Conecteaza-te cu noi

LIFESTYLE

Consumul de ciocolată neagră reduce stresul şi inflamaţiile

Avatar

Publicat

in

Rezultatele din două studii noi scot la iveală motivele pentru care consumul de ciocolată neagră reduce stresul şi inflamaţia, îmbunătăţind în acelaşi timp memoria, imunitatea şi starea de spirit.

Noi cercetări arată că ar putea exista beneficii pentru sănătate în cazul consumuluianumitor tipuri de ciocolată neagră. Rezultatele din două studii care au fost prezentate la întâlnirea anuală a Experimental Biology 2018, din San Diego arată un lucru interesant: consumul de ciocolată neagră care are o concentraţie mare de cacao (minimum 70% cacao, 30% zahăr organic din trestie) are efecte pozitive asupra nivelurilor de stres, starea de spirit, memoria şi imunitatea. Deşi este bine cunoscut faptul că pudra şi untul cacao reprezintă surse majore de flavonoide, aceasta este prima dată când efectul a fost studiat la subiecţii umani pentru a determina cum poate să susţină sănătatea cognitivă, endocrină şi cardiovasculară.

Lee S. Berk, DrPH, coordonatorul echipelor de cercetare în cazul ambelor studii, spune:”De ani de zile, am analizat influenţa ciocolatei negre asupra funcţiilor neurologice din punctul de vedere al conţinutului de zahăr – este demonstrat deja, cu cât mai mult zahăr, cu atât mai fericiţi suntem. Aceasta este prima dată când am analizat impactul cantităţilor mari de cacao în doze la fel de mici ca şi batoanele de ciocolată cu dimensiuni normale la oameni, pe perioade scurte sau lungi de timp şi sunt constatări încurajante. Cu cât este mai mare concentraţia de cacao, cu atât este mai pozitiv impactul asupra cunoaşterii, memoriei, dispoziţiei, imunităţii şi a altor efecte benefice “.

Flavonoidele găsite în cacao sunt antioxidanţi extrem de puternici şi agenţi antiinflamatori, cu mecanisme cunoscute benefice pentru sănătatea creierului şi cardiovascular.

Ciocolata neagră (70% cacao) afectează exprimarea genei umane: Cacaua reglează răspunsul imun celular, semnalul neuronalşi percepţia senzoriala

Acest studiu experimental pilot a examinat impactul consumului de ciocolată cu 70% cacao asupra expresiei genei celulare imunitare şi dendritice umane, cu accent pe citokinele pro- şi antiinflamatorii. Rezultatele studiului arată că un consum regulat de cacao reglează mai multe căi de semnalizare intracelulare implicate în activarea celulelor T, răspunsul imun celular şi genele implicate în semnalizarea neurală şi percepţia senzorială – aceasta din urmă potenţial asociată cu fenomenul hiperplasticităţii creierului.

Acest studiu a evaluat răspunsul electroencefalograf (EEG) la consumarea a 48 g de ciocolată neagră (70% cacao) după o perioadă de timp (30 minute) şi după o perioadă cronică de timp (120 min), la frecvenţe modulare ale creierului de 0-40 Hz , frecvenţa gamma specifică benefică (25-40 Hz). Rezultatele arată că acest super-alimentcu 70% cacao sporeşte neuroplasticitatea, ceea ce e benefic pentru sănătate a creierului, dar şi pentru manifestările comportamentale.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Doina Pană, după ce expertiza a confirmat că a fost otrăvită: ‘Nu e o singură persoană. Din analize a reieșit că a fost ceva programat, nu o singură doză’

Avatar

Publicat

in

De

Fostul ministru al Apelor și Pădurilor, Doina Pană, a declarat că pentru ea este o certitudine că cei are au otrăvit-o fac parte din mafia pădurilor, motivul fiind faptul că măsurile luate în timpul mandatului său le-au produs acestora pierderi de sute de mlioane de euro. 

”Eu am această certitudine și sper să se ajungă la momentul în care să se demonteze acest lucru. Nu direct, dar prin persoane din anturajul meu.
Pentru mine a fost un șoc, știam că mă urăsc, că încearcă să mă discrediteze în toate felurile, dar nu m-am așteptat totuși să meargă atât de departe. Cu sănătatea mi-am revenit, dar psihic încă mai am nevoie de timp…

Au existat entități care pierdeau din cauza măsurilor luate de mine sute de milioane de euro. Au încercat să scape de mine în toate modurile, spunând inclusiv că măsurile pe care le iau încurajează tăierile ilegale. Nu mă pot gândi în altă parte decât acolo. Este un gest… nu găsesc un termen care să îl catalogheze.

Există un bilanț trist în rândul celor catre au apărat pădurile, doi morți au apărut după tentativa de otrăvire a mea, e clar că nu se dau în lături de la nimic.
Bănuiesc și cine a fost în spate și prin intermediul cui. Nu e o singură persoană. Din analize a reieșit că a fost ceva programat, nu o singură doză. Când vorbim de acest lucru e clar că există o mișcare în spate. Nu am putut să supăr pe nimeni în viața mea în așa hal decât pe cei pentru care doar banii contează”, a povestit fostul ministru.

Doina Pană a precizat că înrăutățirea stării sale de sănătate a reprezentat și motivul demisiei sale, la acel moment neștiind că a fost otăvită. În legătură cu plângerea depusă mai târziu, fostul ministru susține că nu a vrut să provoace un scandal internațional la momentul respectiv.

”Inițial am făcut plângere la poliție, de unde a fost trimisă la DIICOT. Regret că nu am făcut plângere în timpul mandatului, dar am zis să nu risc un scandal internațional, cu un ministru de guvern otrăvit.

Am demisionat în 3 ianuarie, când nu știam de unde îmi vine tot răul. Demisia mi-am dat-o din cauza stării de sănătate, aveam o presiune fizică uriașă, dificultăți de concentrare, stare de anxietate, îmi curgea sânge din nas noaptea. M-am tratat la mai multe clinici. Într-un final, cineva a avut ideea să mă trimită la toxicologie, în analizele curente care se fac nu se măsoară metale grele. În 15 ianuarie am aflat că sunt otrăvită.

Anul ăsta, din cauza pandemiei, audieri nu s-au prea putut face. A fost audiată foarte multă lume, aproape toți cei din jurul meu și mulți alții. Am răbdare, trebuie probe și chiar nu mă grăbesc. Am încredere în Dumnezeu și că, până la urmă, se va face lumină și se va afla adevărul”, a adăugat fostul ministru, conform cu realitatea.net

Citește și:

Vești importante de la Casa Națională de Pensii Publice: Au crescut contribuțiile lunare pentru pensii. Cât costă cumpărarea unui singur an de vechime

Mare atenție, români! ANAF vine cu noi proceduri pentru acest tip de taxe. Pe cine va afecta decizia

Vești importante pentru mii de români: Cine se implică în acest tip de proiect poate obține venituri considerabile

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Medic infecționist: ‘Atât fulgii cât și precipitațiile antrenează virusul în atmosferă, cât și la nivelul solului’

Avatar

Publicat

in

De

Medicul Gheorghe Enache de la Spitalul Clinic Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babes”, din București, atrage atenția că poluarea și particulele de praf favorizează coronavirusul, vaccinul rămânând posibilitatea prin care putem opri pandemia.

COVID-19 rezistent la temperaturi înalte

Oscilațiile de temperatură reprezintă o biciure pentru organism. În weekend au fost 15-16 grade, în plină iarnă. Acest lucru ridică probleme și în ceea ce privește coronavirusul, dar și gripa și virozele respiratorii deoarece sunt influențate de aceste schimbări meteorologice . Atât fulgii cât și precipitațiile antrenează virusul  în atmosferă, cât și la nivelul solului. Picăturile de ploaie antrenează și particulele de praf în care se regăsește virisul. Practic, acestea plutec în atmosferă, iar odată cu picăturile de apă sunt antrenate și cad la nivelul solului. Poluarea a varofizat virusul, dacă ne uităm la Milano, orașul cel mai poluat al Italiei, a fost puternic lovit de pandemie. În schimb, zonele premontane unde au existat mai multe ploi au avut rate mai mici de infectare”, explică medicul infecționist Gheorghe Enache.

Cum influență oscilațiile meteo virusul

”Am avut o vară secetoasă, în special în București, am avut mult praf. Odată ce au început ploile, virusul a atins un platou. Există, în schimb, această biciuire a organismului, oscilațiile  între cald și frig, care  favorizeze restul infecțiilor virale, virozele. În această perioadă virozele nu au fost atât de accentuate și datorită măștilorde protecție care ne-au ajutat.Coronavirusul a arătat că poate rezista și la temperaturi de + 70 de grade, dar și de minus 70 de grade. Un exemplu cu temperaturile ridicate este Africa de Sud, acolo unde virusul există chiar cu o formă mutantă”, a mai spus medicul, conform Gândul.ro.

Citește și:

Vești importante de la Casa Națională de Pensii Publice: Au crescut contribuțiile lunare pentru pensii. Cât costă cumpărarea unui singur an de vechime

Mare atenție, români! ANAF vine cu noi proceduri pentru acest tip de taxe. Pe cine va afecta decizia

Vești importante pentru mii de români: Cine se implică în acest tip de proiect poate obține venituri considerabile

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend