Conecteaza-te cu noi

CULTURA

Concert în stil italian la Filarmonica Pitești

Avatar

Publicat

in

În prima zi de joi a lui noiembrie, Filarmonica Piteşti organizează, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un concert simfonic în care se va interpreta muzica lui Rossini, Rodrigo, Schubert şi Mendelssohn-Bartholdy. În program, Uvertura la Italianca în Alger (Giaochino Rossini), Concierto de Aranjuez (Joaquin Rodrigo, aranjament pentru harpă de J. Rodrigo/Nicanor Zabaleta), Uvertura în Do major, În stil italian (Franz Schubert) şi Simfonia nr. 4 în La major, Italiana (Felix Mendelssohn-Bartholdy). Dirijor, Raffaele Cancelliere (Italia), solistă, la harpă, Miruna Vidican. Născut în 1977, dirijorul Raffaele Cancelliere a absolvit mai multe secţii ale Conservatorului „Nicola Sala” şi ale Conservatorului „Luigi Cherubini”, perfecţionându-şi studiile la cursurile de master şi de dirijat, organizate de diferite filarmonici din întreaga lume: Lituania, Rusia, Germania, Austria etc. A mai concertat în România, la Braşov, unde a urmat cursurile de masterclass ale maestrului Octav Calleya. Deşi tânăr, a acumulat experienţă atât în arta pianisticii, a dirijatului, cât şi a compoziţiei simfonice, multe dintre concertele sale fiind televizate.

Miruna Vidican a început studiul muzicii de la opt ani, când a cântat în Corul Radiodifuziunii Române. Trei ani mai târziu începe studiul harpei la Liceul de Muzică „George Enescu” din Bucureşti. Profesoară de harpă la liceul la care a fost elevă, Miruna Vidican a absolvit UNMB Bucureşti. Fostă angajată a Filarmonicii Piteşti, Miruna Vidican este laureată a mai multor concursuri de specialitate, susţinând recitaluri şi concerte în ţară şi în străinătate.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Turneul naţional “Clasic la puterea a treia – Violoncellissimo” se încheie, mâine, la Filarmonica Pitesti

Avatar

Publicat

in

De

Filarmonica Pitești organizează vineri, 16 octombrie, de la ora 19.00, la sediul de la Centrul Multifuncțional, concertul cameral Clasic la puterea a treia, susținut de violoncelistul Marin Cazacu și Ansamblul Violoncellissimo, respectând toate regulile pentru evitarea contaminării cu noul coronavirus.

Primele trei concerte din turneul naţional „Clasic la puterea a treia – Violoncellissimo” s-au desfăşurat cu succes pe 9, 10 și 11 octombrie la Sibiu, Timișoara și București.  Cea de a doua săptămână a turneului are în program un concert ce se va difuza on air şi on line pe frecvenţele şi pe siteurile posturilor Radio România Cultural şi Radio România Muzical şi concertul final  programat în Sala Filarmonicii din Piteşti pe data de 16 octombrie de la ora 19.

Prin repertoriul divers și specatculos, de la clasic la contemporan, artiștii propun o incursiune sonoră în lumea violoncelului. În program: Johann Schrammel – Marș, Tomaso Albinoni -Adagio, Georg Friedrich Haendel – Passacaglia, Nikolai Rimski Korsakov – Zborul cărăbușului, David Popper – Poloneza, Constantin Dimitrescu – Dans Țărănesc, Ramin Djawadi – Game of Thrones, Carlos Gardel – Por una cabeza, Astor Piazzolla – Oblivion și Libertango, Suită folclorică românească, Wilhelm Kaiser Lindemann -Mambo, Sabin Păutza (arr.) – The Final Countdown. Marin Cazacu a studiat violoncelul la Liceul de Muzică „Dinu Lipatti” din Bucureşti, definitivându-şi studiile la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” București şi la Weimar. Este laureatul concursurilor internaţionale de la: Geneva, Markneukirchen, Leipzig, Bologna, Belgrad. Din 1983, este solistul Filarmonicii George Enescu din Bucureşti, alături de care a susţinut concerte atât în ţară, cât şi în Europa, Asia şi America. A concertat cu orchestre renumite printre care orchestrele Radio din Berlin, Leipzig, Madrid, orchestrele simfonice din Moscova, Kiev, Seul, Osaka, Istanbul etc. A fost prezent în festivaluri la: Munchen, Milano, Veneţia, Valencia, Bratislava, Sofia. Este membru al Ansamblului Pro Arte Trio şi a colaborat cu Cvartetul Voces. Din 1992, este profesor la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, fiind fondatorul Orchestrei Naţionale de Tineret. Este director artistic al Festivalului Internaţional Enescu şi muzica lumii, ce se desfăşoară, din 1999, în fiecare vară la Sinaia.Înainte de intrarea în sala de concert, oamenilor li se va măsura temperatura, iar accesul în sală este permis doar cu mască, pe durata concertului publicul având obligația să o poarte. La concertele din actuala stagiune (până la finele anului), nu se vor mai putea respecta locurile înscrise pe abonamente, spectatorii așezându-se în ordinea sosirii doar pe locurile marcate disponibile din sală.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

AI TALENT ? Înscrie-te la Festivalul Național de Muzică Folk TRIVALE FEST, Pitești

Avatar

Publicat

in

De

Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești, organizează sâmbătă, 24 octombrie 2020, de la ora 18:00, la sediul Filarmonicii Pitești, cea de-a VI-a ediție a Festivalului Național de Muzică Folk TRIVALE FEST.Evenimentul va cuprinde un concurs de interpretare și recitaluri susținute de consacrați ai genului – Ducu Bertzi, Ada Milea și Bobo, precum și de Grupul Folk P620, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

Concursul va avea loc, potrivit regulamentului festivalului, pe două categorii de vârstă: 10 -18 ani și 18 – 45 de ani. Concurenții se pot prezenta individual sau în grupuri formate din maximum 5 persoane și vor susține câte două piese muzicale astfel:- concurenții care fac parte din prima secțiune, cu vârsta cuprinsă între 10 – 18 ani, vor prezenta două piese din repertoriul soliștilor consacrați sau din compoziții proprii;- concurenții care fac parte din a doua secțiune, cu vârsta cuprinsă între 18 – 45 ani, vor prezenta două piese din compoziții proprii. Regulamentul și fișa de înscriere sunt postate pe pagina oficială de Facebook a Centrului Cultural Pitești și pe site-ul oficial al instituției (www.centrul-cultural-pitesti.ro). Cei interesați pot depune fișa de înscriere (care poate fi descărcată de pe site-ul oficial și de pe pagina oficială de Facebook ale instituției) la adresa de e-mail a Centrului Cultural Pitești (cultcentre@yahoo.com) până pe data de 22 octombrie.

Preselecția va avea loc sâmbătă, 24 octombrie, de la ora 10:00, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Pitești (cu sediul pe Strada Craiovei, nr. 2, Bl. G1, imobilul Casa Cărții, Municipiul Pitești, Județul Argeș), iar concursul și recitalurile extraordinare ale Festivalului Național de Muzică Folk TRIVALE FEST se vor desfășura sâmbătă, 24 octombrie, de la ora 18:00, la Centrul Multifuncțional Pitești, în sala de concerte a Filarmonicii Pitești.Biletele vor fi puse în vânzare începând cu data de 12 octombrie, la casieria Filarmonicii Pitești. Costul unui bilet este 20 de lei. Pentru informații suplimentare puteți suna la numărul de telefon al Centrului Cultural Pitești: 0248 219976.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend