Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Conservatorii britanici cer deposedarea lui Harry și Meghan de titlurile nobiliare

Publicat

in

Ducele și ducesa de Sussex ar trebui să fie deposedați de titlurile lor din cauza declarațiilor făcute în documentarul de pe Netflix, au declarat doi parlamentari conservatori, potrivit BBC.

Printul Harry si Meghan Markle vor avea un documentar despre ei pe NetflixFoto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Deputatul Bob Seely i-a acuzat pe aceștia că distrug monarhia, în timp ce fostul ministru Tim Loughton a spus că este „timpul să le luăm titlurile”.

În serial, Harry pune la îndoială reacția Familiei Regale după presupuse atacuri rasiste asupra soției sale de către presă.

Serialul –ale cărui prime trei episoade au fost lansate joi – a provocat o reacție puternică în rândul unor politicieni conservatori.

Joi, Guy Opperman, fost ministru, a îndemnat publicul să „boicoteze” serialul, catalogând cuplul drept „complet irelevant pentru această țară”.

Acum, unii dintre colegii săi au mers mai departe, sugerând că cuplul ar trebui să își piardă titlurile regale.

Prințul Harry își acuză rudele de jocuri murdare

Prințul Harry a lansat noi acuzații dure împotriva casei regale a Marii Britanii, afirmând că membrii acesteia joacă „un joc murdar” unii împotriva celorlalți, relatează Reuters.

Harry și soția sa au lansat mai multe critici dure împotriva familiei regale britanice după ce în urmă cu doi ani au decis să renunțe la îndatoririle și titlurile regale pentru a se muta în statul american California.

Probabil cea mai șocantă acuzație a fost lansată într-un interviu acordat de Markle prezentatoarei TV Oprah Winfrey în luna martie a anului trecut, când acesta a afirmat că a fost victima unor incidente rasiste în sânul casei regale britanice.

La doar câteva luni după acordarea acestui interviu prințul Harry a acuzat familia regală că a conspirat cu presa pentru a o discredita a pe soția sa.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Greenpeace: Rusia a livrat Franței 25 de containere cu uraniu

Publicat

in

ONG-ul Greenpeace a denunţat livrarea, luni, către Franţa, a unei „importante” încărcături de uraniu îmbogăţit provenit din Rusia şi care acreditează „dependenţa” Franţei de industria nucleară rusă, un sector care nu este încă vizat de sancţiunile internaţionale adoptate după invazia asupra Ucrainei, informează AFP, potrivit Agerpres.

Un cargou a descărcat luni dimineaţa în portul Dunkerque mai multe cilindre de uraniu provenit din Rusia, a constatat un jurnalist al AFP.

Citeste mai mult

NATIONAL

SUA: statul Idaho va permite utilizarea plutonului de execuție pentru pedepsirea celor condamnați la moarte

Publicat

in

Condamnaţii la moarte din Idaho, un stat din vestul SUA, ar putea fi ucişi de un pluton de execuţie dacă injecţia letală nu este posibilă, potrivit unei legi adoptate luni de parlamentul local, notează AFP, citat de Agerpres.

Aprobat cu 24 de voturi pentru şi 11 împotrivă de Senatul acestui stat conservator, textul urmează să fie ratificat de guvernator.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend