Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Consilierul premierului ţine PSD-ul în şah: Victor Negrescu anunță că vrea să candideze și el

Publicat

in

Fostul ministru delegat pentru Afaceri Europene Victor Negrescu, liderul PES activists România şi consilier onorific al premierului, a afirmat, marţi, că nu exclude să candideze la Congresul din 29 iunie dacă nu va regăsi discursul pro-european şi mesajele în care crede în proiectele politice ale candidaţilor, potrivit agerpres.ro.

„În momentul de faţă, evaluez proiectele politice ale candidaţilor. În măsura în care aceste proiecte politice vor cuprinde direcţiile pe care le-am prezentat colegilor mei, nu vor exista motive pentru ca eu să candidez. Dar, evident, îmi rezerv dreptul ca, în măsura în care discursul pro-european şi mesajele în care eu cred nu vor fi asumate într-un mod corespunzător, într-un mod coerent, cu profesionalism, să pot să mă gândesc inclusiv la această opţiune, dacă, evident, nu voi regăsi aceste idei în care eu cred”, a declarat, Victor Negrescu.

Citește și: Dezvăluiri despre Tudorel Toader! Studenții au decis să scoată la iveală secretele acestuia

El a spus că acest congres reprezintă un moment „extrem de important” pentru viitorul PSD. „Eu am spus colegilor mei acest lucru în toate discuţiile purtate. În principal, este vorba despre noul mesaj politic, noul proiect politic pe care PSD şi-l va asuma cu ocazia acestui congres. Practic, să adoptăm un document cu mesaje clare, ferme. Eu am propus colegilor din partid un proiect, pe aproape 20 de pagini, care cuprinde direcţiile aşa cum le-am văzut noi, împreună cu colegii mei din PES activists România, privind viitorul PSD-ului. Mă refer aici la revenirea la discursul pro-european, pentru că PSD este partidul care a finalizat negocierile de aderare la Uniunea Europeană şi cel care a generat consensul de la Snagov, care ne-a dus în această direcţie spre UE şi NATO. Am vorbit, acolo, despre nevoia de a reveni la mesajele de stânga, social-democrate, şi inclusiv de a ne reapropia şi de a integra în familia social-democrată europeană”, a declarat Victor Negrescu.

Social-democratul a punctat că trebuie asumate o serie de mesaje în ceea ce înseamnă politicile sociale, politicile în domeniul educaţiei, sănătăţii.

„Să continuăm creşterea veniturilor, dar să alocăm mai multe resurse pe partea de infrastructură, pe partea de investiţii. Trebuie să venim cu un mesaj foarte clar care să ne permită să ne reconciliem cu românii care trăiesc peste hotare, să venim cu noi politici pentru tineri şi să le oferim accesul la decizie, poate chiar reducând bariera pentru ca tinerii să poată candida pentru funcţii publice. Trebuie să venim cu un mesaj pe partea de mediu, adică sunt multe lucruri pe care putem să le facem”, a spus Negrescu.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit! „Ai grijă la crocodili și șobolani”

Acesta a subliniat că proiectul politic e extrem de important, dar nu e suficient doar să existe, ci şi să fie asumat de către cei care urmează să fie aleşi şi de către membrii de partid.

„Adică, asta înseamnă să nu schimbăm doar un discurs şi să ne schimbăm atitudinea, (…)., să fim mai modeşti, mai echilibraţi, mai echidistanţi, mai apropiaţi de cetăţeni, să recunoaştem greşelile pe care le-am făcut, dar, în acelaşi timp, să fim mai asumaţi. De aceea, candidaţii (…). trebuie să îşi asume aceste valori şi trebuie să demonstreze acest lucru. Până astăzi, avem persoane care şi-au anunţat (candidatura – n.r.), dar nu avem încă niciun proiect politic în spatele acestor candidaţi. Aştept să văd care sunt aceste proiecte politice şi, în funcţie de acestea, îmi voi exprima opţiunea sau poate, în zilele care urmează, vor exista şi alţi noi candidaţi care vor veni cu proiecte politice asumate, proiecte europene”, a declarat fostul ministru.

Citește și: Nimeni nu se aștepta! Ce a făcut Lia Olguța Vasilescu în legătură cu fetița agresată din Baia de Aramă

Victor Negrescu a mai spus că trebuie să se vină cu un proiect politic de lungă durată, consistent, coerent şi, mai ales, unul care pune în prim-plan partea de competenţă.

„PSD, pentru a-şi recâştiga electoratul, trebuie să revină la această identitate de partid al profesioniştilor, al specialiştilor, imagine pe care, din nefericire, şi-a pierdut-o în ultima perioadă şi acest lucru presupune, de asemenea, ca şi remanierea guvernamentală, dar şi ceea ce înseamnă deciziile de la acest congres (din 29 iunie – n.r.) să vină în sprijinul acestei direcţii extrem de necesare pentru PSD”, a conchis Victor Negrescu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Cum se va realiza testarea națională de COVID-19? Explicațiile ministrului Sănătății

Publicat

in

De

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, marţi seara, că testarea naţională se va realiza pe eşantioane cu serul rezidual al pacienţilor care vin la laboratoarele din judeţe pentru a-şi face diverse analize.

Nelu Tătaru a explicat că studiul va revela realitatea, fatalitatea, specificitatea şi sensibilitatea virusului, iar pe baza rezultatelor va putea fi prognozat un viitor episod şi amploarea lui.

„Aceste eşantioane vor fi reprezentative la nivel naţional. Ele se adaptează celor opt regiuni de dezvoltare, fiecare regiune adaptează la nivelul fiecărui judeţ şi la nivelul fiecărui judeţ vor fi nouă paliere de vârstă în care vom încadra pacienţii. Vom lua trei laboratoare din fiecare judeţ. Aceşti pacienţi vin la laboratoare pentru a-şi face analize pentru diverse probleme. Serul rezidual, cu acordul acestor persoane, îl vom folosi pentru a doza aceşti anticorpi. Sunt nişte teste imunologice, cu o sensibilitate mare, de 99,5%. Ne vor da în proporţie de 99,5% câţi au avut sau nu au avut infecţia. Ne va da o prognoză. Având o rată de imunizare mare, ne vom gândi că va exista sau nu va exista un al doilea val şi dacă va exista al doilea val, cam care va fi amploarea lui”, a declarat, la B1TV, ministrul Sănătăţii, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, testarea naţională va arăta starea populaţiei şi viitoarea evoluţie a virusului.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

SUA au arătat cele 5 posibile scenarii de planificare pentru evoluția pandemiei Covid-19

Publicat

in

De

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Epidemiilor din SUA şi Biroul secretarului asistent pentru Pregătire şi Reacţie au elaborat cinci scenarii posibile privind evoluţia pandemiei Covid-19, pentru a facilita sarcina de planificare a autorităţilor de sănătate publică, anunță MEDIAFAX.

Scenariile au rolul de a-i ajuta pe oficialii din domeniul sănătăţii publice care utilizează modele matematice privind evoluţia pandemiei, în scopul de a contribui la evaluarea potenţialelor efecte ale diverselor strategii de reducere a contagierii.

Scenariile le pot fi utile şi managerilor de spitale pentru evaluarea necesităţilor în materie de resurse.

Citește și: Marcel Vela luat la întrebări de senatori. Val de acuze prin moțiunea: ‘Cu Vela ruptă, în timp de pandemie’

Fiecare scenariu se bazează pe un set de valori numerice referitoare la caracteristicile biologice şi epidemiologice ale Covid-19. Aceste cifre, numite „valori ale parametrilor”, pot fi utilizate pentru a estima posibilele efecte ale Covid-19 în state şi localităţi americane, anunţă Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Epidemiilor (CDC) din SUA, subliniind că estimările au rolul de a susţine planificarea şi pregătirea, nefiind predicţii referitoare la efectele pandemiei Covid-19.

Scenariile iau în calcul procentul infecţiilor în rândul persoanelor asimptomatice, rata de contagiere a persoanelor asimptomatice în raport cu cele simptomatice, procentul de contagiere înainte de apariţia simptomelor, durata medie de la apariţia simptomelor până la spitalizare, media zilelor de spitalizare, procentul pacienţilor aflaţi la terapie intensivă, perioada medie de conectare la aparate de respiraţie, durata medie între apariţia simptomelor şi deces.

Citește și: Minerii se revoltă în Valea Jiului! Care sunt nemulțumirile lor și ce măsuri vor lua

Scenariul 1

– valori scăzute ale transmisibilităţii virusului şi severităţii bolii;

– procent redus de contagiere înainte de apariţia simptomelor;

– procent redus al infecţiilor fără simptome şi o contribuţie redusă a acestor cazuri la contagiere;

Scenariul 2

– valori scăzute ale transmisibilităţii virusului şi severităţii bolii;

– procent mai ridicat de contagiere înainte de apariţia simptomelor;

– procent mai mare al infecţiilor fără simptome şi o contribuţie mai mare a acestor cazuri la contagiere;

Scenariul 3

– valori mai mari ale transmisibilităţii virusului şi severităţii bolii;

– procent redus de contagiere înainte de apariţia simptomelor;

– procent redus al infecţiilor fără simptome şi o contribuţie redusă a acestor cazuri la contagiere;

Scenariul 4

– valori mai mari ale transmisibilităţii virusului şi severităţii bolii;

– procent mai mare de contagiere înainte de apariţia simptomelor;

– procent mai mare al infecţiilor fără simptome şi o contribuţie mai mare a acestor cazuri la contagiere;

Scenariul 5

– Valori ale parametrilor privind severitatea bolii, transmiterea virală, transmiterea presimptomatică şi asimptomatică reprezentând cele mai bune estimări, pe baza celor mai recente date din monitorizări şi a cunoştinţelor ştiinţifice.

În Scenariul 1, rata de infectare este de 2, ajungând la 3 în Scenariul 4, cea mai bună estimare (Scenariul 5) având un coeficient de 2,5.

Citește și: Se solicită retragerea cetățeniei române deținute de premierul Republicii Moldova: Sunt inadmisibile și lipsite de respect

În Scenariul 1, rata de mortalitate în cazurile simptomatice este de 0,0002 în grupa de vârstă 0-49 de ani, de 0,001 pentru categoria de vârstă 50-64 de ani şi de 0,006 peste 65 de ani. În scenariul 4, rata de mortalitate ajunge la 0,001 pentru categoria 0-49 de ani, la 0,006 pentru grupa 50-64 de ani şi la 0,032 la peste 65 de ani. Cea mai bună estimare (Scenariul 5) este o rată a mortalităţii de 0,0005 în categoria 0-49 de ani, 0,002 în grupa 50-64 de ani şi 0,013, peste 65 de ani.

Rata de spitalizare este în Scenariul 1 este de 0,013 (categoria 0-49 de ani), 0,036 (vârsta 50-64 de ani) şi 0,052 (peste 65 de ani). În Scenariul 4, rata de spitalizare ajunge la 0,026 (categoria 0-49 de ani), 0,057 (50-64 de ani) şi 0,10 (peste 65 de ani). În Scenariul 5 (cea mai bună estimare), rata de spitalizare este de 0,017 (0-49 de ani), 0,045 (50-64 de ani) şi 0,074 (peste 65 de ani).

Procentul de infectare al persoanelor care nu prezintă simptome este de 20% în Scenariul 1, 50% în Scenariul 2, 20% în Scenariul 3, 50% în Scenariul 4, iar cea mai bună estimare (Scenariul 5), 35%.

Rata de infectare a persoanelor asimptomatice în raport cu cele simptomatice este de 50% în Scenariul 1, 100% în Scenariul 2, 50% în Scenariul 3, 100% în Scenariul 4 şi 100% în Scenariul 5 (cea mai bună estimare).

Conform studiului, procentul de contagiere înainte de instalarea simptomelor este de 40%, iar simptomele apar în medie la şase zile de la infectare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend