Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Concurs cu final… aşteptat la Şcoala Gimnazială „Nae A. Ghica” din Rucăr

Publicat

in

Lipsa locurilor de muncă la nivelul zonei Muscel a creat un monstru al intereselor atunci când este vorba de vreun post vacant într-o instituţie de stat, iar luptele nu se dau în funcţie de competenţe, ci în culisele concursurilor între influenţă şi puterea financiară, în cele mai dese dintre cazuri.
Concursul pentru ocuparea unui post vacant de bibliotecar la Şcoala Gimnazială „Nae A. Ghica” din Rucăr este unul dintre cele mai recente exemple, dat fiind că a mers ca uns pe principiul dreptatea-şi strigă neputinţa, iar interesele îşi văd de drum nestingherite.
Parcă în ciuda sesizărilor făcute de o parte dintre participantele la concurs, câştigătoare finală, cu un punctaj (culmea coincidenţei!!!) maxim, a fost nimeni alta decât persoana despre care se ştia de luni bune că va fi pe post, Roxana Liliana Olteanu.
După cum am mai relatat şi în articolele anterioare ce au privit acest subiect, Liliana Olteanu este nu numai rudă prin alianţă cu fostul primar Dumitru Ghica, dar şi soţia unui influent om de afaceri local, care prestează servicii în materie de construcţii pentru o serie de personalităţi din lumea politică.
Două dintre participantele la concurs, Costina Lucica Pantea şi Maria Magdalena Moşoiu, ajunse în faza finală pentru proba de interviu, ne-au declarat, la puţin timp după aflarea rezultatelor, că au rămas cu un gust amar şi că doar au încercat, în ciuda tuturor piedicilor, să arate că respectivul concurs nu a fost decât de faţadă, „doar pentru că postul trebuia să fie ocupat aparent legal, prin organizarea unui concurs, de către Liliana Olteanu”.rezultat scoala rucar
„Iată că ceea ce am semnalat încă din data de 16 decembrie 2014, s-a produs astăzi, când, după proba „interviu”, doamna Olteanu Liliana Roxana a câştigat detaşat obţinând punctajul maxim. Nu m-am aşteptat nici o clipă că doamna Puiu Daniela (n.red. reprezentanta IŞJ Argeş) va avea curajul să termine ceea ce a început la proba scrisă, dar, după cum a zis chiar dansa „în acest concurs nu e vorba de studii” sau de capacitate, ci … de bani sau cunoştinţe, aş adăuga eu. Nu pot să mai spun decât atât: doamna Puiu ne-a bătut cu propriile arme. Când a auzit că suntem absolvente de Ştiinţe Economice, ne-a trântit un plan managerial de am dat în bâlbâială şi eu, şi doamna Pantea. Vă rog să-mi scuzaţi ironia, dar e tot ce mi-a rămas, alături de gustul amar al neputinţei. Ca şi la proba scrisă, programa a fost depăşită, proba interviu nu a fost nici interviu, nici probă orală, a fost un fel de dezbatere electorală, în care moderatorul (doamna Puiu) punea întrebările, iar candidaţii aveau la dispoziţie 15 minute, cronometrate, în care trebuiau să răspundă. Mă rog, mai sunt alte câteva nereguli, dar cred că nici nu mai are rost să mai detaliez. Important este că doamna Olteana a venit cu lecţia învăţată, ca şi la proba scrisă şi că a câştigat. Felicitările noastre!!! atât ei, cât şi doamnei Puiu. Nota 10 Şcolii Gimnaziale Nae A. Ghica pentru organizare! Nu am mai depus nici o contestaţie la proba de interviu, deoarece de acum încolo e strict problema celor care trebuie să apere legile şi drepturile egalităţii de şanse. Noi ne-am făcut datoria de a sesiza! Măcar am tras un semnal de alarmă asupra modului în care se ocupă un post la o instituţie de stat în Argeş, fie el chiar la Rucăr.”, este declaraţia Mariei Magdalena Moşoiu, cea care ne-a sesizat cazul încă de la bun început.

 

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

Capitala va fi ‘înghețată’ și în 2023! Gabriela Firea: ‘Fondurile se pot considera pierdute. Bucureștenii stau în casă în frig și își aduc aminte de vremea lui Ceaușescu’

Publicat

in

De

Fostul primar al Capitalei Gabriela Firea afirmă, marţi seară, că banii europeni pentru termoficarea din Bucureşti sunt ”ca şi pierduţi”, iar primarul Nicuşor Dan trebuia să prezinte stadiul atragerii acestor bani. Primarul nu poate face asta pentru că nici măcar nu a început. ”Dacă în noaptea aceasta încep, tot nu au cum să încheie până în septembrie 2023”, a afirmat Firea.

Gabriela Firea a vorbit, marţi seară, la Antena 3, despre pierderea banilor pentru termoficarea din Bucureşti şi explicaţiile pe care ar trebui să le dea primarul general.

Întrebată dacă banii sunt pierduţi, Firea a afirmat:

”Sunt ca şi pierduţi (…) domnia sa trebuia să răspundă astăzi foarte clar (…) am început, am lansat licitaţia pentru proiectarea şi execuţia noilor conducte de termoficare, care le vor înlocui pe cele vechi de 40, 50, 60 de ani. Vom folosi aceste fonduri europene nerambursabile de aproape 300 de milioane de euro obţinute de echipa fostului primar, pentru că ne preocupă pe toţi practic soarta bucureştenilor şi suntem în stadiul X. Domnia sa nu are cum să vină cu această explicaţie, pentru că nu a început, nu a demarat încă într-un an şi câteva luni procedura de licitaţie”.

Fostul primar crede că este prea târziu pentru demararea procedurilor.  

”Dacă în noaptea aceasta încep tot nu au cum să încheie până în septembrie 2023, adică la anul, pentru că repet, licitaţia durează măcar un an şi jumătate minimum, iar proiectarea în sine fiind un obiectiv complex, durează minimum un an şi jumătate, deci fondurile se pot considera pierdute. Între timp, bucureştenii stau în casă în frig şi îşi aduc aminte de vremea lui Ceauşescu”, a mai declarat Firea.

Aceasta susţine că, deşi ne plângem de lipsa banilor, când îi avem ”le dă cu piciorul”.  

”Noi ne plângem toţi ca ţară, comunităţi, oraşe, că nu sunt bani, dar atunci când îi avem aprobaţi imediat vorbim şi de facturi, le dăm cu piciorul. Dumnealui în acea postare, a afirmat, de asemenea, că este la zi cu plăţile către Termoenergetica şi Termoenergetica către ELCEN. Nu este la zi, nu a plătit factura pe noiembrie, pe decembrie şi aşa mai departe are 3 luni de întârziere, deci să nu se mai dea corect, corectul corecţiilor că nu este sub nicio parte corect”, a mai declarat Firea.

Întrebată dacă mai are viitor sistemul centralizat, Firea a afirmat:

”Sistemul de termoficare centralizat este în primul rând, cel mai ecologic. Trebuie să ne gândim şi la mediul înconjurător”, conform news.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Daniel Fenechiu, despre acuzația de plagiat adusă premierului Nicolae Ciucă: ‘Aruncarea oamenilor peste bord, pentru o suspiciune, nu face nimic bun’

Publicat

in

De

Senatorul PNL Daniel Fenechiu a declarat, marţi, la emisiunea Talk News de la Profit TV, în contextul acuzaţiilor care i se aduc premierului Nicolae Ciucă privind plagierea tezei de doctorat, că ”aruncarea oamenilor peste bord, pentru o suspiciune, nu face nimic bun” şi a precizat că în politică,” oamenii nu pot să fie oglindă, toţi au câte ceva”. ”Noi trebuie să ne asumăm oamenii pe care i-am promovat”, a mai spus senatorul.

”Eu cred că noi trebuie să ne asumăm oamenii pe care i-am promovat. Aruncarea oamenilor peste bord, pentru o suspiciune, nu face nimic bun. În 2014 am aplicat această practică şi am luat 20%”, a spus Fenechiu, dând ca exemplu pe Dan Motreanu, Ludovic Orban, Dan Scutaru, Vasile Blaga, care ulterior au fost achitaţi.

Fenechiu a precizat că, ”să arunci peste bord orice om poilitic pentru că apare o suspiciune la adresa lui, nu faci altceva decât să afectezi structura de partid”.

”În politică, oamenii nu pot să să fie oglindă, toţi au câte ceva”, a mai spus senatorul liberal.

Întrebat dacă premierul Nicolae Ciucă ar trebui să demisioneze dacă verdictul academic va fi de plagiat, Daniel Fenechiu a răspuns:

”Cu siguranţă, dacă se va întâmpla un lucru de genul acesta, domnul Ciucă, care este un om de onoare, va ştii ce are de făcut”.

”Eu am convingerea că, în situaţia în care apare o problemă legată de probitatea generalului Ciucă, generalul Ciucă nu se va expune nici el şi nu îşi va expune partidul. Eu nu cred că se va ajunge acolo, pentru că îl ştiu pe Ciucă, este un om extrem de serios”, a mai afirmat Fenechiu, adăugând că el aşteaptă un verdict al unei entităţi ştiinţifice.

PressOne a scris, marţi, că teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Ştiinţe militare în 2003, include conţinut plagiat în cel puţin 42 de pagini din totalul de 138. 

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, marţi, printr-un punct de vedere oficial, că solicită analizarea lucrării sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp – Instituţia Organizatoare de Studii de Doctorat în care s-a susţinut teza de doctorat care are un pronunţat caracter specific domeniului Ştiinţe Militare.

Universitatea Naţională de Apărare ”Carol I” anunţă, marţi, că a cerut Comisiei de etică universitară să verifice ”existenţa unor similitudini cu alte lucrări ştiinţifice”, în lucrarea de doctorat al premierului Nicolae Ciucă, conform news.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend