Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Constantin Nicolescu – condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare

Avatar

Publicat

in

Trebuie să plătească prejudiciul de 880.250 de euro
Curtea de Apel Bucureşti a decis condamnarea lui Constantin Nicolescu, preşedintele CJ Argeş la 3 ani şi patru luni de închisoare cu executare. care au admis astfel recursul procurorilor la decizia Tribunalului Bucureşti care îl condamnase pe Nicolescu la un an de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie. Decizia nu este definitivă şi are o cale de recurs la Curtea Supremă de Justiţie.

Instanţa  mai decis confiscarea sumei de 66.518 lei primită cu titlu de mită de la inculpatul Penescu Gheorghe Cornel.
– Curtea de Apel Bucureşti a dedus prevenţia lui Nicolescu Constantin, de la data de 26 ianuarie 2011 până la data de 02 februarie 2011. Constată, că Penescu Gheorghe Cornel, este arestat în altă cauză.
– În temeiul art.14 şi art.346 Cod procedură penală, rap. la art.998-999 Cod civil (în vigoare la data comiterii faptelor), admite acţiunea civilă formulată de partea civilă Statul Român – prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – reprezentată prin Direcţia Generală a Finanţelor Publice a municipiului Bucureşti şi, obligă pe următorii inculpaţi, în solidar, la plata daunelor civile către partea civilă, după cum urmează: – pe Nicolescu Constantin, Nicuţ Gheorghe, Ştefan Ion, Despan Florian, Andrei Călin Ioan şi Grigore Dobre, la plata sumei de 880.249,95 euro (în echivalentul în lei la cursul BNR de la data plăţii), pe inculpatul Grigore Dobre numai până la concurenţa sumei de 260.800 euro (în echivalentul în lei la cursul BNR din data plăţii), cu titlu de daune civile, la care se adaugă majorările de întârziere, calculate de la data comiterii faptelor şi până la achitarea debitului, potrivit Codului de procedură fiscală.
– În temeiul art.14 şi art.346 Cod procedură penală, rap. la art.998-999 Cod civil (în vigoare la data comiterii faptei), admite acţiunea civilă formulată de partea civilă Statul Român – prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – reprezentată de Direcţia Generală a Finanţelor Publice a municipiului Bucureşti şi, obligă pe Nicolescu Constantin şi Popa Ion, în solidar, la plata sumei de 10.000 lei, cu titlu de daune civile către partea civilă.
– Menţine măsura sechestrului asigurător instituit prin ordonanţa nr.59/P/2009 din data de 01 martie 2011 a Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti, cu privire la bunurile mobile şi imobile aparţinând inculpaţilor Nicolescu Constantin – până la concurenţa sumei de 880.249,50 euro (în echivalentul în lei, la cursul BNR, la data plăţii), Grigore Dobre – până la concurenţa sumei de 260.800 euro (în echivalentul în lei, la cursul BNR, la data plăţii) şi Popa Ion – până la concurenţa sumei de 10.000 de lei.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Gabriela Firea: La noi, guvernul perturbă și constrânge

Avatar

Publicat

in

De

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea a postat, miercuri, pe reţelele de socializare, un mesaj dur la adresa Ministerului Educaţiei. Ea consideră că guvernul român perturbă şi constrănge educaţia prin birocraţie.

„În lumea civilizata, s-au gasit solutii adecvate pentru elevi si profesori. La noi, guvernul perturba si constrange educatia. Iata inca o mostra de dispret si incompetenta marca Anisie – Pepsiglas. Mai multe asociații ale elevilor cer Ministerului Educației să retragă noile declarații-angajament pentru elevi și părinți, considerandu-le inutile.

“În loc să ne îngropăm în acte fără valoare, ar fi ideal să lucrăm pentru ca accesul la educație să fie asigurat pentru toți elevii din România”, transmit asociatiile de elevi!

”, spune Gabriela Firea, în postarea de pe Facebook.

Vezi și:FOTO Una dintre cele mai mari companii din România scoate la vânzare mai multe terenuri în București și în marile orașe din țară

Răsturnare de situație după decizia luată de ÎCCJ în cazul pensiilor militare de stat (pensii speciale)

SURSE Guvernul Orban ar pregăti o execuție!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Klaus Iohannis: ‘Deocamdată situația nu ne duce cu gândul la o carantină sau un lockdown’

Avatar

Publicat

in

De

Președintele Klaus Iohannis a declarat că deocamdată nu ne aflăm în situația în care să ne gândim la o carantină sau un lockdown.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, dacă în România nu se impune o nouă carantină, având în vedere numărul de îmbolnoviri şi faptul că multe state europene au luat deja o astfel de decizie şi a precizat: ”Aflăm de la buletinele de ştiri şi de la dvs şi de la alţii că la noi pandemia e în extindere, dar în realitate lucrurile la noi au fost gestionate până acum bine. Chiar statele despre care vorbiţi au un număr de cazuri mult mai mare ca noi, chiar raportat şi la populaţie. Ei au fost nevoiţi să ia măsuri drastice. Noi nu ne dorim acest lucru”.

Şeful statului a precizat că autortăţile şi românii, împreună, trebuie să gestioneze pandemia.

”Spun de fiecare dată autorităţilor şi românilor să combată eficient răspândirea acestei epidemii. Noi cu mască, cu igienizare, iar autorităţile cu măsuri, cum am spus şi ieri extinderea locurilor la ATI. Nu ne dorim un aşa numit lockdown. Deocamdată situaţia nu ne duce cu gândul la o carantină sau un lockdown”, a mai afirmat Iohannis, conform news.ro.

Citește și:

FOTO Una dintre cele mai mari companii din România scoate la vânzare mai multe terenuri în București și în marile orașe din țară

Răsturnare de situație după decizia luată de ÎCCJ în cazul pensiilor militare de stat (pensii speciale)

SURSE Guvernul Orban ar pregăti o execuție!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend