Conecteaza-te cu noi

Curtea de Arges

Condamnatul Nicuţ, asteptat la munca de jos ! 

Publicat

in

Una calda, alta rece pentru fostul primar al Curtii de Arges, profesorul Gheorghe Nicut. Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au dat joi sentinta in dosarul Scolilor iar fostul primar al municipiului a fost condamnat la 3 ani inchisoare sub supraveghere. Sentinta este definitiva si irevocanila. De asemenea, magistratii au decis in cazul fostului primar ca pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 de zile, în cadrul Primăriei Curtea de Argeş sau Primăriei Valea Iaşului. Vestea buna ar fi ca imediat dupa anuntarea sentintei multi argeseni, nestiind excat care sunt conditiile privind efectuarea de munca in folosul comunitatii, au sunat la redactia ziarului oferindu-se sa il primeasca la munca neplatita pe fostul edil. Unii au spus ca ar trebui sa inceapa imediat in fata blocurilor de locuinte pentru a curati zapada proaspat depusa, altii au sugerat sa fie inregimentat in echipa de hingheri a SPGC iar altii a dorit sa il vada pe Nicut paznic la parcarea de la Muzeuul Municipal. Supriza a venit insa de la cativa functionari ai primariei Curtea de Arges care au crezut ca magistratii l-au condamnat pe Nicut sa le fie iar primar vreo 100 de zile. ” Nu mai inteleg asta, cum sa vina iar la munca in primarie. Ce condamnare e asta sa il trimiti inapoi sa ne fie primar ?”, a spus speriata una din functionarele primariei care pe vremea fostului edil nu prea pierde timpul la shoping cum il pierde acum suvb mandatul lui Diaconu.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

VIDEO | OBIECT ANTIC DE PATRIMONIU, RECUPERAT DE POLIȚIȘTII ARGEȘENI LA ȘTEFĂNEȘTI

Publicat

in

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Argeș, sun supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal referitor la oferirea spre vânzare a unui artefact istoric, susceptibil să aparțină patrimoniului cultural național.

Un coif – ,,turban turcesc cu diademă”, posibil din secolul al XVIII-lea, susceptibil să aparţină patrimoniului cultural național, a fost descoperit în urma unei percheziții desfășurată în cursul zilei de 25 ianuarie a.c., de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Argeș.

Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, în care se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat de bunuri care fac parte din patrimoniul cultural și tăinuire.

În urma percheziției desfășurate în orașul Ștefănești, la locuința unui bărbat de 55 de ani, polițiștii au descoperit obiectul în cauză, pe care bărbatul și l-a însușit în scopul revânzării, pe o platformă de profil.

Artefactul a fost ridicat de polițiști în vederea continuării cercetărilor, urmând să fie predat Direcției Județene pentru Cultură Argeș, pentru a fi supus unei expertize de specialitate.

Cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită, și luarea măsurilor legale care se impun.

Aspecte legale:

Legea 182 din 2000 privind protejarea patrimoniului cultural național mobil, stabilește faptul că persoanele fizice care descoperă în mod întâmplător bunuri arheologice, epigrafice, numismatice, paleontologice sau geologice, sunt obligate să le predea în termen de 72 de ore de la descoperire, primarului unității administrativ teritoriale în a cărei rază a fost făcută descoperirea, bunuri ce vor fi ulterior predate la direcțiile județene pentru cultură și patrimoniu cultural național, în termen de 10 zile.
Autorii descoperirilor întâmplătoare, care au predat în condițiile legii bunurile descoperite, au dreptul la o recompensă bănească de 30% din valoarea bunului.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO | Percheziții în Argeș – Împrumuturi cu documente false la CAR

Publicat

in

De

În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, efectuează 5 percheziții domiciliare, la locuințele unor persoane bănuite de obținerea unor împrumuturi prin utilizarea unor documente false.

La data de 25 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, efectuează cinci percheziții domiciliare, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, înșelăciune și uz de fals. 
Din cercetări s-a stabilit că, în perioada septembrie – noiembrie 2021, trei persoane, cu vârste cuprinse între 34 și 55 de ani, cu complicitatea altor două persoane, de 45 și 54 de ani, ar fi întocmit, în fals, și folosit 46 de adeverințe de salariat pe numele unor persoane, în calitate de beneficiari sau giranți, prin care atestau faptul că acestea au calitatea de salariați, obținând, astfel, 24 de împrumuturi de la o Casă de Ajutor Reciproc.

Prejudiciul este stabilit la suma de 480.000 de lei. 18 persoane vor fi conduse la sediul poliției, pentru audieri.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. Activitățile se desfăşoară cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, și al specialiștilor criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic Argeș.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend