Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Companii germane specializate în energie verde intră în insolvență. Lumini stinse la Deutsche Lichtmiete și Green City AG

Publicat

in

Încă o companie germană de energie intră în insolvență, după valul de la sfârșitul anului trecut. De data această, este vorba despre o firmă specializată în energie regenerabilă. Green City AG a confirmat intrarea în incapacitate de plată și declanșarea procedurii de insolvență, fiind al doilea furnizor de eco-investiții care a depus cerere de insolvență în 2022, după Deutsche Lichtmiete AG.

Experții din industria energetică anticipaseră, de luni de zile, intrarea în incapacitate de plată a companiei.

Potrivit informațiilor din presa germană, discuțiile cu investitorii eventual interesați au eșuat în cele din urmă, motiv pentru care conducerea companiei s-a simțit obligată să facă acest pas.

Acum, situația s-a oficializat. Green City AG a depus cerere la Tribunalul Districtual din München „din cauza insolvenței iminente și a supraîndatorării”, iar „investitorii tremură pentru 250 milioane de Euro”, relatează Handelsblatt.de.

Momentan neregenerabilă

Green City Group s-a specializat în oferirea de soluții alternative pentru sistemele de energie regenerabilă, în Europa. Potrivit grupului, până la sfârșitul anului 2020, în Germania, Spania, Italia și Franța au fost oferite mai multe centrale electrice ecologice cu o capacitate de 263 de Megawați.

Green City AGeste specializată pe investiții în sisteme de energie regenerabilă și se prezintă cu „15 ani de valoare adăugată și orientare spre valoare, împreună. Pentru protecția climei și pentru un viitor echitabil pentru generații!”. Potrivit informațiilor sale, doar investițiile private (există și investitori instituționali) s-ar ridica la 535 milioane euro, dividendele și dobânzile încasate fiind de 61 milioane euro.

Deși insolvența iminentă se profilase încă de anul trecut, Consiliul de Administrație al Green City încă mai avea speranțe de salvare la începutul lunii ianuarie. Se spunea că a fost dezvoltat un „concept de restructurare”, lucru care nu a ajutat. Acționarii au fost informați despre eșecul acestui concept, la adunarea generală extraordinară din 20 ianuarie.

Cum vor continua lucrurile pentru investitori și angajați nu este clar. Tribunalul districtual din München urmează să numească mai întâi un administrator de insolvență provizoriu, care se va ocupa de viitorul grupului.

La Lichtmiete se sting luminile

Tot mai multe companii din grupul Oldenburg Deutsche Lichtmiete declara insolvență. Acum sunt șapte companii Lichtmiete aflate în proceduri preliminare de insolvență, scrie Ecoreporter.de.

Procedura preliminară de insolvență a societății-mamă, Deutsche Lichtmiete AG, ca și a filialelor Deutsche Lichtmiete Produktionsgesellschaft mbH și Deutsche Lichtmiete Vermietgesellschaft mbH, care sunt importante pentru activitatea operațională, se desfășoară de la începutul lunii ianuarie.

Mii de investitori au investit în grup aproximativ 200 de milioane de euro prin obligațiuni, drepturi de participare și investiții directe. Obligațiunile Lichtmiete sunt listate la bursă la doar o fracțiune din valoarea lor nominală.

În luna decembrie 2021, poliția și parchetul au percheziționat spațiile comerciale și apartamentele private ale Deutsche Lichtmiete. Patru responsabili din cadrul grupului sunt cercetați sub suspiciunea de fraudă comună.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Forțele ruse și pro-ruse ar fi intrat în Lisciansk (separatiști)

Publicat

in

De

Forțele ruse și pro-ruse ar fi intrat sâmbătă în Lișciansk, iar „lupte de stradă” au loc acum în orașul de lângă Severodonețk, un punct strategic în estul Ucrainei care este pe cale să fie cucerit de Moscova, au declarat separatiștii, potrivit AFP.

Soldați rușiFoto: Dreamstime.com

„Miliția Republicii Populare Lugansk și armata rusă au intrat în orașul Lisiciansk. Unele sedii și fabrici din oraș au fost deja luate. Lupte de stradă au loc acolo acum”, a declarat un reprezentant al separatiștilor pro-ruși, locotenent-colonelul Andrei Marochko, pe Telegram.

Informația nu a putut fi confirmată din surse independente.

Forțele rusești au ca prioritate încercuirea trupelor ucrainene în Lisiciansk și o ofensivă la scară largă asupra Sloviansk – ISW

Forțele ucrainene își vor menține probabil apărarea în jurul Lisiciansk, vor continua să epuizeze trupele rusești după căderea Severodonețk-ului și vor ocupa terenuri mai înalte în Lisiciansk, ceea ce le-ar putea permite să respingă atacurile rusești pentru o perioadă de timp, dacă rușii nu reușesc să le încercuiască sau să le izoleze, spune Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în ultimul său raport. (foto: dreamstime.com)

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Gabriela Firea s-a enervat pe Nicușor Dan din cauza blocajului de la Doamna Ghica: Om fără scrupule, ajuns în funție prin furt

Publicat

in

De

Gabriela Firea a izbucnit la adresa lui Nicușor Dan din cauza haosului din traficul din București. Firea spune că pe vremea ei lucrările la infrastructură aveau prioritate, în vreme ce acum se vine doar cu scuze.

„În urmă cu doi ani, inauguram Șoseaua Fabrica de Glucoză! Acum, toată Capitala este blocată de un primar general incompetent, fără grijă față de cetățeni și concentrat doar pe postările de pe Internet.  Șantierele, curățenia, marile lucrări se fac pe teren, nu de la birou în fața tastaturii. Ce așteptări poți avea de la un om fără scrupule, care a ajuns în funcție prin minciună și furt.

Șoseaua Fabrica de Glucoză este un proiect pe care l-am început de la zero și pe care l-am finalizat repede. În 2020, când s-a dat drumul circulației mulți au comentat – na, făcea bine la campania electorală – au măsurat, au numărat, ne-au acuzat, dar șoferii ne-au felicitat. Am reușit într-un an și opt luni să transformăm un drum mereu blocat într-o șosea modernă. Le mulțumesc, încă o dată, colegilor mei și constructorilor care au stat zi și noapte pe șantier.

S-au investit sume mari, mult timp și nervi, dar a meritat efortul. Mă bucur de fiecare dată când circul prin zonă și văd că Bucureștiul are o legătură modernă cu Autostrada A3, cu acces facil într-o zonă în plină dezvoltare. Rolul nostru, al politicienilor care ajungem în funcții publice, este să lăsăm ceva în urma noastră. Lucrările de infrastructură sunt greu de făcut, costisitoare și extrem de necesare. Dar sunt și cele care rămân în urma noastră, zeci de ani!

Nici după doi ani, lucrările nu au fost complet plătite. Știu deja, de vină este echipa Firea. Probabil tot din cauza echipei Firea toate celelalte șantiere sunt blocate de un an și jumătate. Mă necăjesc imaginile cu pasajul Doamna Ghica unde bate vântul și totul trebuia să fie gata. Am fost singurii care au făcut ceva concret în Prelungirea Ghencea, dar Nicușor Dan e de părere că locuitorii zonei mai pot aștepta. Continuarea proiectului Ciurel – Șoseaua de Centură este istorie pentru că primarul general ne-a spus clar că nu-l interesează. Păcat de munca și de banii investiți în toate aceste proiecte!

#FabricaDeGlucozăLaDoiAni #FapteNuVorbe #ProiectePentruBucureșteni #OameniiVorSoluții #StopIncompetenței”, scrie Gabriela Firea pe Facebook.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend