Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii publică documente privind strămutarea abuzivă a unor persoane

Avatar

Publicat

in

Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii anunţă că a demarat publicarea a zeci de mii de documente ale fostei Securităţi comuniste privind strămutarea abuzivă a unor persoane. Potrivit unui comunicat al CNSAS transmis joi, pe site-ul instituţiei vor fi postate 56.468 de Fişe de domiciliu obligatoriu, relatează Agerpres.

Aceste documente emise de fosta Securitate atestă măsura abuzivă a strămutării unor persoane, ilustrând modul în care a fost limitată libertatea de circulaţie şi au fost încălcate drepturile fundamentale ale omului de către regimul totalitar comunist, subliniază CNSAS.

Citește și: Avocatul Radu Chiriță, analiză tranșantă și tristă despre alegeri: ‘Școala vieţii poate l-o fi ridicat pe Steve Jobs, dar pe milioane i-o dus în puşcării’

Prin decizia publicării acestor materiale arhivistice, se oferă un suport documentar în special beneficiarilor Legii 130/2020 pentru completarea art.5 din Decretul-lege 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, cât şi cercetătorilor interesaţi în documentarea numeroaselor cazuri de represiune politică.

Fişele de domiciliu obligatoriu se pot consulta la adresa http://cnsas.ro/fise_cartoteca.html.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

În fața noii tulpini de Covid-19, englezii se înghesuie la vaccinare: Centru de vaccinare pe un platou de filmare

Avatar

Publicat

in

De

Peste 5,5 milioane de oameni au fost vaccinaţi împotriva Covid-19 în Anglia, în perioada 8 decembrie şi 22 ianuarie, potrivit datelor National Health System citate de BBC, potrivit news.ro.

Din total, 5,08 milioane de oameni au primit prima doză de vaccin, iar 440.300, şi pe a doua. Anglia are o populaţie de peste 55 de milioane de locuitori.

Având în vedere că a fost intensificată campania de vaccinare în întregul Regat, spaţiile pentru această procedură sunt dintre cele mai diverse. Catedrale, moschei, muzee şi reprezentanţe auto au fost transformate în centre de vaccinare.

Black Country Living Museum, care este şi platou de filmare pentru show-ul de televiziune „Peaky Blinders” va deveni luni primul centru de imunizare din oraşul Dudley.

Citește și: Donald Trump, primele declarații după plecarea de la Casa Albă: ‘Vom face ceva!’

La fel şi Winter Gardens din Blackpool şi o reprezentanţă de motociclete din Crewe.

Vineri, o moschee din Birmingham a devenit prima din Marea Britanie care s-a deschis ca centru de vaccinare. Este aşteptat ca aici să fie imunizaţi până la 500 de oameni pe zi. Imamul Sheikh Nuru Mohammed a spus că acest lucru „va transmite un mesaj puternic fraţilor şi surorilor noastre musulmane”.

„Facem asta pentru a spune un mare «nu» ştirilor false şi un mare «da» vaccinului”, a adăugat Sheikh Nuru.

Catedralele din Blackburn şi Salisbury se numără între lăcaşurile de cult care s-au deschis ca centre de vaccinare săptămâna trecută.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Trei persoane rănite într-un accident de circulaţie produs în localitatea Floreni din Vaslui

Avatar

Publicat

in

De

Trei persoane au fost rănite, sâmbătă, într-un accident rutier produs pe raza localităţii Floreni, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui.

În accident au fost implicate două autoturisme în care se aflau şapte persoane.

Citește și: Donald Trump, primele declarații după plecarea de la Casa Albă: ‘Vom face ceva!’

“La sosirea echipajelor de intervenţie au fost găsite două autoturisme avariate şi trei victime. Pompierii militari au asigurat măsuri PSI şi au curăţat carosabilul. Victimele, două femei şi un bărbat, cu vârste cuprinse între 24 şi 43 ani, au fost transportate la spital, acestea fiind diagnosticate cu traumatisme în urma unui accident rutier”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

La locul accidentului a intervenit o autospecială de stingere echipată cu modul pentru descarcerare şi un echipaj specializat, precum şi trei ambulanţe.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend