Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Comisia Europeană a aprobat peste 77 milioane euro pentru Sistemul Integrat de Management al Deşeurilor

Avatar

Publicat

in

Comisia Europeană a aprobat atribuirea a peste 77 milioane euro din Fondul de Coeziune pentru ca judeţul Galaţi să aibă cel mai performant sistem de gestionare a deşeurilor din România, informează, vineri, Biroul de presă al Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, valoarea proiectului Sistemul Integrat de Management al Deşeurilor din judeţul Galaţi este de aproximativ 100 de milioane de euro, din care 77 milioane euro provin din Fondul de Coeziune, diferenţa fiind acoperită cu fonduri ale CJ Galaţi şi de la bugetul de stat.

“Orice investiţie majoră cu fonduri europene trebuie evaluată şi aprobată şi de către Comisia Europeană. Este, de altfel, o investiţie unică în România, care este în plină desfăşurare, iar această decizie a Comisiei Europene arată profesionalismul echipei care s-a ocupat de pregătirea proiectului. La ora actuală, Galaţiul implementează un proiect major pe zona de colectare, tratare şi reciclare a deşeurilor. După finalizarea lucrărilor, Galaţiul va fi cu siguranţă un judeţ mai curat, iar aerul va fi mai puţin poluat, în condiţiile în care această investiţie respectă ultimele norme europene de protecţie a mediului. În plus, această investiţie de aproximativ 100 de milioane de euro înseamnă şi noi locuri de muncă”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Citește și: VIDEO ‘LECȚIA’ de TEROARE și UMILINȚĂ la adresa Poliției Române vine de la Gorj – Agenți amenințați și înjurați de RECALCITRANTUL unei comune, lăsat fără permis

“Această investiţie din cadrul politicii de coeziune va contribui la îmbunătăţirea sănătăţii şi a calităţii vieţii persoanelor care locuiesc în judeţul Galaţi. Va îmbunătăţi şi mediul prin reciclarea materialelor altfel irosite şi va stimula dezvoltarea biodiversităţii locale şi a activităţilor economice”, a precizat comisarul european pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira.

În acest moment, în cadrul proiectului Sistemul Integrat de Management al Deşeurilor din judeţul Galaţi, se lucrează la depozitul ecologic de deşeuri menajere de la Valea Mărului, se evaluează documentaţia tehnică pentru investiţiile de la Tecuci şi Târgu Bujor şi este în plină desfăşurare licitaţia pentru achiziţionarea de pubele, containere şi maşini de transport. Pentru staţia de tratare mecano-biologică de la Galaţi se lucrează la documentaţia necesară demarării licitaţiei, unică în România, deoarece include într-o singură procedură partea de proiectare, realizare şi operare.

Sistemul Integrat de Management al Deşeurilor din judeţul Galaţi prevede realizarea unui depozit conform pentru deşeuri şi a unei staţii de sortare la Valea Mărului, staţii de transfer la Galaţi, Târgu Bujor şi Tecuci, staţii de compostare la Târgu Bujor şi Tecuci şi o staţie de tratare mecano-biologică la Galaţi, care va cuprinde o linie de sortare, un digestor cu fermentare anaerobă şi o turbină pentru producerea curentului electric.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Teste COVID-19 FALSIFICATE – Polițiștii au descins la o firmă de transport internațional

Avatar

Publicat

in

De

Miercuri dimineață, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale ai Inspectoratului de Poliție Județean Caraș – Severin, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița, au efectuat 3 percheziții domiciliare, în orașul Oravița, la imobilele unor persoane fizice și sediul unei societăți comerciale, care are ca obiect de activitate transportul internațional de persoane prin curse regulate, într-un dosar penal privind eliberarea și folosirea de teste Covid-19 falsificate.

Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite ar fi pus la dispoziția călătorilor teste COVID- 19, care atestau faptul că aceștia nu ar fi infectați cu virusul Sars-CoV-2, teste care, în realitate, nu erau efectuate.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate înscrisuri și alte probe și mijloace materiale de probă.

Cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor și uz de fals.

La acțiuni au participat polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic – I.P.J. Caraș – Severin și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Lider PNL, ieşire nervoasă după decizia ÎCCJ: ‘În loc de scuze, Raed Arafat ar trebui să îşi prezinte demisia’

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica (PNL), este de părere că secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne Raed Arafat ar trebui să îşi dea demisia din funcţie, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins apelul acestuia şi a anulat definitiv carantina de 72 de ore impusă la Timişoara în 22 martie.

“Carantina de trei zile impusă de Raed Arafat la Timişoara a fost ilegală, fapt confirmat de o sentinţă definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Am spus din primul moment că este o decizie abuzivă din partea unui om încremenit în timp, la începutul pandemiei. Din fericire, justiţia a făcut dreptate, iar acum, când există o sentinţă definitivă, în loc de scuze, Raed Arafat ar trebui să îşi prezinte demisia. Spun din fericire pentru că acest succes obţinut în instanţă poate fi baza unui proces în care toţi operatorii economici afectaţi cer despăgubiri materiale pentru aprovizionările făcute şi pentru serviciile contractate în vederea deschiderii afacerilor”, a scris Nica, pe Facebook.

Liderul Consiliului Judeţean Timiş a adăugat că gestionarea pandemiei nu se poate face eficient prin decizii iraţionale.

“Gestionarea pandemiei nu are voie să fie pretext pentru decizii iraţionale. Gestionarea pandemiei nu poate fi făcută eficient dacă se iau hotărâri şi se dau ordine prin spatele autorităţilor competente sau împotriva oamenilor. Am atras atenţia de la început că ordinul lui Arafat poate fi un precedent periculos şi situaţia din ultimele zile confirmă cele mai negre temeri: ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi secretarulul de stat Andreea Moldovan au publicat în Monitorul Oficial un ordin care prevedea măsuri dure pentru carantinarea localităţilor fără să îl informeze pe premierul Florin Cîţu şi fără să ţină cont de impactul social. Pentru gestul iresponsabil, pentru lipsa de comunicare şi de profesionalism, cei doi au plătit cu funcţia. Întrebarea este cum şi dacă Raed Arafat va plăti pentru ce a făcut Timişoarei”, a mai scris Nica.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul formulat de secretarul de stat din cadrul Ministerului de Interne Raed Arafat la decizia Curţii de Apel Bucureşti care declarase ilegal ordinul de prelungire cu 72 de ore a carantinei pentru Timişoara, în 22 martie. Decizia instanţei, care este una definitivă, nu mai afectează Timişoara, care nu se mai află în carantină.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend