Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Comunicare defectuoasă în cazul polițistului care a accidentat mortal o fetiță pe trecerea de pietoni, în Capitală

Publicat

in

Comunicare defectuoasă în cazul fetiței accidentate mortal pe o trecere de pietoni în Capitală! Ministrul de Interne Lucian Bode a comunicat astăzi, la cinci zile de la tragedie, că polițistul care a ucis-o pe Raisa nu se afla într-o misiune de urgență, dar se afla într-o misiune polițienească.

Fac precizarea că polițistul se afla în misiune polițienească, la solicitarea structurilor de Evidența Populației, adică verifica niște persoane la domiciliu. De asemenea, fac precizarea că nu se afla într-o misiune de urgență. Indiferent în ce fel de misiune se află polițistul, el este scutit doar de partea de infracțiuni ale Codului Rutier, nu este scutit de partea penală a legii, în acest caz să fie atent la oamenii care traversează pe trecerea de pietoni”, a spus luni Lucian Bode, răspunzând la întrebarea jurnaliștilor și nu din proprie inițiativă.

În același timp, în spațiul public există informații care spun că polițistul se grăbea să ajungă la o școală unde urma să predea cursuri de educație rutieră copiilor.

Parchetul a contrazis, vineri, afirmațiile făcute joi de către Poliția Capitalei în cazul polițistului care a omorât o fetiță de 13 ani pe trecerea de pietoni.

Astfel, purtătorul de cuvânt al Parchetului, Radu Călin, susține că polițistul din București nu se afla în misiune atunci când s-a produs tragicul accident. Reprezentantul Parchetului a precizat că maşina condusă de poliţist avea semnalele luminoase în funcţiune, dar nu şi pe cele acustice. Pe de altă parte, el a refuzat să confirme faptul că poliţistul mergea „să-şi ia de mâncare”, aşa cum a apărut această informaţie în presă.

„La acest moment, din administrarea mijloacelor legale de probă, s-a reținut că avea în funcțiune semnalele luminoase, dar nu și pe cele acustice, că nu se afla în misiune, iar procurorii nu au reținut incidența niciunei cauze justificative sau de neimputabilitate.” – a spus reprezentantul Parchetului.

Aceste declarații le contrazic pe cele făcute de Diana Sarca, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei.

În momentul în care un polițist intră în serviciu se află în misiune. Dacă era, nu era urgență, v-am precizat, sunt date care interesează cauza penală.”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei.

Accidentul s-a petrecut joi în Sectorul 1, agentul de poliţie aflat la volan lovind cu maşina două fete care traversau strada. Una dintre ele a fost transportată la spital, iar cea de a doua a murit pe loc.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Accident pe DN7 – O femeie şi un copil au fost răniţi

Publicat

in

De

O femeie şi un copil de aproximativ 7 ani au fost răniţi luni dimineaţa după ce autoturismul în care se aflau s-a ciocnit frontal cu un autocamion pe Valea Oltului, la intrarea în staţiunea Călimăneşti, au informat autorităţile vâlcene.

„Pe Drumul Naţional 7, la km 191+360 m, în localitatea Seaca, a avut loc un eveniment rutier în care este implicat un autoturism şi un autocamion, fiind vorba de o coliziune frontală. În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a două persoane”, a transmis purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea, Cătălina Cimpoeru.

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, una dintre victime a rămas încarcerată în autoturism, pentru scoaterea ei intervenind echipajul de descarcerare.

„În urma impactului au rezultat două victime, din care o femeie încarcerată şi un copil de aproximativ 7 ani, scos din autoturism de persoane care se aflau la faţa locului. Femeia a fost extrasă şi predată echipajul SAJ de la faţa locului, pentru a fi evaluată. Acesta este conştientă, însă prezintă multiple fracturi la nivelul membrelor inferioare”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger.

Traficul în zonă este blocat pe ambele sensuri de mers, poliţiştii Serviciului Rutier cercetând zona pentru a stabili cu exactitate cauza producerii evenimentului.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Reacția vicepreședintelui PNL, Adrian Cozma, la declarațiile președintelui Ungariei: Vecinii noștri trebuie să înceteze politica băgatului bățului prin gard

Publicat

in

De

Deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma, a reacționat la o declarație controversată făcută de noul președinte al Ungariei, Novak Katalin, în cadrul unei postări pe Facebook.

Aflată într-o vizită privată în Transilvania, șefa statului maghiar a afirmat, după o întâlnire cu președintele UDMR, Kelemen Hunor, că se consideră reprezentanta tuturor maghiarilor, indiferent de care parte a graniței trăiesc aceștia.

În replică, printr-o notă diplomatică, Ministerul Afacerilor Externe al României i-a transmis ambasadorului Ungariei la București că, potrivit dreptului internaţional, un stat nu poate să îşi aroge drepturi de orice fel în raport cu cetăţenii altui stat. În plus, responsabilitatea primară pentru respectarea drepturilor identitare (etnice, culturale, religioase, lingvistice) ale cetăţenilor români de etnie maghiară revine României, ca stat de cetăţenie, iar Ungaria, ca stat înrudit, poate să aibă cel mult un interes în consolidarea legăturilor culturale.

Invitat să-și exprime opinia în cadrul unei emisiuni la Antena3, deputatul sătmărean a făcut referire la derapajele de acest gen, care s-au înmulțit în ultima vreme, amintind și de ”combinațiile” dubioase ale statului maghiar efectuate prin intermediul UDMR chiar în județul pe care îl reprezintă în Parlament, subliniind că ”vecinii și prietenii noștri trebuie să înceteze politica băgatului bățului prin gard”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend