Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Consiliul Județean Argeș se laudă cu realizările din comunele argeşene Râca, Popești, Izvoru, Recea

Publicat

in

Conducerea Consiliului Județean Argeș a demarat o serie de deplasări în teritoriu pentru a analiza la fața locului stadiul implementării proiectelor. Astfel, până acum, președintele Dan Manu, vicepreședintele Ion Mînzînă și administratorul județului, Maria Dinu, au efectuat o vizită de lucru în localitățile: Schitu Golești, Mihăești, Stâlpeni, Țițești, Corbeni, Albeștii de Argeș, Băiculești, Merișani, Negrași, Mozăceni, Ștefan cel Mare, Slobozia, Berevoești, Lerești, Cetățeni, Bălilești, Aninoasa.

Miercuri, 10 aprilie, vizita a continuat în localitățile Râca, Popești, Izvoru, Recea, Albota.

Advertisements

Anul 2019 este anul implementării proiectelor, asta după ce, din 2016 și până în prezent, Consiliul Județean Argeș a alocat fonduri pentru realizarea investițiilor în cele trei domenii prioritare: sănătate, educație și infrastructură.

Comuna Râca – 2019:

–         În comuna Râca, Consiliul Județean Argeș a investit în infrastructura de apă și canalizare. Aici au fost alocați bani pentru:

 • Sistem centralizat de canalizare
 • Stație de clorinare pentru sistemul de alimentare cu apă
 • Cofinanțare “Sistem centralizat de canalizare” (PNDL I)
 • Modernizare stație de înmagazinare, pompare și stație clorinare pentru Sistemul de alimentare apă

–         În comuna Râca, cu fonduri de la bugetul județean a fost reabilitat și Dispensarul Uman

–         De asemenea, Consiliul Județean a confinanțat și proiectul “Modernizare drumuri de interes local”

–         Prin programul guvernamental PNDL II, în comuna Râca a fost realizat proiectul “Modernizare drumuri de interes local”

„Îi invit pe toți cei care mai au îndoieli în legătură cu programul PNDL II și cu beneficiile acestuia pentru satul argeșean și românesc, îi invit deci să vadă la fața locului ce schimbări au avut loc în comuna Râca datorită acestui program. Meritul îi aparține domnului primar,  domnului viceprimar, Consiliului Local, care au făcut proiecte bune, ce au fost finanțate, și, cel mai important, au avut grijă ca toți cei care locuiesc aici să aibă acces la toate utilitățile. Aici am văzut stația de epurare, canalizarea, drumurile asfaltate, școlile, dispensarul.” – Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș

„Și eu susțin aceste proiecte guvernamentale,  PNDL I și PNDL II, fără de care o comunitate ca a noastră nu ar fi avut nicio șansă. Am avut răbdare, am avut încredere în noi, am fost încurajați și susținuți de conducerea Consiliului Județean Argeș și iată că a venit timpul să realizăm și aceste obiective. Deși satul este îmbătrânit, toată lumea are dreptul la condiții civilizate și normale de trai, apă, canalizare, drumuri și sperăm ca în viitor toate casele care sunt încă în picioare să fie locuite. De altfel, aceasta este și tendința. Deja oamenii au început să revină în comună, chiar dacă unii doar în week-end, să-și îngrijească gospodăriile, să-și plătească taxele și impozitele, iar noi trebuie să le oferim condiții” – Georgel Burcea, primar comuna Râca.

Comuna Popești – 2019:

Și în comuna Popești s-au făcut investiții majore în infrastructura școlară. Astfel, au fost alocate fonduri pentru:

 • Modernizare Școală sat Slobozia
 • Fosă septică Școală sat Slobozia
 • Toalete interioare Școală sat Slobozia

 

–         Consiliul Județean Argeș a alocat fonduri și pentru infrastructura de apă potabilă alocând fonduri pentru:

 • Foraj și alimentare cu apă sat Slobozia
 • Foraj puț și gospodărie apă sat Slobozia

–         În ceea ce privește infrastructura rutieră, Consiliul Județean Argeș a contribuit cu fonduri de cofinanțare pentru programul guvernamental PNDL II accesat de Primăria Popești – “Modernizare drum de interes local și ulițe”

„Am vizitat marea majoritate a obiectivelor realizate cu cofinanțare de la Consiliul Județean și prin PNDL II. Se construiește foarte mult și ceea ce este necesar pentru satul argeșean. Sunt multe drumuri asfaltate, altele sunt în lucru. Am văzut cea de-a treia stație de clorinare a apei potabile, care asigură apă pentru întreaga comună. Școala este conformă, cu toaletele în interior. Și aici avem o problemă legată de reducerea numărului de elevi și trebuie să ne gândim la ce să facem cu clădirile fostelor unități școlare, acum închise. Am vizitat și dispensarul, despre care am discutat cu domnul primar că va trebui reabilitat” – Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș

„Proiectul pe care îl avem prin PNDL II, modernizare drumuri comunale, este realizat în proporție de 90%. Urmează să începem lucrarea la terenul de sport sintetic de la Școala din satul Slobozia. Noi avem studiu de fezabilitate și pentru Cămin Cultural. De asemenea, mai avem două proiecte de  canalizare depuse la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. ” – Mihai Ion, primar comuna Popești.

 

Comuna Izvoru- 2019:

Consiliul Județean Argeș a investit în infrastructura școlară, alocând fonduri pentru reabilitarea și modernizarea unităților de învățământ:

 • Extindere cu grupuri sanitare și împrejmuire Școala Gimnazială “Elena Davila Perticari”
 • Extindere cu grupuri sanitare și împrejmuire la Grădinița cu program normal nr. 2 Izvoru

–         Consiliul Județean Argeș a contribuit și la proiectul “Rețea canalizare și stație de epurare”

 

„La Izvoru am vizitat investițiile realizate și cu bani de la bugetul Consiliului Județean Argeș, școala și grădinița, care acum sunt conforme, cu toaletele în interior. Am discutat cu domnul primar și cu domnul viceprimar despre procesul de învățământ și în viitorul apropiat trebuie să se hotărască privind construcția unei noi grădinițe sau extinderea actualei grădinițe. Îi așteptăm cu un punct de vedere! Am văzut stația de clorinare a apei potabile care alimentează o parte din localitate, la realizarea căreia a contribuit și Consiliul Județean. Am discutat și alte aspecte legate de drumurile comunale, de perspectivele privind fosta secție exterioară a Spitalului Costești aflată pe terioriul comunei Izvoru.” – Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș

„Sper să ducem la bun sfârșit proiectele pe care ni le-am propus, mai ales drumurile. Vă mai așteptăm pe la noi și vă mulțumim pentru cofinanțările acordate!” – Claudiu Neguț, primar comuna Izvoru.

 

Comuna Recea– 2019

Consiliul Județean Argeș a investit în reabilitarea și modernizarea unităților școlare din comuna Recea, astfel:

 • Reabilitare Școala Gimnazială nr.1 Recea
 • Împrejmuire cu gard Grădinița nr. 1 Recea și Grădinița nr.2 Recea
 • Anvelopare exterior Grădinița nr. 1 Recea

–         În ceea ce privește sistemele de alimentare cu apă și canalizare ale localități, Consiliul județean Argeș a alocat fonduri pentru:

 • Instalații clorinare pentru sistemele de alimenatre cu apă în satele Recea, Deagu de Jos și Goleasca
 • Canalizare menajeră și stație de epurare în satele Deagu de Sus, Deagu de Jos și Recea
 • Extindere sistem de alimentare cu apă, grupuri pompare în satele Recea și Deagu
 • Extindere sistem de alimentare cu apă satele Orodelu și Deagu de Jos – Găinești

–         Cofinanțare proiect  – Achiziție utilaje pentru dotare Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public și Privat

–         Prin programul guvernamental PNDL II, în comuna Recea este finanțat proiectul “Modernizare drumuri comunale”

 

„La Recea am văzut lucrările de extindere a apei potabile. Am văzut, de asemenea, grădinițele și școala unde Consiliul Județean Argeș a investit în reabilitare și în toalete. Urmează ca în acest an să demareze și proiectul de asfaltare accesat de Primărie prin PNDL II. ” – Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș

 

„Mulțumim Consiliului Județean pentru ajutorul acordat în realizarea acestor obiective și sperăm ca și în acest an să ne ajute să terminăm ce mai avem în lucru” – Marin Pană, primar comuna Recea.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Semnalul de alarmă a fost tras: Am avut pacienți asimptomatici cu leziuni pulmonare severe

Publicat

in

De

„În ultimele zile am avut 15-16 pacienți noi pe zi, capacitatea acestui spital a ajuns la limită. În două-trei zile va trebui să ne reorganizăm, din nou, să închidem parte din secția de non-covid și să o transformăm din nou în secție covid”, a spus managerul Spitalului „Victor Babeș”.

Specialistul a povestit că a fost martorul unor situaţii uluitoare, în care pacienţi confirmaţi cu coronavirus veneau la spital şi îi anunţau că sunt infectaţi, dar refuzau internarea şi tratamentul.

„Au fost pacienți care au refuzat tratamentul, pacienți care doresc să plece și, mai nou, sunt pacienți vin să ne anunțe, de parcă ne-ar face în ciudă, că ei sunt covid-pozitiv și că ei nu se internează în spital. Nici nu știu de ce mai vin să ne înștiințeze că sunt pozitiv. Vin cu hârtia de la laborator, spunând că ‘și eu sunt pozitiv’ și pleacă”, a povestit medicul.

Aceşti oameni sunt contagioși și transmit boala mai departe, caz în care pot fi anchetați penal pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor: „Iau la cunoștință, semnează și pleacă”, spune dr. Musta.

O situaţie neplăcută cu care se confruntă în această perioadă medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara o reprezintă pacienţii care solicită tratamente la comandă sau ameninţă cadrele medicale că le dau în judecată dacă îi transferă în alte spitale.

„Dacă până acum oamenii ascultau sfaturile noastre, au început să vină să ne solicite tratamentele la comandă, au început să ne amenințe că ne dau în judecată dacă vrem să-i transferăm într-un spital suport, pentru că spitalul nostru e prea plin, sunt comportamente care sunt greu de suportat, care denotă o lipsă de respect față de cadrele medicale”, a precizat doctorul.

Dr. Virgil Musta semnalează şi grava problemă a manipulării oamenilor. Referitor la pacienţii asimptomatici, specialistul atrage atenţia că a avut pacienţi asimptomatici în cazul cărora, în urma evaluării, s-au constatat leziuni pulmonare severe.

„Sunt persoane care sunt manipulate foarte ușor și, indiferent de ce spui, ei au părerea lor și te contrazic. Sunt totuși persoane care te înțeleg dar consideră că pot desfășura izolarea la domiciliu și că condițiile de acasă sunt superioare celor din spital. Noi nu ținem oamenii cu forța, dar cel mai bine este ca inițial să-i putem evalua, să facem investigații, să vedem care este starea reală. Am avut pacienți asimptomatici care, în momentul când i-am evaluat, am constatat că au o formă gravă, leziuni pulmonare severe. În două-trei zile au apărut simptomele. Este mai corect să evaluăm și, după care, dacă doresc să solicitate externarea, nu ne putem opune”, a adăugat dr. Virgil Musta.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Pro România dă o nouă lovitură PSD-ului: A demisionat din PSD pentru că nu a vrut să renunțe la principiile în care crede

Publicat

in

De

Pro România anunţă luni pe Facebook „transferul” unui senator PSD de Neamţ, care va fi şi candidatul partidului condus de Victor Ponta la şefia Consiliului Judeţean Neamţ.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend