Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

CONTRAOFENSIVĂ – Oamenii lui Trump care conduc state americane încep schimbarea legislației electorale. Trump: Bravo Georgia!/ Biden: Este Infiorător”

Publicat

in

Joe Biden a criticat vineri adoptarea în Georgia a unei legi electorale prezentate de republicani pentru a face alegerile mai “sigure”, dar care încalcă, potrivit preşedintelui democrat, “valorile americane” prin limitarea accesului la urne şi vizând în special alegătorii afro-americani, notează AFP preluat de agerpres.

Vezi și: Jocuri periculoase în Orient. 20 de avioane militare chineze au efectuat cea mai amplă incursiune de până acum în spaţiul aerian de apărare al Taiwanului

În acest stat din Sud care mai poartă încă rănile segregării, o mobilizare record, cu alegătorii de culoare în frunte, i-a permis lui Joe Biden să câştige statul în noiembrie 2020. O premieră pentru un candidat democrat la Casa Albă după aproape trei decenii.

Iar în ianuarie, democraţii au transformat eseul cu victoriile-surpriză ale candidaţilor lor, Jon Ossoff şi Raphael Warnock, împotriva celor doi senatori republicani în funcţie. Două locuri care au permis partidului lor să recâştige controlul asupra Senatului de la Washington.

Pentru Donald Trump, care nu şi-a recunoscut niciodată în mod explicit înfrângerea, victoriile democraţilor în Georgia simbolizează “fraudele” care, după cum susţine, au afectat scrutinul de la 3 noiembrie. În pofida numeroaselor acţiuni în justiţie, ele nu au fost niciodată demonstrate.

Dar, peste tot în Statele Unite, responsabili republicani invocă acum “lipsa de încredere” în sistemul electoral pentru a justifica circa 250 de proiecte de lege care ar putea limita accesul la vot în mai mult de 40 din 50 de state.

Vezi și; Medicul Beatrice Mahler dă sfaturi românilor care se imunizează: ‘Vaccinul nu trebuie administrat unei persoane care este într-un puseu acut de boală’

Şi joi, guvernatorul republican al Georgiei, Brian Kemp, a promulgat unul dintre aceste texte, spunând că este “mândru” că poate să se asigure că următoarele alegeri din Georgia vor fi “sigure, corecte şi accesibile”.

“Felicitări Georgiei”, a reacţionat vineri Donald Trump într-un comunicat.

“Au învăţat lecţia din această mascaradă a alegerilor prezidenţiale din 2020”, a adăugat el, concluzionând: “Păcat că aceste schimbări nu au venit mai devreme!”.

“Tristă zi pentru Georgia”, un memento al “trecutului său întunecat”: textul a provocat o revoltă în rândul democraţilor. Cu puternică portavoce, preşedintele american.

“Este înfiorător”, a afirmat vineri Joe Biden în faţa jurnaliştilor.

“Au aprobat o lege prin care se spune că nu avem voie să dai apă persoanelor care aşteaptă să voteze”, a denunţat el. “Nu trebuie să ştiţi mai multe pentru a înţelege că acestea sunt practici punitive pentru a împiedica oamenii să voteze”, a adăugat liderul de la Casa Albă.

În cursul alegerilor prezidenţiale din noiembrie, alegătorii au aşteptat uneori ore întregi pentru a putea vota în zilele deschise votului anticipat.

Voluntarii au trecut pe la cozi pentru a distribui mâncare în căldura tomnatică din Georgia.

Or, noua lege interzice efectiv să se dea “mâncare şi băutură unui alegător”. Oficialii electorali vor putea, totuşi, “permite accesul la o fântână”.

Acest text “merge împotriva valorilor americane cu scopul a-i priva pe alegători de dreptul lor de a vota”, a subliniat cel de-al 46-lea preşedinte al SUA într-un comunicat.

“Avem obligaţia morală şi constituţională de a acţiona”, a adăugat el, potrivit agenţiei France Presse.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Coronavirus în România: Puțin peste 800 de cazuri noi de COVID-19 și 54 de decese – date parțiale

Publicat

in

De

În ultimele 24 de ore, în România au fost raportate puțin peste 800 de cazuri de COVID-19 și 54 de decese, arată datele parțiale transmise luni de către autorități.

Conform datelor existente în 6 decembrie, la ora 10.00, în intervalul de 24 de ore au fost raportate 803 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 54 de decese.

Datele integrale vor fi transmise de autorități la ora 13.00.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Irina Tănase și presupusul amant l-ar fi poreclit pe Liviu Dragnea ‘Mustăciosul’! Noi dezvăluiri despre scandalul momentului

Publicat

in

De

Irina Tănase și Liviu Dragnea s-ar fi despărțit, după ce „Iubi”  l-ar fi înșelat pe fostul șef al Partidului Social Democrat. Între timp, Dragnea ar fi plecat de acasă, conform presei mondene.

Potrivit ultimelor informații apărute în spațiul public, Irina Tănase și amantul său aveau și un nume de cod pentru Liviu Dragnea: „Mustăciosul”.

Presupusul amant al Irinei a avut lângă el un adevărat prieten, care l-a ”scos” din situațiile imposibile cu soția. ”Spunea că se întâlnește cu amicul lui, de fapt, el se întâlnea cu Irina. Nevastă-sa nu a bănuit niciodată că se vede cu altcineva”, a povestit sursa CANCAN.RO. Mai mult, cei doi amorezi pe ascuns ar fi avut și un nume de cod pentru Dragnea: Mustăciosul. ”Așa îi spuneau când vorbeau la telefon, când plănuiau întâlnirile și nu numai”, a mai spus sursa noastră, scrie Cancan.

Vezi și Liviu Dragnea s-a despărțit de iubita sa! Irina Tănase ar fi fost prinsă cu alt bărbat

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend