Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Consiliul Naţional al Elevilor: ‘68,3% dintre scolari consideră că orele online sunt utile’

Publicat

in

Consiliul Naţional al Elevilor a realizat o consultate a elevilor cu privire la orele online care se derulează în această perioadă de carantină la care au răspuns aproape 12.000 de elevi, cei mai mulţi de clasele IX – XII. 63,7% dintre aceştia afirmă că în şcoala lor se practică metode de predare şi evaluare virtuale, iar 68,3% consideră că aceste ore sunt utile. Principalul dezavantaj ţine de lipsa interacţiunii şi a posibilităţii de a aprofunda subiectele sau de a cere explicaţii, iar principalul avantaj este păstrarea legăturii cu şcoala.

”Ca urmare a suspendării cursurilor începând cu data de 11 martie 2020, cu scopul de a preveni răspândirea COVID-19, educaţia s-a mutat în spaţiul online, unde profesorii şi elevii au încercat să adapteze conţinutul predat la noile mijloace de desfăşurare a actului instructiv-educativ. Pentru a putea avea o imagine de ansamblu în legătură cu ceea ce se întâmplă în teritoriu şi pentru a putea corela măsurile luate cu fezabilitatea aplicării acestor metode de predare şi evaluare în spaţiul virtual, Consiliul Naţional al Elevilor a lansat un formular de consultare, în baza căruia a fost redactat prezentul raport. La consultare au participat 11.958 elevi din România”, arată Consiliul Naţional al Elevilor.

Au oferit răspunsuri elevi de clasele V-XII, dar cei mai mulţi sunt de liceu. 89% dintre participanţi sunt din mediul urban, iar 11% din mediul rural.

Citește și: Daniel Zamfir iese la rampă: Legea, pe masa lui Iohannis. Spun răspicat ce vom face!

63,7% dintre elevi afirmă că în şcoala lor se practică metode de predare şi evaluare virtuale, iar 68,3% consideră că aceste ore sunt utile.

Cei mai mulţi fac ore online – pe diferite platforme, apeluri video, diferite aplicaţii – la Română (74,2%) şi Matematică (62,1%), dar sunt şi clase care fac ore online la Istorie – (44,9%), Geografie – (41,3%), Informatică – (40,8 %), Biologie – (40,1 %), Fizică – (38,4 %), Chimie – (36,1 %), Limba latină – (8,6 %), Materii de specialitate – (7 %), Educaţie civică – (4,1 %) sau Educaţie plastică – (3,2 %).

”Consider că ele sunt un avantaj, deoarece în acest fel nu pierdem materia, avem informaţia proaspătă, o putem accesa cand dorim şi este un beneficiu pentru elevii din clasele terminale, întrucat ei au nevoie de exerciţiu constant”, a răspuns unul dintre participanţii la consultare, întrebat despre avantajele orelor online.

Principalul dezavantaj văzut de elevi este lipsa interacţiunii şi a posibilităţii de a aprofunda subiectele sau de a cere explicaţii. De asemenea, mulţi dintre participanţii la studiu s-au plâns că nu se învaţă prea multe lucruri, doar se primesc foarte multe teme.

Consilul Naţional al Elevilor a reiterat, în c adrul raportului, ideea că îngheţarea anului şcolar trebiie evitată.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

VIDEO Protest URIAȘ în fața fabricii Renault: Muncitorii, nemulțumiți că vor fi mii de CONCEDIERI

Publicat

in

De

Câteva sute de persoane au manifestat sâmbătă dimineaţa în faţa uzinei Renault de la Maubeuge, nordul Franţei, faţă de intenţia constructorului auto de a elimina 15.000 de locuri de muncă la nivel mondial, dintre care 4.600 numai în Franţa, informează AFP, potrivit AGERPRES.

Protestarii s-au strâns în faţa uzinei în jurul orei 10.00, la chemarea sindicatelor, după care au plecat în marş până în centrul oraşului Maubeuge, pe o distanţă de aproximativ şase kilometri.

Citește și: Va fi obligatoriu în România! Se vor da bani .

Activitatea la această uzină, unde lucrează aproximativ 2.100 de angajaţi, este oprită începând de vineri. Conducerea Renault intenţionează să transfere producţia de utilitare electrice Kangoo de la uzina de la Maubeuge la cea de la Douai, unde lucrează aproximativ 2.900 de angajaţi.

„Va avea loc un cutremur. Vrem să păstrăm compania aici. Această manifestaţie este foarte importantă, chiar dacă este vorba de o primă etapă, pentru a arăta guvernului şi Renault că salariaţii şi locuitorii din această zona sunt ataşaţi de această firmă. Avem nevoie de aceste locuri de muncă dacă nu întreaga zonă va muri” a declarat pentru AFP liderul sindical Jérome Delvaux.

Aflat deja în dificultate înaintea crizei coronavirusului, constructorul auto francez Renault a anunţat vineri un plan de restructurare care vizează eliminarea a aproximativ 15.000 de posturi la nivel mondial, în ideea de a realiza economi de peste două miliarde de euro în următorii trei ani.

Citește și: Anunț oficial! Ce se întâmplă cu cardurile de sănătate

În paralel, Renault aşteaptă finalizarea discuţiilor cu autorităţile de la Paris pentru un împrumut garantat de stat, în valoare de cinci miliarde de euro. Preşedintele Emmanuel Macron a avertizat însă că Guvernul de la Paris nu ar trebui să semneze împrumutul pentru Renault până când echipa managerială şi sindicatele nu vor finaliza discuţiile cu privire la forţa de muncă şi uzinele din Franţa ale Renault.

Producător de automobile din 1898, Groupe Renault este prezent în 134 de ţări şi a vândut 3,8 milioane de vehicule în 2019. Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO History va difuza, în premieră, începând cu 3 iunie, serialul-concurs ‘Câini Poliţişti de Top’

Publicat

in

De

History va difuza, în premieră, începând cu 3 iunie, serialul-concurs „Câini Poliţişti de Top”, care prezintă cele mai inteligente şi curajoase patrupede, alături de stăpânii lor, într-o competiţie spectaculoasă pentru titlul de campion absolut în lupta cu răufăcătorii, anunță news.ro.

Show-ul va fi difuzat în fiecare miercuri, de la ora 21.00.

Formatul show-ului oferă posibilitatea de a concura atât câinilor poliţişti, cât şi a celor civili. În fiecare episod, timp de o oră, patru echipe de poliţie K9, inclusiv favoriţii seriei de succes „Poliţia în Direct” şi o echipă civilă se confruntă în trei runde dificile, în care le vor fi testate viteza, agilitatea, abilitatea de a adulmeca şi coordonarea cu stăpânii lor.

Citește și: Anunț oficial! Ce se întâmplă cu cardurile de sănătate

Pe parcursul competiţiei, câinii vor avea de trecut peste obstacole, vor sări prin foc şi vor avea de parcurs un traseu înot. Cei mai rapizi patru câini avansează în etapa următoare, unde vor fi supuşi unui nou test care presupune găsirea a cinci obiecte ascunse cu ajutorul simţului olfactiv şi avertizarea stăpânilor cu privire la descoperire.

Cei doi câini care reuşesc să găsească cele mai multe obiecte în timpul cel mai scurt ajung în faza finală, unde se vor confrunta cu un „suspect”, pe care vor fi nevoiţi să îl reţină şi apoi să îl elibereze la comandă. Toate probele la care vor fi supuşi concurenţii sunt concepute de experţi canini, pentru a imita provocările cu care se pot confrunta câinii în viaţa reală.

Echipa câştigătoare a fiecărei săptămâni va primi 10.000 de dolari, la care se vor adaugă 5.000 de dolari, care vor fi donaţi către o organizaţie caritabilă de protecţie a animalelor.

Citește și: Va fi obligatoriu în România! Se vor da bani .

În ultima săptămână a competiţiei, câştigătorii ediţiilor precedente se vor întoarce pentru bătălia finală care îi va oferi câştigătorului titlul suprem de „Câine Poliţist de Top” şi un premiu pentru întreaga echipă, în valoare de 25.000 de dolari.

Seria este găzduită de cunoscutul comentator sportiv Curt Menefee, alături de expertul în instructaj canin Nick White şi jurnalista sportivă Jamie Little.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend