Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Comisia Europeană acuză Meta de practici neloiale și nereguli privind publicitatea online

Publicat

in

Comisia Europeană a informat, luni, grupul Meta, compania mamă a reţelei Facebook, cu privire la opinia sa preliminară, potrivit căreia societatea a încălcat normele antitrust ale UE prin denaturarea concurenţei pe pieţele de anunţuri publicitare clasificate online, relatează Reuters și Agerpres.

Mark ZuckerbergFoto: K2images, Dreamstime.com

Comisia Europeană constată, cu titlu preliminar, că Meta ocupă o poziţie dominantă pe piaţa reţelelor sociale personale, la nivelul întregii Europe, precum şi pe pieţele naţionale pentru afişarea online a publicităţii pe platformele de comunicare socială.

„Prin Facebook, reţeaua sa socială, Meta ajunge lunar la miliarde de utilizatori din întreaga lume şi la milioane de agenţi de publicitate activi. Preocuparea noastră prealabilă este că Meta îşi leagă reţeaua socială dominantă, Facebook, de serviciile sale de publicitate online clasificate denumite ‘Facebook Marketplace’. Aceasta înseamnă că utilizatorilor Facebook nu li se prezintă o altă opţiune decât aceea de a avea acces la Facebook Marketplace”, afirmă Comisia într-un comunicat remis presei.

„În plus, suntem preocupaţi de faptul că Meta a impus condiţii comerciale neloiale, care îi permit să utilizeze date privind serviciile concurente de anunţuri publicitare clasificate online. Dacă toate acestea s-ar confirma, atunci practicile Meta ar fi ilegale în temeiul normelor noastre în materie de concurenţă”, a declarat vicepreşedinta Comisiei Europene, Margrethe Vestager.

Comisia Europeană contestă faptul că Meta îşi leagă serviciul de anunţuri publicitare clasificate online, Facebook Marketplace, de reţeaua sa de comunicare socială personală, Facebook.

De asemenea, Comisia este preocupată de faptul că Meta impune condiţii comerciale neloiale concurenţilor Facebook Marketplace, în beneficiul său. Dacă ar fi confirmate, aceste practici ar încălca articolul 102 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene („TFUE”), care interzice abuzul de poziţie dominantă pe piaţă.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

VIDEO | Un corp ceresc misterios a colorat în verde cerul nopții din Australia

Publicat

in

Cerul nopții din Australia a fost învăluit de o lumină strălucitoare și de un zgomot puternic cauzate de prăbușirea unui meteorit deosebit de rar, care a avut o nuanță verde neobișnuită. Locuitorii din zonă au fost uimiți și fascinați de acest fenomen cosmic spectaculos., scrie livescience.com.

Camerele de luat vederi de la aeroportul Cairns din Queensland au surprins o înregistrare video a meteoritului care a explodat, cunoscut sub numele de bolide, la ora locală 21:22, pe 20 mai. Imaginile video încărcate pe pagina de Facebook a aeroportului arată o străfulgerare inițială de culoare verde care luminează cerul nopții înainte de o străfulgerare secundară albă.

Citeste mai mult

NATIONAL

Ani grei de închisoare pentru un fost președinte brazilian. Ce acuzații i se aduc

Publicat

in

Fostul preşedinte brazilian de centru-dreapta Fernando Collor de Mello (1990-1992) a fost condamnat miercuri la opt ani şi zece luni de închisoare pentru corupţie de Curtea Supremă a Braziliei, în cadrul scandalului „Lava Jato” implicând companii de construcţii, scrie AFP, citat de Agerpres.

Primul şef de stat brazilian ales prin vot universal direct după dictatura militară, Collor, 73 de ani, este acuzat că a primit 20 de milioane de reali (circa 3,8 milioane de euro) mită din 2010 până în 2014, când era senator.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend