Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Consiliul Elevilor, un prim apel către viitorul Guvern: ‘Ne aflăm într-o situație critică’

Publicat

in

Consiliul Elevilor face apel la cei care vor prelua guvernarea ca educația să fie tratată drept prioritate zero și în practică, nu doar la nivel declarativ, adăugând că tinerii vor ca decidenții să tratateze sistemul de învățământ cu responsabilitate și să-și asume o strategie coerentă.

Ca urmare a moțiunii de cenzură adoptată săptămâna trecută, Consiliul Național al Elevilor face apel la „decidenții de la nivel central să trateze cu responsabilitate educația, gândind și asumându-și o strategie coerentă, valabilă pe termen mediu și lung, care să conducă treptat spre configurarea unui sistem de învățământ incluziv de calitate, în care nevoile și interesele elevului să primeze”.

Potrivit unui comunicat al Consiliului, educația a suferit numeroase modificări propuse de toți miniștrii din Minister, fiecare cu propria viziune. În acest context, elevii solicită celor care își vor asuma guvernarea atât înainte, cât și după alegerile parlamentare, educația în școlile românești să fie tratată drept prioritate zero și în practică, nu doar la nivel declarativ.

Majestatea Sa Margareta l-a cucerit pe cel mai aspru critic al său prin discursul de la Haga: ‘O felicit’

„În privința măsurii vehiculate în spațiul public, privind comasarea celor trei ministere: Ministerul Educației Naționale, Ministerul Cercetării și Inovării și Ministerul Tineretului și Sportului, prin reunirea a trei portofolii distincte, subliniem că, în cazul implementării acestei propuneri, este imperios să se acorde o atenție sporită fiecărui domeniu în parte, fără a fi afectată independența sau eficiența gestionării lor. Educația este un portofoliu complex și prezintă probleme a căror rezolvare nu permite amânare”, mai arată comunicatul Consiliului.

Președintele Consiliului Național al Elevilor, Antonia Pup, consideră că, în prezent, la nivel socio-politic „ne aflăm într-o situație critică”.

„Ceea ce ne dorim de la viitoarea guvernare, oricare ar fi componența ei, este responsabilitate în ceea ce privește relația cu sectorul educațional, conștientizarea faptului că Educația este un sistem complex, că fiecare elev este diferit, iar sistemul trebuie să răspundă la nevoile fiecăruia. Nu în ultimul rând, ne așteptăm la asumarea unor decizii care să aibă în centrul lor bunăstarea beneficiarilor primari ai educației, chit că aceste decizii nu sunt mereu cele mai “aducătoare de voturi”. Indiferent de culoarea politică, ele trebuie gândite, asumate și aplicate”, a declarat Antonia Pup.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Portarul Makrem Missaoui şi-a prelungit contractul cu echipa de handbal Dinamo

Publicat

in

De

Portarul Makrem Missaoui şi-a prelungit contractul cu echipa de handbal Dinamo, a anunţat gruparea din Şoseaua Ştefan cel Mare, potrivit news.ro.

Căpitanul naţionalei Tunisiei, în vârstă de 39 de ani, a semnat un nou contract şi îşi va pune din nou experienţa şi valoarea în slujba campioanei României.

Citește și: Va fi obligatoriu în România! Se vor da bani

„Astfel, pentru noul sezon, Dinamo va miza pe aceeaşi formulă la nivelul portarilor: Saeid Heidarirad, Makrem Missaoui şi Dan Andrei Lazăr”, anunţă clubul dinamovist.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

INS: ‘Suprafaţa regenerată de pădure în România a scăzut anul trecut la 24.459 hectare’

Publicat

in

De

Suprafaţa regenerată de pădure în România a scăzut anul trecut cu 9,6% (-2.584 ha), la 24.459 hectare, arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS). Cel mai mare volum de masă lemnoasă s-a recoltat în 2019 în regiunile de dezvoltare Nord-Est (26,8% din totalul volumului de masă lemnoasă recoltată), şi Centru (23,4%), potrivit news.ro.

Cele mai mari suprafeţe pe care s-au realizat lucrări de regenerare a pădurilor s-au înregistrat în regiunea de dezvoltare Nord-Est (25,9% din suprafaţa totală regenerată), urmată de regiunile de dezvoltare Centru (17,5%), Nord-Vest (13,4%), Sud-Est (13,2%), Vest (11,7%), Sud-Muntenia (9,7%), Sud-Vest Oltenia (8,1%) şi Bucureşti-Ilfov (0,5%).

„În anul 2019, suprafaţa pădurilor a crescut cu 9.127 ha faţă de anul precedent. Faţă de anul precedent, în anul 2019, volumul de masă lemnoasă recoltată a scăzut cu 2,9%. Suprafaţa regenerată a scăzut cu 9,6% (-2.584 ha)”, arată datele INS.

Fondul forestier naţional la 31 decembrie 2019 a înregistrat o creştere de 9.165 ha, la 6.592.230 hectare. Această creştere se datorează în principal unor reamenajări de păşuni împădurite şi introducerii în fondul forestier a terenurilor degradate şi a terenurilor neîmpădurite, stabilite în condiţiile legii.

Citește și: Va fi obligatoriu în România! Se vor da bani

Suprafaţa pădurilor reprezintă 97,5% din fondul forestier naţional.

Suprafaţa pădurilor a ajuns astfel la sfârşitul lui 2019 la 6,427 milioane hectare.

Volumul de masă lemnoasă recoltată a scăzut la 18,9 milioane metri cubi.

Distribuţia fondului forestier pe regiuni de dezvoltare indică o concentrare însemnată în Centru (19,3% din totalul fondului forestier) şi Nord-Est (18,2%), urmate de regiunile de dezvoltare Vest (16,2%), Nord-Vest (15,2%), Sud-Vest-Oltenia (12,3%), Sud-Muntenia (10%), Sud-Est (8,4%) şi Bucureşti-Ilfov (0,4%).

Cel mai mare volum de masă lemnoasă s-a recoltat în regiunile de dezvoltare Nord-Est (26,8% din totalul volumului de masă lemnoasă recoltată), şi Centru (23,4%), urmate în proporţii mai mici de regiunile de dezvoltare Nord-Vest (13,6%), Vest (12,8%), Sud-Muntenia (9%), Sud-Vest Oltenia (7,3%), Sud-Est (6,7%) şi Bucureşti-Ilfov (0,4%).

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend