Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Condiții de iarnă în partea de nord a țării pentru trenurile CFR, unde se intervine cu drezine pantograf

Publicat

in

Circulaţia trenurilor se desfăşoară în condiţii de iarnă pe reţeaua feroviară din partea de nord a ţării, personalul feroviar fiind activat pentru intervenţia operativă, necesară asigurării continuităţii traficului feroviar, a anunţat, marţi, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, s-a intervenit cu drezine pantograf şi cu personal propriu pe raza Regionalei CF Iaşi, pe intervalul de staţii Silhoasa – Larion, unde s-a acţionat pentru verificarea sistemului de alimentare cu energie electrică a liniei de contact. Până la finalizarea operaţiunilor de verificare şi de constatare a eventualelor deranjamente la linia de contact de pe acest segment, două trenuri de călători – IR 1831 şi R 5711 – au fost oprite temporar în gările Silhoasa şi Coşna, unde au fost îndeplinite condiţiile optime de staţionare, garniturile dispunând de căldură şi lumină.

În prezent, traficul feroviar a fost reluat, în condiţiile normale, pe segmentul Silhoasa – Larion

„Facem precizarea că măsura staţionării temporare, în intervalul necesar operaţiunilor de intervenţie cu drezinele pantograf, are drept scop reluarea traficului în cel mai scurt timp şi în condiţii optime de circulaţie. Călătorii sunt rugaţi ca, în această perioadă, să solicite informaţiile referitoare la condiţiile de circulaţie a trenurilor la numărul de telefon CFR 021/9521, iar pentru verificarea orelor de sosire sau de plecare din gări pot accesa site-ul administratorului infrastructurii feroviare – www.cfr.ro, domeniul camere web -, unde panourile de sosiri/plecări sunt actualizate din minut în minut”, se arată în comunicatul citat.

Compania feroviară precizează că, pe toată perioada de funcţionare a comandamentelor de iarnă, personalul CFR SA menţine permanent legătura cu dispeceratele operatorilor de transport feroviar atât de călători, cât şi de marfă, şi transmite operativ măsurile necesar a fi luate, astfel încât să se asigure continuitate în circulaţia trenurilor.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Australian Open 2023 – Simona Halep, absentă de pe lista participantelor

Publicat

in

De

​Organizatorii de la Australian Open 2023 au anunțat lista jucătoarelor direct acceptate pe tabloul principal de la primul Grand Slam al sezonului viitor. Suspendată provizoriu pentru dopaj, Simona Halep lipsește.

Simona HalepFoto: JULIAN FINNEY / Getty images / Profimedia

Conform jurnalistului Ben Rothenberg, Simona Halep (depistată pozitiv la un control de la US Open 2022) și Daria Saville (fostă Gavrilova) sunt singurele absențe notabile de pe tabloul feminin de simplu.

Irina Begu, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian și Patricia Țig, pe tabloul principal de la Australian Open 2023

România nu stă deloc rău atunci când vine vorba despre sportivele care au prins direct tabloul principal de la Australian Open 2023. Vorbim despre cinci jucătoare care sunt sigure de participarea la Grand Slamul de la Melbourne (desigur, dacă totul este ok din punct de vedere fizic).

Irina Begu, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian (clasament protejat) și Patricia Țig (tot clasament protejat) se vor afla pe tabloul principal al competiției australiene.

Australian Open 2023 va avea loc în perioada 16-23 ianuarie. Campionii en-titre sunt Ashleigh Barty (retrasă între timp din activitate) și Rafael Nadal.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Cosmina Pană, locul 8 la Mondialele din Columbia

Publicat

in

De

Sportiva română Cosmina Pană s-a clasat pe locul 8 la total în cadrul cat. 45 kg, luni, la Campionatele Mondiale de haltere de la Bogota (Columbia), cu 157 kg, potrivit paginii de Facebook a Federaţiei Române de Haltere, potrivit Agerpres.

Pană a fost a şasea la stilul smuls, cu 71 kg, iar la aruncat s-a clasat pe 10, cu 86 kg, ratând prima încercare la această greutate.

Medalia de aur la smuls a fost obţinută de thailandeza Thanyathon Sukcharoen, cu 82 kg, la aruncat a câştigat o altă thailandeză, Siriwimon Pramongkhol, cu 102 kg, iar la total s-a impus Sukcharoen, cu 182 kg.

La Mondiale participă 537 de sportivi din 93 de ţări, 270 la feminin şi 267 la masculin, aceasta fiind prima competiţie de calificare la Jocurile Olimpice Paris 2024. România este reprezentată de şase sportivi, patru la feminin şi doi la masculin.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend