Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Comportament șocant al unui ministru

Publicat

in

Ministrul energiei, Anton Anton, nu poate răspunde unor întrebări.

Teama miniștrilor de a răspunde la întrebări incomode poate da naștere la momente amuzante. Un astfel de moment a avut loc vineri, la Radio România Actualități, protagonist fiind Anton Anton, ministrul energiei, care era invitat prin telefon. Tema discuției era criza din energie. Dialogul între realizatoarea emisiunii și ministru a decurs fără probleme până în punctul în care a fost atins un subiect sensibil. Atunci, ministrul a încercat să pună punct discuției, susținând că nu mai aude ce e întrebat, scrie hotnews.ro.

Alexandra Andon, realizatoare emisiune: Ne-ați spus că ne vom străduim că eliminăm taxa pe cifra de afaceri pentru companiile care produc pe bază de carbune, pentru că deja certificatele de dioxid de carbon reprezintă 40% din costul de producție al energiei.
Ministru: Da, exact, pentru că împovărează îngrozitor.
Realizatoare emisiune: Și nu se știa lucrul acesta în momentul în care a fost adoptată ordonanța?
Ministru (tăcere): ….
Realizatoare emisiune (insistă): Care introduce taxa de 2%.
Ministru (tăcere):
Realizatoare emisiune: Vom reveni. Ne mai auziți, domnule ministru?
Ministru: Săru’ mâna! Nu vă mai aud.
Realizatoare emisiune: Noi vă auzim.
Ministru: Da, dar eu nu vă mai aud. Săru’ mâna!
Realizatoare emisiune (râzând): Da, dar nu vă mai aud…Vă mulțumesc, domnule ministru!
Ministru: Da, săru’ mâna!

Reamintim că ministrul a anunțat joi, la Târgu Jiu, că ia în calcul eliminarea taxei de 2% din cifra de afaceri pentru companiile care produc energie pe bază de cărbune. „Ne vom strădui sa eliminăm taxa de 2% din cifra de afaceri pentru companiile care produc energie pe bază de cărbune”, a spus Anton Anton. Acesta a spus că este justificată eliminarea taxei în condițiile în care compania este obligată să plătească certificate de dioxid de carbon, care sunt foarte scumpe, și care reprezintă 40% din costul de producție al energiei pe bază de cărbune.

Pentru Complexul Energetic Oltenia, societate care se află oricum într-o situație financiară dificilă, Ordonanța de Urgență aprobată de Guvern, exact înainte de sărbători, privind supra-taxarea mediului de afaceri și care prevede, printre altele, o taxă de 2% pe cifra de afaceri a companiilor energetice, a fost o mare lovitură.

În seara în care a fost aprobată, ministrul finanțelor și Darius Vâlcov, consilierul premierului Dăncilă, au fost întrebați, la o conferință de presă, exact despre modul în care va fi afectat Complexul Energetic Oltenia și despre situația minerilor de acolo. Vâlcov nu a vrut să răspundă ce se va întâmpla cu CE Oltenia și a pasat responsabilitatea la managementul companiei. Mai mult, în aceeași conferință de presă, au fost întrebați dacă își asumă responsabilitatea în cazul în care Ordonanța va produce efecte negative asupra economiei. Inițial au refuzat să răspundă. Abia după insistențe, Teodorovici a spus că da, având în vedere că a semnat actul normativ.

Citește și:

Mare atenție! Vor fi plafonate aceste fonduri

Cutremurător! Un fost coleg de celulă al criminalului de la Mediaș rupe tăcerea – Dezvăluiri din închisoare

Bomba a fost aruncată! Ce se va întâmpla cu pensiile

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

O persoană decedată şi alta inconştientă, descoperite de pompierii chemaţi să deblocheze uşa

Publicat

in

De

O persoană a fost găsită decedată şi o alta inconştientă de către pompierii chemaţi să deblocheze uşa locuinţei în care se aflau victimele, în Mozăceni, informează, luni, ISU Argeş, potrivit Agerpres.

“Pompierii intervin pentru deblocarea uşii unui imobil din localitatea Mozăceni, unde este posibil să fie două persoane inconştiente.

Citește și: Se ZGUDUIE ministerul de INTERNE – Pretinse fapte penale de ABUZ în SERVICIU și DELAPIDARE..

La faţa locului a ajuns un echipaj al SAJ, iar în drum spre eveniment este şi echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă.

Uşa a fost deblocată de către săteni, iar în interior au fost găsite cele două persoane”, precizează reprezentanţii ISU Argeş.

Conform sursei citate, un bărbat a fost declarat decedat, iar o femeie este inconştientă, cu funcţii vitale, fiind intubată.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Raed Arafat: Nevaccinații vor putea ridica pensia, alocația și ajutoarele sociale fără restricții

Publicat

in

De

Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat că, prin hotărârea de guvern aprobată luni, pensionarii nevaccinaţi nu vor avea restricţii în a-şi ridica pensia fizic, aceeaşi excepţie privind accesul în instituţiile publice fiind aplicată şi în cazul persoanelor nevaccinate care au de primit alocaţii pentru copii sau alte prestaţii sociale.

  • “Din punct de vedere al accesului la instituţiile publice şi la cele private, au fost prevăzute unele excepţii care ni s-au ridicat de către mai multe persoane. Pensionarii care trebuie să ridice pensia, de exemplu, nu vor avea restricţii să ridice pensia, cei care merg pentru prestaţii sociale, alocaţii de copii etc. pot să intre să ridice aceste prestaţii”, a afirmat Raed Arafat, luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Întrebat dacă la ANAF, la primărie, oamenii care vor să îşi plătească taxele vor putea intra fără certificat de vaccinare, el a precizat: “Plata taxelor nu cred”.

“Vor trebui să fie totuşi – fie să plătească online, fie aşteaptă. Deci, la acest moment, am vorbit doar de prestaţiile sociale, adică să ridice pensie, să ridice orice, dar nu ca să intre să plătească alte chestii. Şi aici chiar la orice chestie putem să găsim 100 de excepţii necesare, nu vom aplica aceste excepţii acum. Adică, nu am dorit să facem un lockdown total într-o parte şi toată lumea – unii, bineînţeles, ziceau faceţi lockdown total – acum că se iau măsuri care totuşi restricţionează anumită mişcare şi încearcă să protejeze suntem întrebaţi de ce nu dăm 100 de excepţii. Nu avem cum. Sunt date excepţii pentru a funcţiona lucrurile normal în următoarele 30 de zile. Restul poate fi amânat sau peste tot se poate plăti online, deci toate aceste dări, toate aceste taxe sunt accesibile, cred că este ghiseul.ro şi acolo găsiţi cum să le plătiţi. (…) Din nou vă spun: la acest moment, astea sunt măsurile care se iau. Nu se vor mai da alte excepţii pentru intrare în clădiri publice. Şi la noi, la minister, şi oriunde, cine intră prezintă certificatul verde”, a afirmat Arafat.

Şeful DSU a mai precizat că nu este obligatoriu certificatul verde pentru accesul în pieţe. “Pieţele sunt numai cu mască, nu este certificat verde pentru pieţe”, a spus Arafat.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend