Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

CONTRAOFENSIVĂ – Oamenii lui Trump care conduc state americane încep schimbarea legislației electorale. Trump: Bravo Georgia!/ Biden: Este Infiorător”

Publicat

in

Joe Biden a criticat vineri adoptarea în Georgia a unei legi electorale prezentate de republicani pentru a face alegerile mai „sigure”, dar care încalcă, potrivit preşedintelui democrat, „valorile americane” prin limitarea accesului la urne şi vizând în special alegătorii afro-americani, notează AFP preluat de agerpres.

Vezi și: Jocuri periculoase în Orient. 20 de avioane militare chineze au efectuat cea mai amplă incursiune de până acum în spaţiul aerian de apărare al Taiwanului

În acest stat din Sud care mai poartă încă rănile segregării, o mobilizare record, cu alegătorii de culoare în frunte, i-a permis lui Joe Biden să câştige statul în noiembrie 2020. O premieră pentru un candidat democrat la Casa Albă după aproape trei decenii.

Iar în ianuarie, democraţii au transformat eseul cu victoriile-surpriză ale candidaţilor lor, Jon Ossoff şi Raphael Warnock, împotriva celor doi senatori republicani în funcţie. Două locuri care au permis partidului lor să recâştige controlul asupra Senatului de la Washington.

Pentru Donald Trump, care nu şi-a recunoscut niciodată în mod explicit înfrângerea, victoriile democraţilor în Georgia simbolizează „fraudele” care, după cum susţine, au afectat scrutinul de la 3 noiembrie. În pofida numeroaselor acţiuni în justiţie, ele nu au fost niciodată demonstrate.

Dar, peste tot în Statele Unite, responsabili republicani invocă acum „lipsa de încredere” în sistemul electoral pentru a justifica circa 250 de proiecte de lege care ar putea limita accesul la vot în mai mult de 40 din 50 de state.

Vezi și; Medicul Beatrice Mahler dă sfaturi românilor care se imunizează: ‘Vaccinul nu trebuie administrat unei persoane care este într-un puseu acut de boală’

Şi joi, guvernatorul republican al Georgiei, Brian Kemp, a promulgat unul dintre aceste texte, spunând că este „mândru” că poate să se asigure că următoarele alegeri din Georgia vor fi „sigure, corecte şi accesibile”.

„Felicitări Georgiei”, a reacţionat vineri Donald Trump într-un comunicat.

„Au învăţat lecţia din această mascaradă a alegerilor prezidenţiale din 2020”, a adăugat el, concluzionând: „Păcat că aceste schimbări nu au venit mai devreme!”.

„Tristă zi pentru Georgia”, un memento al „trecutului său întunecat”: textul a provocat o revoltă în rândul democraţilor. Cu puternică portavoce, preşedintele american.

„Este înfiorător”, a afirmat vineri Joe Biden în faţa jurnaliştilor.

„Au aprobat o lege prin care se spune că nu avem voie să dai apă persoanelor care aşteaptă să voteze”, a denunţat el. „Nu trebuie să ştiţi mai multe pentru a înţelege că acestea sunt practici punitive pentru a împiedica oamenii să voteze”, a adăugat liderul de la Casa Albă.

În cursul alegerilor prezidenţiale din noiembrie, alegătorii au aşteptat uneori ore întregi pentru a putea vota în zilele deschise votului anticipat.

Voluntarii au trecut pe la cozi pentru a distribui mâncare în căldura tomnatică din Georgia.

Or, noua lege interzice efectiv să se dea „mâncare şi băutură unui alegător”. Oficialii electorali vor putea, totuşi, „permite accesul la o fântână”.

Acest text „merge împotriva valorilor americane cu scopul a-i priva pe alegători de dreptul lor de a vota”, a subliniat cel de-al 46-lea preşedinte al SUA într-un comunicat.

„Avem obligaţia morală şi constituţională de a acţiona”, a adăugat el, potrivit agenţiei France Presse.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

​Decizie a Consiliului General: Parcul Tolbuhin a fost redenumit

Publicat

in

De

Parcul Tolbuhin va fi redenumit, potrivit unui proiect de hotărăre aprtobat miercuri de Consiliul General al Municipiului București. Spațiul verde va purta numele de ”Grădina Mătăsari”.

Parcul TolbuhinFoto: Facebook

Decizia vine la cererea Primăriei Sectorului 2 și a cetățenilor din zonă.

  • ”Schimbarea denumirii Parcului Tolbuhin în Grădina Mătăsari vine ca urmare a sesizărilor cetățenilor din Sectorul 2, privind redenumirea zonei verzi din Bd. Pache Protopopescu nr. 115 (parc Tolbuhin) în concordanță cu tradiția istorică a zonei, cu simbolurile istorice valoroase ce ar putea fi promovate.
  • Denumirea de ,, Mătăsari” are valoare istorică aparte, pentru că parcul este localizat în cartierul în care locuiau negustorii care vindeau mătăsuri în Obor”, se arată în referatul de aprobare semnat de primarul Nicușor Dan.

Fiodor Ivanovici Tolbuhin a fost un mareșal rus al Armatei Sovietice în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Pe 24 februrie, imediat după ce Rusia a atacat Ucraina, Primăria Sectorului 2 a dat jos Totemul cu denumirea Parcului Tolbuhin.

Parcul Tolbuhin este amplasat pe Bd. Pache Protopopescu din Sectorul 2.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Explicațiile evazive ale premierului Ciucă pentru schimbarea lui Cîțu

Publicat

in

De

Nicolae Ciucă nu a spus concret de ce i-a cerut demisia lui Florin Cîțu de la șefia Senatului, lăsând doar să se înțeleagă că atitudinea fosului lider liberal nu se încadrau în linia alianței cu PSD.

Nicolae CiucaFoto: Guvern

​„Ținând cont de activitatea guvernamentală și parlamentară, de responsabilitatea PNL și de nevoia de coerență a măsurilor care trebuie luate la nivelul Guvernului și în deplină concordanță cu deciziile luate politic la nivelul Coaliției, au avut loc discuții, au avut loc dezbateri și în urma acestor discuții, președintele Senatului, Florin Cîțu, și-a anunțat demisia”, a spus președintele PNL, Nicolae Ciucă, la finalul ședinței liberalilor.

Florin Cîțu a demisionat miercuri de la conducerea Senatului după o ședință de urgență în care, spune el, șeful PNL, Nicolae Ciucă, și secretarul general al partidului, Lucian Bode, i-au cerut acest lucru.

Cîțu a comentat că solicitarea este motivată de faptul că „a supărat PSD”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend