Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Comisia Europeană a decis: Firmele românești vor putea accesa o schemă de ajutor în valoare de 800 de milioane de euro

Avatar

Publicat

in

Comisia Europeană a aprobat o schemă în valoare de aproximativ 800 de milioane de euro pentru a sprijini companiile din România afectate de pandemia de coronavirus, potrivit unui comunicat al CE transmis de Mediafax:

  • Sprijinul poate fi acordat sub formă de împrumuturi subvenționate și a unor garanții de stat pentru împrumuturi.
  • Măsurile vor fi gestionate de către ramura de dezvoltare a EximBank
  • Sistemul va fi deschis întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri) cu o cifră de afaceri care a depășit 20 milioane de lei în 2019, precum și întreprinderilor mari

Citește și: Datoria României crește cu 60.000 de euro pe minut

Publicitate

Conform CE, măsurile vizează îmbunătățirea accesului la finanțare pentru companii, ceea ce le va permite să își continue activitățile în timpul pandemiei de coronavirus și după aceasta.

„Comisia a constatat că măsurile cu privire la România sunt în conformitate cu condițiile stabilite în Cadrul temporar. Mai precis, pentru ambele măsuri: (i) scadența împrumuturilor este limitată la șase ani, (ii) valoarea împrumuturilor corespunde nivelului prevăzut în Cadrul temporar în ceea ce privește nevoile de lichidități ale beneficiarilor, (iii) împrumuturile se referă la nevoile în materie de capital circulant și de investiții și (iv) autoritățile române au instituit garanții pentru a se asigura că ajutorul este efectiv transferat către beneficiarii finali, de exemplu solicitând băncilor finanțatoare să mențină sau să amelioreze condițiile împrumuturilor eligibile pentru garanție”, se arată în comunicat.

Comisia a arătat că măsurile sunt necesare, adecvate și proporționale „pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru”.

Citește și: Taberele din PSD: Cine se aliniază în spatele lui Eugen Teodorovici .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Marcel Vela a RĂBUFNIT în fața sindicaliștilor: ‘Trebuie s-o spun’

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a răbufnit în fața sindicaliștilor din Poliția Română! După scandalul iscat de priveghiul lui Florin Mototolea, zis Emi Pian, un reprezentant al polițiștilor i-a atacat pe Marcel Vela și pe mai-marii Ministerului de Interne.

În acest context, acum, ies la iveală informații despre reacția pe care a avut-o șeful Internelor la adresa… Citește AICI cum a RĂBUFNIT Marcel Vela în fața sindicaliștilor...

Publicitate

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Primul caz de COVID-19 în paddock-ul MotoGP

Avatar

Publicat

in

De

Organizatorii Marelui Premiu de MotoGP al Cehiei de la Brno au anunţat că un membru al personalului promotorului Dorna Sports a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, informează lequipe.fr.

Persoana pozitivă, prima din paddock-ul MotoGP, este asimptomatică, potrivit news.ro.

Publicitate

Citește și: Bill Gates, predicții sumbre: Pandemia de COVID-19 ar putea dura până în 2022

“În urma rezultatului pozitiv primit sâmbătă, persoana a fost imediat informată şi izolată în hotelul său. Un nou test a fost efectuat pentru a confirma rezultatul. Acest al doilea test a fost de asemenea pozitiv şi, prin urmare, membrul personalului şi toate contactele sale apropiate vor rămâne izolate. Ca o măsură de precauţie, organizatorii au luat decizia de a testa toate persoanele în contact secundar cu individul şi toate rezultatele au fost negative”, a arătat Dorna Sports, într-un comunicat.

Sâmbătă, în calificări, francezul Johann Zarco (Reale Avintia Ducati) a ocupat prima poziţie, în faţa compatriotului său Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT), clasat al doilea.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend