Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

CONEXIUNI PERICULOASE – DE CE ŞTRANDUL ESTE IGNORAT IAR BAZINUL DE INOT PUTE A PENAL ? – Ca sa aiba de lucru firma care face piscine liderilor PSD

Publicat

in

– Firma care a facut piscinele lui Draghici si Dragnea va incasa si banii primariei Curtea de Arges
– In loc sa ia banii de la stat ca sa faca bazin de inot, primaria a decis sa cheltuie banii nostri cu firme private
– Din banii ce ar fi putut fi economisiti, s-a fi refacut aproape in totalitate reteaua de apa potabila a orasului
La Curtea de Arges se pretrec lururi ciudate de o vreme incoace si pare ca o noua afacere va intra cat de curand in vizorul organelor abilitate. Este vorba despre Bazinul acoperit de inot din urbe, acelasi despre care primarul Panturescu sustinea ca la 1 septembrie va fi gata si va face baie in el alaturi de consilieri. Fara doar si poate este nevoie de un bazin de inot in Curtea de Arges, mai ales dupa ce strandul a fost lasat in paragina in scopuri precise dar nu in interesul cetateanului, acelasi strand care a ajuns sa fie subiect de emisiuni televizate. Vestea proasta este ca vor mai fi inca doua astfel de emisiuni la doua televiziuni nationale despre manevrele de la strandul municipal. Revenind la Bazinul de inot, va anuntam inca de pe acum ca aceasta afacere, da, ati citit bine, afacere, pute deja si organele abilitate stau cu ochii pe ea.
Au refuzat banii de la stat si un model care functionează in toata ţara. IATA DE CE ?
In vara anului trecut ziarul nostru informa pe Panturescu si trupa sa ca pot face foarte lejer un bazin de inot acoperit fara nicio cheltuiala din bugetul local. Unul exact ca cel de la Mioveni si multe altele din tara. Le-am si dat mura-n gura toata procedura, in fapt aceeasi prin care zeci de orase si comune din tara, inclusiv Mioveniul, orasul cu un superbuget, au reusit sa construiasca necesarele bazine de inot. In prima faza, dupa aparitia in ziarul nostru, primaria a facut primele demersuri la Compania Nationala de Investitii dar, soc, ulterior au renuntat subit, refuzand banii statului si un model de bazin de inot care si-a dovedit utilitatea si au decis sa rupa sute de mii de euro din bugetul si-asa sarac al orasului.

Mai pe scurt, oameni, buni, in loc sa foloseasca sutele de mii de euro pe care i-ar fi economisit daca ar fi acceptat sa faca Bazinul cu sprijin guvernamentel, in cu totul alte proiecte atat de necesare pentru oras, cum ar fi reteaua de apa si canalizare pe care acum se gandesc sa o cedeze catre RAJA Constanta , onor primaria a ales sa toace banii nostri refuzand pe cei de la Guvern. Precizam ca la Mioveni, un oras cu un super buget, primarul a facut Bazinul de Inot de acolo cu banii statului iar cu banii economisiti astfel s-au construit blocuri pentru tineri. Un fost sef la Aquaterm SA a declarat pentru ziarul nostru zilele trecute: ” NU au cap dar au interese ! Cu banii care ii dau din bugetul local se putea moderniza statia de pompare si jumatate din reteaua de apa din oras. Atsa insemna o eficientizare a Aquaterm care nu ar mai fi pus problema preluarii de catre RAJA Constanta. Deci primaria rezolva elegant si eficient, daca avea capul pe umeri sa faca bazinul de inot cu banii de la Guvern, doua mari probleme: un super bazin de inot exact ca cel din Mioveni  si un Aquaterm mult mai eificent fara probleme, si fara a fi dat constantenilor”. Omul are perfecta dreptate, o logica de bun simt, de gospodar. Dar de ce s-a preferat ca bazinul sa se faca cu un efort maxim al bugetului local si nu din banii de la Guvern ?

Firma care a facut piscina deputatului Draghici va face si bazinul ? Aici e toata smecheria ?
Explicatia este simpla si arata ca primaria Curtea de Arges a refuzat banii de la Guvern pentru bazin pentru a ajuta cateva firme private sa mai castige bani. Un bazin de inot realizat, ca in toate orasele cu primari gospodari, cu bani de la stat prin CNI, ar fi insemnat un proiect unic, asa cum este in cazul salilor de sport. Practic, la pachet, existau deja standard devizele, SF-urile, proiectele si alte maruntisuri

ASA AR FI ARATAT BAZINUL DE INOT CU BANII DE LA GUVERN, EXACT CA CEL DIN MIOVENI – MODERN, FUNCTIONAL SI CARE NU AR FI COSTAT NIMIC PRIMARIA DAR AR FI PIERDUT FIRMELE DE PARTID

care costa o gramada. Primaria doar cesioneaza terenul si… gata, de tot, pana la punera in functiune se ocupa statul, fara cheltuieli din bugetul orasului. In cazul acesta firmele apropiate de partid nu ar mai fi avut nimic de castigat, totul ar fi fost corect. Ei bine, asta e primul motiv pentru care s-a refuzat ajutorul CNI pentru bazinul de inot. Spunem asta pentru ca, putini stiu, primul studiu pentru bazinul de inot dar si proiectul in varianta proasta aleasa de primar, au fost facute pe banii nostri, ce sa vezi, de aceeasi firma care a construit piscina deputatului Draghici de la conacul sau de la Noaptes. Respectiva firma, din Corbeanca-Ilfov, nu s-a ocupat numai de piscina deputatului Draghici, spun sursele,  ci si de altele ale unor mahari PSD si chiar ale lui Liviu Dragnea, si cea din Teleorman si cea din delta Dunarii. In varinata cu bazinul construit din banii de la Guvern, acest episod nu ar fi existat. Surse bine informate din interiorul primariei ne-au declarat ca aceeasi firma ar putea sa continue sa ia banii nostri si sa construiasca tot ea si bazinul. Asta pentru ca, spun aceleasi surse, se transpira la greu pentru ca necesarul caiet de sarcini sa se muleze perfect de profilul cpmaniei de la Corbeanca. In varianta cu bazinul facut de CNI, primaria nu avea stres, deoarce proiectul e standard si gata facut. Adica ar fi trebuit sa arate exact precum cel din Mioveni, unde merg acum yeci de copii din Curtea de Arges,  sau alte zeci asemnea din intreaga tara. Un alt motiv pentru care s-a ales sa se refuze banii de la Guvern este acela ca dupa finalizare, in varianta lui Panturescu, legea permite ca bazinul sa fie dat in administrare oricui, inlcuisv unei firme de partid care sa pota face ce vrea acolo. In varianta cu banii de la Guvern , bazinul ar fi ramas in administrarea primariei, asta insemnand taxe de acces mai mici si facilitati pentru copii care vor sa invete inotul.

SI ASA ARATA BAZINUL GANDIT DE PANTURESCU IN BENEFICIUL FIRMELOR DE PARTID SI PENTRU CARE SE PLATESC BANI GREI DIN BUGETUL LOCAL. BANII AJUNG LA FIRMELE DE PARTID

Cam acestea sunt motivele pntru care primaria Curtea de Arges a ales sa nu faca economii la bugetul local si sa refuze constructia cu bani de la Guvern a unui bazin identic cu cel din Mioveni. Altfel spus, primaria ar fi putut economisi circa 1 milion de euro pe care i-ar fi putu folosi pentru alte probleme stringente ale orasului, dar a refuzat si o serie de facilitati pentru cetateni, in special pentru copii. Sa mai spunem doar ca asistam iar la o minciuna a primarului Panturescu, asta pentru ca nici in varianta de risipa si dezinteres total adoptata de el, bazinul gandit de firma care a facut piscina deputatului Draghici si Dragnea nu va fi gata la 1 septembrie.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Marcel Vela despre posibila candidatură a sa la Primăria București din partea PNL

Publicat

in

De

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a afirmat că zvonul legat de posibila sa candidatură la funcția de primar general al Capitalei din partea PNL nu este adevărat.

Vela spune că nu a discutat niciodată acest subiect cu nimeni.

„Vreau să precizez că nu am discutat niciodată acest subiect cu nimeni. Partidul Naţional Liberal s-a pronunţat cu privire la candidatul pentru Primăria Municipiului Bucureşti, aşadar pot spune că este o presupunere, o evaluare, o bănuială sau – pot să spun direct – un zvon care nu este adevărat, care nu confirmă o realitate cotidiană, o realitate administrativ-politică.

PNL şi-a exprimat punctul de vedere cu privire la candidat, nu am discutat cu nimeni această posibilitate şi, ca să fiu şi mai direct, nu sunt nici măcar teoretic în situaţia în care să fiu într-o asemenea ipostază, nu sunt membru al organizaţiei din Bucureşti. Avem nişte oameni extraordinari în toate organizaţiile de sector, preşedinta filialei Bucureşti, colega mea, doamna Alexandru, este un om extraordinar, sunt suficienţi candidaţi sau există deja înţelegerea, aşa cum ştiţi, şi am şi oficializat-o printr-o decizie a partidului, cum ne organizăm pentru alegerile locale”, a afirmat Marcel Vela.

Citește și:

Lovitură zguduitoare! Cum a pierdut CFR o mulțime de bani europeni. DNA intră pe fir. Nume grele din PSD sunt vizate într-un raport

Cozmin Gușă, profeția care ar putea răsturna total scena politică! Candidatură-bombă pentru Marcel Vela

Se rupe lanțul de iubire dintre PNL și USR. Guvernul Orban tot mai singur și fără sprijin în Parlament

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Marcel Ciolacu, anunțul momentului: ‘Da, voi candida la congres’

Publicat

in

De

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu,a precizat că va candida la viitorul congres la partidului, care va fi organizat cât mai repede, imediat după încetarea stării de alertă.

„Marea majoritate a colegilor mei au susținut că trebuie organizat un congres. Acum, trebuie să înțelegem și să vedem și să învățăm din greșeli. Am văzut ce a însemnat un Congres la USR cu o lună înainte de alegerile prezidențiale, și ce voci interne și ce deranj intern a fost. Consider că trebuie făcut cât mai repede un congres, imediat după terminarea stării de alertă. (…) Da, voi candida la congres”, a spus Marcel Cioalcu.

Acesta a precizat că va candida cu un proiect politic și alături de o echipă. Președintele interimar a vorbit și despre criticile care i s-au adus chiar din interiorul partidului.

„Lupta politică este atât în exterior, cât și în interior. În acest moment, eu sunt președinte interimar. Ce nu înțeleg anumiți colegi de-ai mei e că acesta este jocul pe care Iohannis și PNL și-l doresc. Nu poți să șubrezești un partid numai din atacuri externe, îți trebuie și un scenariu intern”, a spus Ciolacu.

Citește și:

Lovitură zguduitoare! Cum a pierdut CFR o mulțime de bani europeni. DNA intră pe fir. Nume grele din PSD sunt vizate într-un raport

Cozmin Gușă, profeția care ar putea răsturna total scena politică! Candidatură-bombă pentru Marcel Vela

Se rupe lanțul de iubire dintre PNL și USR. Guvernul Orban tot mai singur și fără sprijin în Parlament

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend