Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Companiile de asigurări lansează poliţa de asigurare contra coronavirus. Cât costă și care sunt despăgubirile

Avatar

Publicat

in

Sunt trei tipuri pe piața din România: de viață, de sănătate și pentru călătoria în timp de pandemie. Polițele asigură de la bilete de avion până la indemnizații pentru zile de spitalizare.

Pentru a-i convinge pe români să zboare, una dintre companiile româneşti care vând bilete de avion a decis să lanseze o asigurare care i-ar ajuta pe clienţi să evite situaţii riscante, dacă află că sunt infectați cu Coronavirus.

Claudia Tocilă, director de marketing la Vola.ro: „Dacă cursa este anulată de către pasager şi are acest produs cumpărat înainte, da, cu siguranţă intră poliţa în acţiune. Dacă cursa este anulată de compania aeriană, începem procedura standard de rambursare”.

În momentul cumpărării călătoriei, titularii plătesc în plus 10% din valoarea biletului de avion dus-întors.

Călătorii pot opta şi pentru o asigurare medicală, care acoperă posibile cheltuieli asociate cu îmbolnăvirea de Covid-19 la destinaţie: diagnosticare, tratament, spitalizare sau chiar costurile care apar în cazul în care turistul intră în carantină într-un hotel.

Această asigurare costa 2 euro pe zi.De pildă, pentru un bilet de avion dus-întors în august, în Mykonos, tariful biletului de avion este de 51 euro de persoană, pentru 8 zile mai plăteşti 16.40 euro. În total, biletul avionului ajunge la aproape 70 euro/persoană.

Şi companiile de asigurări oferă astfel de poliţe. De pildă, asistența medicală în străinătate în caz de îmbolnăvire şi spitalizare, inclusiv Coronavirus, este până în limita de 50.000 EURO de persoană şi acoperă costuri hoteliere în limita a 1.000 EUR sau deplasarea unei rude pentru urgențe medicale în limita a 2.000 euro.

Pentru șapte zile, o familie de trei persoane plăteşte de la 86 până la aproape 200 de lei. Atenţie, însă, la ţările pe care le vizitaţi, nu toate sunt incluse pe listele companiilor.

Românii pot fi asiguraţi şi de angajatori, pentru că au apărut asigurările anti-covid pentru grupuri. O asemenea poliţă se adresează firmelor cu până la 10 angajaţi sau companiilor mari, împărţite în departamente de până la 10 oameni într-o tură.

Poliţa acoperă două riscuri. Decesul în urma infectării – caz în care familia primeşte 15.000 de lei, şi îmbolnăvirea – caz în care se acoperă costuri de spitalizare de 200 de lei pe zi, din a treia zi de internare, pentru maximum 20 de zile.

Lidia Drăgan, managerul unei companii de asigurări: „Scopul asigurării este, aşa cum spuneam, unul sumplimentar. Credem că el poate fi bun să aducă un plus de garanţie şi de siguranţă acolo unde măsurile astea de distanţare pot eşua”.

Există şi o poliţă care acoperă repatrierea, riscul de anulare a vacanţei, dar oferă şi o indemnizaţie pentru cazare, telefon şi hrană în cazul celor care descoperă că s-au infectat cu Coronavirus la destinaţie şi trebuie să stea o perioadă în carantină, mai ales că în unele ţări există taxe pentru servicii medicale.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

ACTUAL

Gheorghe Piperea răstoarnă ceea ce au transmis autoritățile: Obligația purtării măștii este, de fapt, o recomandare. Nu se pot aplica decât amenzi ilegale

Avatar

Publicat

in

De

Avocatul Gheorghe Piperea, cunoscut profesor de drept, răstoarnă ceea ce au transmis autoritățile la nivelul Bucureștiului.

Piperea explică, pe pagina de socializare, că obligația purtării măștii este, de fapt, o recomandare și că autoritățile nu au cadrul legislativ să impună o astfel de obligativitate.

Mai mult, Gheorghe Piperea susține că amenzile pe care le vor da oamenii legii în acest context sunt ilegale.

Obligația de a purta mască în aer liber nu este prevăzută nici în Legea 55, nici în Legea 136. Stabilirea unei astfel de obligații prin hotărâre de guvern sau alt act normativ inferior este interzisă de pricipiul ierarhiei actelor normative, dar și de art.53 din Constituție, conform căruia restricțiile de drepturi și libertăți nu pot fi impuse decât prin lege ca act juridic al parlamentului.

Textele din Legea 55 care stabileau contravenții pentru nepurtarea măștii sunt declarate neconstituționale de către CCR. În acest moment sunt virtual abrogate, pentru ca au trecut deja cele 45 de zile de suspendare a aplicabilității lor și nu au fost încă modificate pentru a fi puse de acord cu decizia CCR. Așadar, pentru fapta de a nu purta mască în aer liber nu se pot aplica decât amenzi ilegale, ușor de desființat în instanță, în procedura plângerii contravenționale.

Obligația purtării măștii este, de fapt, o recomandare.

De altfel, recomandarea cu adevărat rațională și cu potențial de eficiență este ca cei care au simptome să stea acasă.

Nu este așa de greu. Dintotdeauna, când oamenii au avut simptome de gripă sau alte boli contagioase au stat acasă ori s-au dus la medic. Nicidecum nu au ieșit pe stradă, nu au mers la școală sau la muncă, pentru că nu e nimeni atât de iresponsabil să se pună pe el/ea însu(ă)și și să îi pună pe ceilalți în pericol. Dimpotrivă, sunt puși în pericol ceilalți când cineva convins de la tv că masca sa îi protejează pe terți iese din casă știind că are simptome. Atunci, când garda este lăsată jos, suntem vulnerabili.

Așadar, purtați masca dacă credeți că sunteți asimptomatici, dar nu ieșiți în public cu masca pe figură când știți că sunteți bolnavi”, explică Gheorghe Piperea.

Vezi și

Pun stop traseismului? Un politician ajuns la al 6-lea partid, pe listele lui Ludovic Orban

Scandal de proporții! Guvernul, propuneri controversate la Romgaz: Un controlor de trafic, un specialist în asfaltare și un angajat de la AEP

EXCLUSIV Firma mamei secretarului Violetei Alexandru solicită bani de la Guvern!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Senator PSD, ieşire nemiloasă la Cîţu: ‘M-am săturat să văd un ministru incapabil cum încearcă disperat să scape de responsabilitatea ratingului de țară’

Avatar

Publicat

in

De

Senatorul PSD Ștefan Radu Oprea îl acuză de responsabilitate faţă de ţară pe ministrul de Finanțe, Florin Cîțu.Acum vine cu o fumigenă și, ce să vedeți, de vină este PSD pentru că dezbate noul program de guvernare.

Ștefan Radu Oprea,  m-am săturat de minciunile lui Cîțu! M-am săturat să văd un ministru incapabil cum încearcă disperat să scape de responsabilitatea ratingului de țară. Acum vine cu o fumigenă și, ce să vedeți, de vină este PSD pentru că dezbate noul program de guvernare.

Nu, dle. Cîțu, de vină este guvernul pe care îl reprezentați și care s-a împrumutat fără măsură. Creșterea exorbitantă a datoriei, lipsa măsurilor care să sprijine economia și locurile de muncă sunt cauzele reale pentru care ratingul de țară este amenințat”, spune senatorul PSD Ștefan Radu Oprea, citat de Mediafax.

„Sunteți la guvernare de 11 luni, incapabili să gestionați treburile țării, preocupați doar ca alegerile generale să aibă loc cât mai repede, în detrimentul sănătății publice. Dle. Cîțu, am lăsat țara stabilă din punct de vedere economic, ratingul de țară a fost reconfirmat în ciuda declarațiilor panicarde pe care le făceați atunci din Parlament.

Sunteți ministrul Finanțelor Publice și ar trebui să vă faceți treaba în conformitate cu fișa postului. Dacă nu puteți, plecați și lăsați locul unor oameni responsabili și profesioniști, care să gestioneze corect treburile țării”, conchide Oprea.

PSD despre ministrul Finanțelor: Guvernul s-a împrumutat pe o sută de ani! 85 de miliarde de lei împrumutați de Cîțu în 11 luni

PSD spune că ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a atins un „record istoric absolut în România”, împrumutând 85 de miliarde de lei în 11 luni. Ponderea datoriei în PIB a crescut de la 34,6% din PIB în octombrie 2019 la 42,8% în august 2020, arată PSD într-un mesaj transmis pe pagina de Facebook a partidului, informează gândul.ro

Citeşte şi:

Pun stop traseismului? Un politician ajuns la al 6-lea partid, pe listele lui Ludovic Orban

Scandal de proporții! Guvernul, propuneri controversate la Romgaz: Un controlor de trafic, un specialist în asfaltare și un angajat de la AEP

EXCLUSIV Firma mamei secretarului Violetei Alexandru solicită bani de la Guvern!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend