Conecteaza-te cu noi

DIVERSE

Consiliu de Administratie nou la Romsilva. Armand Chiriloiu, doar membru

Avatar

Publicat

in

chiriloiuRegia Naţională a Pădurilor – Romsilva are un nou Consiliu de Administraţie, începând din luna ianuarie, format din şapte membri, acesta fiind desemnat în conformitate cu OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, a anunţat directorul general al regiei, Adam Crăciunescu.

 

„Preşedintele noului CA al Romsilva, ales în prima şedinţă a Consiliului, este domnul Adrian Pavel, reprezentant al Ministerului Finanţelor Publice. Din Consiliu mai fac parte: Angela Maria Iancu, reprezentant al Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, patru membri specialişti în silvicultură şi un economist. Pot spune că pentru ocuparea locurilor de specialişti în silvicultură a fost foarte mare concurenţă”, a spus Crăciunescu.

Ceilalţi membri ai CA sunt: Sorin Ciobanu, Gica Duţă, Armand Chiriloiu şi Adam Crăciunescu, specialişti în silvicultură, precum şi Ecaterina Kancso, specialist economist.

Directorul general al Romsilva a precizat că, în această perioadă, Consiliul pregăteşte planul de management, în vederea pregătirii programului RNP-Romsilva pentru următorii patru ani. Din Consiliul de Administraţie face parte şi Adam Crăciunescu, membru specialist, care are contract de mandat până la desemnarea directorului general de către noul CA, conform aceleiaşi Ordonanţe.

De asemenea, Adam Crăciunescu a precizat că anul acesta vor începe lucrările la crearea de perdele forestiere de-a lungul autostrăzilor, Romsilva fiind pregătită ca în numele statului să realizeze exproprierile de terenuri, pentru cei care nu doresc să participe la acest proiect.

„Avem în stoc peste 15 milioane de puieţi pe care îi putem oferi spre împădurire”, a spus Adam Crăciunescu.

Romsilva realizează exproprierile doar în situaţia în care proprietarii de terenuri nu îşi exprimă acordul pentru realizarea perdelelor forestiere. Statul încurajează proprietarii să permită realizarea perdelelor pe proprietăţile lor, în schimbul unei rente care reprezintă de 10 ori preţul mediu al unui metru cub de masă lemnoasă pe picior. Dacă proprietarii nu sunt de acord cu înfiinţarea perdelelor forestiere, se declanşează procedura de expropriere.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Director nou la Muzeul Curtea de Argeș – Gabi Moisescu i-a luat locul lui Ștefan Dumitrache, după model Mitrofan

Avatar

Publicat

in

De

După coagularea unei noi majorități(fragile) în Consilul Local Curtea de Argeș, a fost doar o chestiune de timp până când Ștefan Dumitrache a fost desemnat noul viceprimar al urbei. În aceste condiții, Ștefan Dumitrache a renunțat la postul de manager al Muzeului Municipal Curtea de Argeş, devenit vacant. Situația a fost rezolvată rapid de primarul Constantin Panţurescu care a decis, prin dispoziție, numirea lui Gabriel Moisescu în funcția de manager interimar al Muzeului Municipal. Gabi Moisescu, conservator la Muzeu si patron al unei firme specializată în consultanță, a mai avut o tentativa de a ocupa acest post dar… politica l-a tradat. Este unul dintre vechii angajati ai Muzeului și fiu de fost director al instituției iar, în ultima perioadă, s-a ocupat mai mult de afaceri. Numirea sa ca interimar este, practic, o veche manevră de a ține postul rezervat titularului de drept, Stefan Dumitrache, și este copiata după procedura in care Mitrofan a avut postul de director al Casei de Cultura rezervat câtă vreme a indeplinit sarcina de a fi viceprimar sau, acum, cât este director la CAS Argeș. Dincolo de toate aceste manevre permise de lege, Gabi Moisescu este un profesionist desăvârșit care merită să devina titularul postului de director, nu doar un interimar de umplutură pentru 4 ani.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Dezvaluiri

Victor Ponta și Pro România au intrat în Republica lui Iohannis. Jocurile care fac din PSD singurul opozant al Regimului (surse)

Avatar

Publicat

in

De

Sunt oare toate jocurile aranjate pentru alegerile din 6 decembrie? Așa vrea să ne comunice propaganda.

Că e bine să nu ne mai obosim să mergem la vot, că dacă totuși facem asta atunci să votăm cum trebuie pentru că oricum nu se schimbă nimic dacă ieșim din rând. Că PSD e răul cel mare și dacă votăm orice altceva nimerim în raiul de 4 ani promis de la Cotroceni.

Care să fie calculele. PNL e PNL și e partidul președintelui. USR/Plus e partidul Sistemului și acum sistemul e încă supur sultanului de la Cotroceni. PMP este mic, este ascultator și este la guvernare. UDMR miroase puterea de departe și se bagă la orice grămadă de acest gen. Minoritățile naționale se supun guvernării cade fiecare dată.

Dar oare ajunge grămăjoara asta de partide pentru a face ceea ce își dorește președintele? Modificarea Constituției și transformarea republicii într-una prezidențială în care să cumuleze toată puterea doar pentru el și camarila lui? Cu siguranță nu! Care e ”arma secretă”?

Pro România lui Victor Ponta e unealta perfectă pentru a perfora stânga din România. PSD a rezistat atacului prezidențial și a anunțat deja că nu se închină. În aceste condiții Pro România a primit promisiunea fermă că va fi primit în arcul guvernamental post-alegeri și sprijin logistic apoi pentru a începe destructurarea PSD.

Surse liberale susțin pentru bugetul.ro că Victor Ponta a făcut potecă în Modrogan 1 (sediul PNL) unde ar fi avut mai multe negocieri de taină cu Ludovic Orban, totul cu știința și aprobarea președintelui Klaus Iohannis care își dorește destructurarea PSD.

Pro România se obligă să culeagă maxim din voturile stângii la alegerile din 6 decembrie în dauna PSD pentru ca apoi să adauge această zestre la larga coaliție guvernamentală care se va constitui după alegeri. Pe termen scurt Pro România se va întări prin atragerea de parlamentari PSD (contra cost sau convinși prin metode persuasive complexe), per termen mediul prin acțiuni de destructurare al PSD și apoi în perspectiva lui 2024 Victor Ponta ar vrea să ”ocupe” de tot PSD printr-o fuziunea forțată cu Pro România și parașutarea lui la Palatul Cotroceni cu sprijinul atent al Sistemului.

Iată așadar explicația atacurilor feroce ale lui Klaus Iohannis la adresa PSD chiar și de Ziua Națională. PSD e singurul care i se mai opune și cum niciodată un om de stânga nu ar vota cu PNL, alternativa găsită e bidonul Pro România, placa turnantă pentru satisfacerea totală a dorinței prezidențiale – Guvernul meu, Constituția mea, Republica mea.

Vezi și

Veste bună! Din 2021 se dau noi sume de bani pentru cei care fac parte din acest program

Mutarea făcută de Klaus Iohannis: Înainte de alegeri, șeful STS a fost avansat în grad!

Ce taxă îi așteaptă pe români odată cu venirea noului an. Cât trebuie să plătească și prin ce mod se pot recupera banii

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend