Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Confuzie în Premier League – Mikel Arteta cere reguli mai clare pentru amânarea meciurilor din cauza Covid-19

Publicat

in

Mikel Arteta, antrenorul echipei Arsenal Londra, a cerut să fie clarificat numărul de cazuri pozitive la Covid-19 care duc la amânarea unui meci din Premier League, el precizând că actualele reguli sunt ambigue, informează The Guardian.

Meciul echipei Tottenham cu Brighton, care ar fi trebuit să aibă loc duminică, în Premier League, a fost amânat după ce Tottenham a anunţat că are opt jucători şi cinci membri ai stafului testaţi pozitiv cu coronavirus. Însă anterior, în prima etapă a sezonului, Arsenal a trebuit să joace împotriva echipei Brentford şi a pierdut cu 0-2, deşi avea patru fotbalişti infectaţi. Arteta este de părere că ar trebui să existe un prag stabilit pentru a se elimina incertitudinile, scrie News.ro.

„Acest lucru ne-ar ajuta, da”, a răspuns tehnicianul când a fost întrebat dacă o astfel de regulă ar fi de ajutor. Întrebat dacă regulile sunt prea vagi, Arteta a spus: „Cred că da, pentru că nu ştii când trebuie să joci şi când nu trebuie să joci şi avem unele exemple în acest sens”.

Premier League nu are o regulă clară cu privire la numărul de cazuri de coronavirus care ar atrage amânarea unui meci. Conducerea Ligii analizează fiecare caz şi ia deciziile pe care le consideră potrivite. Arteta este de părere că ar fi mai bine ca regulile să fie clare.

„Este vorba de decizii la fel pentru toată lumea şi la asta trebuie să sperăm. Vrem să ştim care ar fi condiţiile în care nu am juca sau în care am juca. Atunci vom şti cu toţii că este o competiţie corectă” – Mikel Arteta.

Arsenal Londra va juca sâmbătă, pe teren propriu, cu echipa Southampton, într-un meci din Premier League a cărui disputare nu pare să fie în pericol, Arteta spunând că jucătorii săi sunt „foarte protejaţi în ceea ce priveşte vaccinarea”.

Înainte de etapa a XVI-a a campionatului Angliei, Arsenal Londra ocupă locul 7 în clasament, cu 23 de puncte, în timp ce Southampton este pe 16, cu 16 puncte. Lider este Manchester City, care are 35 de puncte.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Presa cere libertate pentru Julian Assange: The New York Times, The Guardian, Le Monde, Der Spiegel și El País cer SUA să renunțe la acuzații

Publicat

in

De

The New York Times și patru organizații de presă europene au cerut luni guvernului Statelor Unite să renunțe la acuzațiile împotriva lui Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, pentru obținerea și publicarea de secrete diplomatice și militare clasificate.

Într-o scrisoare deschisă comună, The Times, The Guardian, Le Monde, Der Spiegel și El País au declarat că urmărirea penală a lui Assange în baza Legii spionajului „creează un precedent periculos” care amenință să submineze Primul Amendament și libertatea presei.

„Obținerea și dezvăluirea de informații sensibile atunci când este necesar în interesul public este o parte esențială a muncii zilnice a jurnaliștilor”, se arată în scrisoare. „Dacă această muncă este incriminată, discursul nostru public și democrațiile noastre devin semnificativ mai slabe.”

Assange, care se luptă cu extrădarea din Marea Britanie de la arestarea sa acolo în 2019, este, de asemenea, acuzat de participare la o conspirație legată de hacking. În mod special, scrisoarea nu a îndemnat Departamentul de Justiție să renunțe la acest aspect al cazului, deși a spus că „unii dintre noi sunt îngrijorați” și de acest aspect.

Fiecare dintre cele cinci organizații a lucrat cu Assange în 2010 și 2011, în timpul evenimentelor care se află în centrul dosarului penal. WikiLeaks, care a obținut arhivele cu scurgerile de comunicații diplomatice și dosare militare americane clasificate, a oferit acces anticipat la aceste trofee instituțiilor de presă tradiționale, care au publicat articole despre dezvăluiri notabile.

O purtătoare de cuvânt a cotidianului The Times, Danielle Rhoades Ha, a declarat că editorul companiei, A.G. Sulzberger, după ce s-a consultat cu departamentul juridic, a decis să semneze scrisoarea. Redacția de știri nu a fost implicată, a precizat ea.

Cazul împotriva lui Assange este complicat și nu se bazează pe întrebarea dacă acesta este considerat jurnalist, ci mai degrabă pe faptul dacă activitățile sale în stil jurnalistic de solicitare și publicare de informații clasificate pot sau ar trebui să fie tratate ca o infracțiune.

Scrisoarea vine în contextul în care procurorul general Merrick B. Garland a încercat să limiteze modalitățile prin care Departamentul de Justiție a îngreunat munca jurnaliștilor. În octombrie, acesta a emis noi reglementări care interzic utilizarea citațiilor, a mandatelor sau a ordonanțelor judecătorești pentru a confisca înregistrările de comunicații ale reporterilor sau pentru a le solicita notițele sau mărturiile în încercarea de a descoperi sursele confidențiale în anchetele privind scurgerile de informații.

Assange și WikiLeaks au devenit faimoși la nivel mondial în 2010, când platforma online a început să publice videoclipuri și documente clasificate legate de războaiele și relațiile externe ale Statelor Unite.

În cele din urmă a devenit clar că Chelsea Manning, un fost analist de informații al armatei, a furnizat arhivele către WikiLeaks. Acesta (devenit ulterior femeie) a fost condamnat la 35 de ani de închisoare în urma unui proces la Curtea Marțială în 2013. Președintele Barack Obama i-a comutat cea mai mare parte din pedeapsa rămasă cu puțin timp înainte de a-și părăsi mandatul, în ianuarie 2017.

Dezvăluirile lui Manning au reprezentat una dintre cele mai extraordinare scurgeri de informații din istoria americană. Acestea au inclus aproximativ 250.000 de telegrame ale Departamentului de Stat care au dezvăluit multe lucruri secrete din întreaga lume, dosare despre deținuții de la Guantanamo Bay care erau ținuți în detenție fără proces și jurnale ale unor evenimente semnificative din războaiele din Afganistan și Irak care au dezvăluit, printre altele, că numărul victimelor civile era mai mare decât estimările oficiale.

Scrisoarea notează că aceleași cinci instituții l-au criticat public pe Assange în 2011, când au fost publicate copii neredactate ale telegramelor, dezvăluind numele unor persoane din țări periculoase care au ajutat Statele Unite și punându-le viața în pericol. La procesul lui Manning, procurorii nu au spus că cineva a fost ucis ca urmare a acestui lucru, dar oficialii au declarat că guvernul a cheltuit resurse semnificative pentru a scoate astfel de persoane din pericol.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

CM 2022: Portugalia – Uruguay, echipele de start

Publicat

in

De

Presa cere libertate pentru Julian Assange: The New York Times, The Guardian, Le Monde, Der Spiegel și El País cer SUA să renunțe la acuzații

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend