVR sunt cele 7 ha de teren din centrul Bucureștiului pe care a amplasată acum Televiziunea Romană. 7 ha!!!! Cred ca intr-o zi TVR va fi mutat intr-alt sediu, mult mai mic, ocazie cu care se vor face restructurările așteptate și astea 7 ha din centrul capitalei vor fi libere… Miza televizunii publice in România e una imobiliară! Doar că atunci banii vor costa prea mult”, scrie Dan Negru pe Facebook.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend