Conecteaza-te cu noi

Comunicate de Presa

Conferință națională despre educație sexuală Bebe Sexologul: “În sfârșit, Parlamentul îmi confirmă viziunea imundă, după 15 ani. Educația se referă și la sex, și la sănătate”

Avatar

Publicat

in

DSC_0029

Conferențiarul universitar Vasile Mihăescu, cunoscut opiniei publice drept “Bebe Sexologul” a declarat, în cadrul Primei Conferinţe Naţionale de Psihoterapie Experienţială şi Hipnoterapie, că până și Parlamentul României a conștientizat că, în formarea tinerilor, un rol esențial joacă educația sexuală. Proiectul de lege privind introducerea, ca materie obligatorie, a educației sexuale în școli a primit un vot negativ din partea Senatului, după ce deputații au dat aviz pozitiv.
Declarația profesorului vine în contextul în care țara noastră ocupă prima poziție în U.E. la numărul de fete sub 15 ani care devin mame și locul secund privind sarcinile în rândul adolescentelor cu vârsta cuprinsă între 15 și 19 ani. Mai mult decât atât, Institutul Național de Statistică ne-a avertizat că peste 35.000 de cupluri au divorțat în 2013, cu 13% mai mulți față de anul 2012, ceea ce ar trebui să ne pună un real semn de întrebare. De asemenea, Eurostat ne spune că rata fertilității în România este de 1,41 copii per femeie, sub media U.E., de 1,55, ceea ce ne îndreptățește să credem, potrivit specialistului, că nu există numai cauze medicale în acest fenomen, ci de cele mai multe ori, la proliferarea lui, concură și cauzele psihosociale.
În expozeul său, conferențiarul pune accent pe prevenție, iar aceasta se poate materializa numai prin introducerea unui “curs serios de educație sexuală” în școli și universități. “Conferința pe care am susținut-o a avut ca temă, întâmplător, una dintre preocupările de ultimă oră ale Parlamentului României: educația sexuală. În sfârșit, după 15 ani de vorbit la radio, TV, apariții editoriale, despre sex, educație sexuală în școli și universități, când nu am fost perceput ca fiind normal, iată, Parlamentul, în sfârșit, îmi confirmă viziunea imundă”, declară sexologul Bebe Mihăescu, făcând referire la proiectul de lege.
Conferențiarul Mihăescu mai spune că “primul pas către schimbarea mentalității s-a făcut, chiar dacă proiectul de lege nu a trecut și de Senat” și este convins că această nevoie a Educației românești se va materializa cât de curând. “Am satisfacția uriașă că aleșii din Parlament – nu toți, dar mulți dintre ei – trăiesc realitatea despre care vorbesc de atâta timp. În acest sens, Conferința Națională de Psihoterapie Experențială și Hipnoterapie a mai arătat ceva: specialiștii pe care Ministerul îi caută, există deja: mii de psihologi și psihoterapeuți pe care România îi are foarte bine pregătiți să facă față acestei provocări. Ei și-au prezentat opiniile în luările de cuvânt”, afirmă Bebe Sexologul în cadrul conferinței despre relațiile de cuplu și sexualitate.
Prima Conferinţă Naţională de Psihoterapie Experienţială şi Hipnoterapie, care a avut ca temă “Dezvoltare, cuplu, sexualitate”, a fost organizată de Asociaţia de Psihoterapie Experienţială şi Hipnoterapie (APEH), sub egida Colegiului Psihologilor din România, în colaborare cu Universitatea Transilvania din Braşov (Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei), în perioada 30-31 mai 2015, în Aula Magna a universității brașovene.
Manifestarea științifică a culminat cu prezentarea a trei cărți de specialitate, semnate de conf. univ. dr. Vasile Mihăescu, care au fost publicate la Editura Polirom: „A face dragoste aproape perfect”, „Corp, sexualitate și psihoterapie” (2014) și „Cuplul conjugal ori la bal, ori la spital” (2015).

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Federaţia SANITAS atrage atenţia: Echipamentele vechi şi suprasolicitarea personalului fac posibilă repetarea oriunde a tragediei de la Spitalul Judeţean Neamţ

Avatar

Publicat

in

Tragedia de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ se poate repeta oricând, în oricare altă unitate sanitară din România, din cauza lipsei echipamentelor medicale adecvate, a infrastructurii tehnice vechi din spitale şi a suprasolicitării personalului medical existent, se menţionează într-un comunicat remis luni AGERPRES de Federaţia SANITAS.

Organizaţia sindicală din domeniul sanitar “atrage atenţia că situaţii similare pot avea loc oricând în alte instituţii sanitare din România, cauzele principale fiind lipsa echipamentelor medicale adecvate, infrastructura tehnică veche, care nu funcţionează în parametri normali, şi suprasolicitarea personalului medical existent”, se precizează în comunicat.

În context, reprezentanţii Federaţiei SANITAS s-au declarat solidari cu personalul din Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ.

“Federaţia SANITAS din România este solidară cu colegii noştri de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ care au trecut prin tragedia incendiului de la secţia de ATI şi care, într-un act firesc de responsabilitate profesională, au făcut tot ceea ce era posibil pentru salvarea pacienţilor”, potrivit comunicatului.

Pe de altă parte, organizaţia sindicală subliniază că autorităţile nu implementează politici de rezolvare a problemelor grave ale sistemului sanitar şi solicită societăţii civile să pună presiune pe mediul politic, astfel încât acesta să reformeze sistemul de sănătate.

“SANITAS atrage atenţia colegilor din sănătate că este momentul în care trebuie să ne unim vocile pentru a cere autorităţilor să se trezească la realitate şi să facă ceea ce este absolut necesar pentru funcţionarea normală a acestui domeniu. Altfel, prin tăcerea noastră, riscăm să devenim ‘complicii’ guvernanţilor la distrugerea sistemului medical public din România! Iar vocea unică trebuie să depăşească limitele domeniului medical. Cerem societăţii civile să vină alături de noi în tot acest demers, pentru că Sănătatea românească trebuie, ea însăşi, să fie vindecată. Apelăm la organizaţiile sindicale, cele profesionale, la asociaţiile de pacienţi şi alte organizaţii cu activitate în domeniu. În acest moment, sistemul public de sănătate este bolnav cronic, iar perspectivele de însănătoşire sunt minime, dacă nu îi vom obliga pe cei care răspund de managementul lui la toate nivelurile să adopte o politică coerentă de înnoire a acestuia”, se precizează în comunicat.

Potrivit Federaţia SANITAS, principalele probleme care afectează sistemul medical sunt managementul defectuos şi lipsa de coordonare a autorităţilor care răspund de buna funcţionare a sistemului de sănătate, uzura fizică şi morală avansată a infrastructurii tehnice, lipsa de resursă umană calificată din instituţiile sanitare, interesul scăzut pentru sănătatea şi securitatea angajaţilor la locul de muncă, lipsa dotărilor medicale, formalismul şi superficialitatea cu care sunt tratate instructajele periodice, respectarea protocoalelor şi a procedurilor interne, insuficienţa materialelor şi echipamentelor medicale şi de protecţie. 

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

ALERTĂ COVID!!! ARGEŞUL A TRECUT ÎN SCENARIUL GALBEN CU 190 CAZURI NOI DE INFECTĂRI

Avatar

Publicat

in

Instituția Prefectului Argeș informează că, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică din județ se prezintă astfel:

-persoane aflate în carantină instituționalizată: 1;

-persoane ieșite din carantină instituționalizată: 1493;

-persoane aflate în izolare/carantină (anchetă epidemiologică): 1985, dintre care 659 în carantină la domiciliu și 1326 în izolare;

-persoane ieșite din izolare/carantină (anchetă epidemiologică): 14106;

-persoane internate în spital: 445 (ieri 447);

-persoane internate la ATI: 39 (ieri 33);

-persoane vindecate: 6005 (ieri 5918);

-persoane diagnosticate pozitiv: 7606 (ieri 7416);

-cazuri nou confirmate, în ultimele 24 de ore: 190 (ieri 179);

-număr teste efectuate în spitalele publice: 52659 (dintre care 517 în ultimele 24 de ore);

-persoane decedate de la începutul pandemiei: 276 (ieri 274).

Deces 275: Bărbat, 55 de ani cu comorbidități: HTA, obezitate, bronhopneumonie obstructivă cronică;

Deces 276: Bărbat, 77 de ani, cu comorbidități: HTA, AVC acut ischemic, insuficiență renală cronică, diabet zaharat tip II.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend