Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Contra pleacă de la Naţională: ”Le cer scuze românilor. Meritam mai mult respect”

Avatar

Publicat

in

Cosmin Contra a anunțat că pleacă de la echipa națională. Selecționerul a specificat care este motivul pentru care se desparte de tricolori și le-a cerut scuze românilor. ”Decizia este de a nu mai continua la echipa națională. Nu mi-am îndeplinit obiectivul și plec de la echipa națională. La un nivel așa înalt, trebuie să arătăm altfel. Nu știu dacă merg la tragerea la sorți.

Vreau să îi mulțumesc lui Răzvan Burleanu, vreau să le cer scuze suporterilor pentru că nu am făcut mai mult, dar au fost și lucruri bune. Am meritat mai mult respect pentru ce am încercat să fac. Aș fi foarte fericit să se califice. Nu e treaba mea cine mă va înlocui”, a spus Contra.

După plecarea lui Contra, în pole-position par a fi Gică Hagi și Dan Petrescu, pentru a prelua naționala. Pe lângă cei doi, pe lista FRF se mai află Mirel Rădoi, Marius Șumudică și Mircea Lucescu.

FRF a anunțat ziua și ora tragerii la sorţi a play-off-ului Ligii Naţiunilor, ultima șansă a României de calificare la Euro 2020. Programul barajelor va fi stabilit vineri, de la ora 13:00, la Nyon.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Gabriela Firea: Voi depune un proiect pentru amendarea Legii Termoficării

Avatar

Publicat

in

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea susţine că printre primele iniţiative legislative pe care le va avea în calitate de senator de Bucureşti va fi cea privitoare la modificarea intervalului de timp legal de la care se poate furniza agentul termic.

“Voi depune imediat după depunerea jurământului un proiect de lege de amendare a Legii termoficării, astfel încât toamna să se poată furniza căldură mai devreme în apartamente şi instituţiile racordate, faţă de cât prevede acum cadrul legislativ. Un prim pas în această direcţie l-am făcut ca primar general, în 2018, când, la solicitarea noastră, a fost modificată Hotărârea de Guvern 117/1994. Am solicitat atunci modificarea intervalului de timp calculat ca referinţă: media pe 3 zile între orele 20,00 şi 6,00, pentru care se aşteptau 10 grade prin lege. (…) La cererea cetăţenilor care îmi scriu şi acum că le este frig în case din cauza acestor restricţii legale, propun micşorarea şi mai mult a acestui interval, cu încă 3 ore, adică de la 22,00 la 5 dimineaţa. Astfel încât în momentul în care se resimte deja rece în apartamente şi birourile racordate la sistemul centralizat să se poată furniza agentul termic”, a scris Firea, joi, pe Facebook.

Ea spune că acest lucru se poate realiza prin lege votată în Parlament sau printr-o hotărâre a Guvernului.

“Propun, de asemenea, ca persoanele şi familiile care cer amânarea livrării agentului termic, din cauza problemelor financiare, să fie sprijinite, astfel încât să nu se îmbolnăvească stând în frig, în propria casa”, mai susţine Gabriela Firea.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

USR sare la gâtul PNL, după ce liberalii i-au acuzat de blat cu PSD: ‘Potrivit înțelegerii, Florin Iordache urma să ia șefia CL, iar Augustin Zegrean, șefia secției’

Avatar

Publicat

in

De

După acuzele publice lansate de liderii liberalilor la adresa celor de la USR că ar fi făcut blat cu PSD. Deputatul USR Silviu Dehelean afirmă că a existat existat o strângere de mână pe sub masă între PNL și PSD pentru împărțirea funcțiilor la Consiliul Legislativ, iar Florin Iordache urma să preia șefia CL, iar Augustin Zegrean, șefia secției.

”A existat o înţelegere între PNL şi PSD pentru împărţirea funcţiilor deschise votului, respectiv de preşedinte al Consiliului Legislativ şi de şef de secţie, «stricată» chiar de Augustin Zegrean. Dovada este documentul de mai jos, primit ieri la Comisia Juridică. Ce s-a întâmplat?  Potrivit înţelegerii, Florin Iordache urma să ia şefia CL, iar Augustin Zegrean, şefia secţiei. PNL l-a propus pe Zegrean pentru ambele funcţii, doar că Augustin Zegrean nu a acceptat să fie doar şef de secţie, în calitatea lui de fost preşedinte al CCR, şi subordonatul lui Florin Iordache, pe deasupra. Motiv pentru care PNL s-a văzut obligat să invoce o eroare materială pentru retragerea lui Zegrean”, a scris pe Facebook, deputatul Silviu Dehelean.

Acesta postează şi un document prin care este retrasă candidatura lui Zegrean.

”Documentul ne mai spune şi o altă poveste: că, şi după căderea înţelegerii din cauza opţiunii lui Zegrean, PNL s-a ţinut de deal-ul cu PSD. Pentru validarea Preşedintelui Consiliului Legislativ procedura legală obliga la câte trei candidaturi pentru fiecare funcţie. Or, după retragerea lui Augustin Zegrean rămâneau doar 5 candidaturi, iar alegerea preşedintelui ar fi fost neconformă cu legea.

Pentru a duce procedura până la capăt, PNL a inventat, pe loc, al 6-lea candidat, Rodica Penescu, una dintre doamnele din personalul tehnic al Comisiei juridice, consilier parlamentar din 2009. Doamna Penescu a obţinut doar 4 voturi, cu toatele, nici măcar PNL nu a votat-o. În schimb, PNL l-a votat pe colegul nostru George Dircă şi aşa am ajuns să dăm azi explicaţii.  Noi nu am ştiu de această înţelegere, am luat de bune promisiunile PNL că-şi vor aduce parlamentarii la vot, să voteze Zegrean şi Dircă”, a mai scris deputatul USR.

În finalul postării acesta afirmă:

”Nu ştiu dacă domnul Florin Roman a pus la cale, premeditat, tot acest plan de crimă perfectă pentru a arunca vina pe USR pentru Iordache sau doar i-a ieşit. Nu-i subestimez nici abilităţile de tactician şi nici relele intenţii, când vine vorba de USR. Dar nu este exclus ca pur şi simplu să-i fi ieşit manevra, fără să facă nimic pentru asta, cum s-a mai întâmplat în Parlament în ultimii patru ani, de când sunt deputat”.

Fostul preşedinte al CCR Augustin Zegrean a afirmat că votul în plenul reunit de marţi privind numirea lui Florin Iordache ca preşedinte al Consiliului Legislativ nu este valabil, pentru că ar fi trebuit ales cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, iar 185 de voturi „pentru” nu înseamnă majoritate. El a adăugat că judecătorii Curţii Constituţionale ar putea admite sesizarea USR privind această numire, pentru că au mai fost situaţii în care Curtea a decis astfel.

Eu am aflat despre propunerea asta ieri la 12.00. Nu am nimic să vă spun în plus. Restul îl ştiu din presă şi din deducţii logice, pentru că am avut 41 de voturi şi am aflat că au fost 41 de liberali în sală. Deci liberalii şi-au făcut treaba într-o anumită proporţie. Problema e că votul nu e valabil pentru că în legea de organizare şi funcţionare a Consiliului Legislativ spune că preşedintele şi şefii de secţie sunt aleşi cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. 187 nu e votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Am văzut deja anunţat prin presă că domnul Dan Barna spune că va ataca votul la CCR”, a declarat Augustin Zegrean, întrebat miercuri la Digi 24 ce s-a întâmplat în plenul reunit de marţi al Parlamentului.

Chestionat dacă ar putea admite Curtea Constituţională sesizarea USR privind numirea lui Florin Iordache, fostul preşedinte al CCR a răspuns: „Am mai avut astfel de situaţii şi CCR s-a pronunţat pentru admitere.

El a explicat că discuţia a avut-o cu liderul deputaţilor PNL Florin Roman şi a a înţeles că va fi numit la şefia Consiliului Legislativ, pentru că altfel nu mai candida, conform newss.ro.

Citește și:

Dezvăluire-bombă a lui Gheorghe Piperea! Cum face bani doctorul Virgil Musta din testarea pentru Covid

E oficial! Vârsta de pensionare va fi redusă pentru o anumită categorie

Ieșire de ultimă oră a lui Carmen Tănase: ‘Opriți-vă, psihopaților, cu panica asta aiurea!’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend