Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Comuniștii și partidul ‘Șor’ pregătest noi proteste în Chișinău. Marina Tauber: Ce s-a schimbat dacă ne-ați ridicat imunitatea, s-a ieftinit pâinea?

Publicat

in

PCRM și partidul „Șor” organizează un nou protest în fața clădirii Guvernului de la Chișinău la care s-au adunat câteva zeci de protestatari, în mare parte pensionari.

Protestatarii s-au arătat nemulțumiți de majorarea prețurilor și a tarifelor. În fața protestatarilor au ieșit cu discursuri câțiva deputați PCRM și din partidul „Șor”, transmite jurnal.md.

„Ei nu ne aud în Parlament și credem că cel mai bun parlament pentru noi va fi strada, ca împreună cu Dvs. să luăm deciziile aici”, a spus deputata Marina Tauber.

„Ei nu fac nimic pentru Dvs, oferă doar show-uri de prost gust. I-am întrebat ieri în Parlament, și ce s-a schimbat dacă ne-ați ridicat imunitatea, s-a ieftinit pâinea? Ori poate s-a ieftinit benzina sau pensia? Și dacă vorbim și de arestările colegilor noștri din PSRM, ce schimbă asta, pentru voi, cetățenii? „Nimic nu schimbă!” a punctat deputata.

La rândul său deputata comunistă Elena Bodnarenco li s-a adresat oamenilor că dacă ar avea chiar pensii între 2 -4 mii de lei, acești bani raportați la tarifele actuale nu ajung nici măcar pentru medicamente.

Deputata a făcut o comparație între pensionarii din RM și cei din SUA „care trăiesc mult mai bine”, „sunt mai longevivi” și au acces „la servicii medicale de calitate”. „Pensionarii din Moldova în actualele condiții își pot permite doar citramon”, a spus Bodnarenco. „Și chimicale” s-a auzit o voce din mulțime.

Oamenii au scandat „Jos Guvernul” și „Pobeda za nami!” (Victoria ne va aparține”) și au cerut majorarea pensiilor și îmbunătățirea calității vieții.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Zelenski e încântat de vizita lui Erdogan în Ucraina: ‘Reprezintă un mesaj puternic de susţinere’

Publicat

in

De

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a salutat, joi după-amiază, vizita preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, considerând-o „un mesaj puternic de susţinere din partea unei ţări importante”.

Volodimir Zelenski s-a întâlnit joi cu Recep Tayyip Erdogan în oraşul ucrainean Lviv, discutând despre acordul care permite exporturile ucrainene de cereale şi despre situaţia de la Centrala nucleară Zaporojie.

Vizita preşedintelui Turciei este „un mesaj puternic de susţinere din partea unei ţări importante”, a afirmat Volodimir Zelenski, citat de cotidianul Le Monde, relatează Mediafax.

Conform agenţiei Ukrinform, întâlnirea lui Volodimir Zelenski cu Recep Tayyip Erdogan şi cu Antonio Guterres, secretarul general al Naţiunilor Unite, a durat aproximativ 40 de minute.

Vezi și: Miza vizitei lui Recep Erdogan în Ucraina: ce speră ‘sultanul’ la întâlnirea cu Volodimir Zelenski – FOTO-VIDEO

Zelenski a declarat anterior că a vorbit cu Antonio Guterres despre conflictul militar cu Rusia, despre acordul privind cerealele şi despre cetăţenii ucraineni deportaţi, subliniiind că a cerut securizarea Centralei nucleare Zaporojie.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Peste 600.000 de tone de cereale au fost scoase din porturile ucrainene în urma acordului de la sfârşitul lui iulie, anunță Turcia

Publicat

in

De

O cantitate totală de 622.000 de tone de cereale a fost transportată cu nave din porturile ucrainene de la Marea Neagră după acordul între Kiev şi Moscova de la sfârşitul lui iulie, informează joi Ministerul Apărării din Turcia, potrivit DPA și Agerpres.

Nava turcă Polarnet, încărcată cu cereale ucrainene pentru exportFoto: Ukrainian Presidential Press Off / Zuma Press / Profimedia

Un număr de 25 de nave au părăsit porturile ucrainene pentru a exporta grâne, în timp ce 18 nave au intrat în aceste porturi de la 1 august, a anunţat pe Twitter Ministerul Apărării de la Ankara.

Turcia şi ONU au ajutat Rusia şi Ucraina să ajungă la un acord privind exportul de grâne ucrainene la sfârşitul lui iulie, ridicând astfel blocada asupra porturilor ucrainene instituită în februarie.

Navele trebuie inspectate de o echipă internaţională la centrul de coordonare comună de la Istanbul, înfiinţat pentru a monitoriza exporturile de cereale prin Marea Neagră.

Transporturile sunt percepute drept cruciale pentru multe ţări care depind de cerealele din Ucraina, care este grânarul Europei.

Milioane de tone de cereale au fost blocate în porturile ucrainene după ce Rusia a atacat țara vecină

Criza de cereale şi preţurile în creştere au dus la temeri privind probleme grave în special pentru naţiuni mai sărace din Asia, Africa şi Orientul Mijlociu, existând risc de foamete în multe zone.

Milioane de tone de cereale au fost blocate în porturile ucrainene după ce Rusia a atacat statul vecin la sfârşitul lui februarie şi a instituit o blocadă asupra porturilor sale.

Ucraina, la rândul său, a minat aceste porturi de teama unei invazii ruse.

Secretarul general al ONU Antonio Guterres şi preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan se întâlnesc joi cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în Ucraina, pentru a discuta, printre altele, despre viitorul exporturilor de cereale.

___

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend