Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

ACTUAL

Comertul cu certificate fictive de vaccinare e tot mai infloritor in Europa

Publicat

in

Autoritatile din Dolj au descoperit o grupare implicata in traficul de certificate de vaccinare fictive, formata din cativa intermediari, un ambulantier si un medic de familie. Aproape toate tarile europene se confrunta cu cazuri de vaccinare “la chiuveta”. In Polonia, sunt implicati in acest trafic, intre altii, si un preot si doua cadre militare, anunta presa de la Varsovia. Tariful era intre 20 si 200 de euro pe certificat. In Austria, la cel mai mare centru de vaccinare din capitala a fost descoperita o mini-retea. O asistenta medicala arunca serul din doza de vaccin intr-o tavita, lipea plasture cumparatorului, ca si cum l-ar fi vaccinat, iar apoi numele ii era introdus in registrul de vaccinare. Mai multe despre cazul din Dolj aici https://ghimpele.ro/dolj-a-fost-descoperita-o-grupare-implicata-in-emiterea-de-false-certificate-de-vaccinare/

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Analistul politic Bogdan Chirieac: ‘Un lucru este foarte clar: cu Rusia, cu Putin în frunte, categoric nu se poate negocia acum’

Publicat

in

De

În primul interviu acordat de la începutul conflictului din ţara vecină, Kiril Budanov a vorbit şi despre înlăturarea preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, de la conducerea ţării.

„Punctul de cotitură va fi în a doua parte a lunii august. Majoritatea misiunilor active de luptă se vor termina până la sfârşitul anului. Ca rezultat al acestui război, noi ne vom recupera graniţele pierdute şi vom reface puterea Ucrainei în toate teritoriile pe care le-am pierdut, inclusiv Donbas şi Crimeea. Nu va fi uşor, dar victoria Ucrainei va veni cu siguranţă. 

Este treaba mea, trebuie să ştiu lucrurile acestea. Dacă nu le ştiu eu, cine ar trebui să ştie? 

Ce se întâmplă va duce la schimbarea conducerii Federaţiei Ruse. Acest proces a început deja, iar lucrurile se îndreaptă în această direcţie. Da, spre asta ne îndreptăm şi nu se pot opri. 

Putem confirma că Putin este într-o stare psihică şi fizică foarte rea. Este foarte bolnav, suferă de mai multe boli în acelaşi timp, una dintre ele fiind cancer”, susţine Budanov.

Referitor la declaraţiile şefului Serviciului Secret al Ucrainei, analistul Bogdan Chirieac este de părere că războiul informaţional este la fel de important ca cel de pe teren.

„Cred că şeful serviciului ucrainean a ieşit să dea nişte predicate: pe de o parte a anunţat finalitate pentru război, lucru foarte important pentru toată lumea. Şi, desigur, lucrul acesta intens vehiculat, că Putin ar avea grave probleme de sănătate şi urmează să fie înlăturat. 

Un lucru este foarte clar: cu Rusia, cu Putin în frunte, categoric nu se poate negocia acum. Acolo sunt crime de război, sunt lucruri înspăimântătoare. Şi în Germania nazistă a dispărut Hitler şi s-a negociat apoi cu Germania fostă nazistă.

Asta spun şi serviciile occidentale, prin gura şefului spionajului ucrainean: fără Putin, noi, Occidentul, vom negocia cu Rusia, ceea ce e de la sine înţeles, fiindcă n-o să rămână Rusia complet izolată două secole de acum încolo. Se va negocia, dar nu cu Putin, nu cu cei apropiaţi lui Putin”, a declarat Bogdan Chirieac, conform antena3.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Premierul Antonio Costa, despre războiul din Ucraina: ‘Atacul brutal asupra unei țări pașnice a distrus pacea din Europa. Rusia va avea de plătit un preț mare pentru orice agresiune împotriva unui aliat NATO’

Publicat

in

De

Premierul Republicii Portugheze, Antonio Costa, a declarat, joi, că războiul din Ucraina, provocat de Rusia, a generat schimbări majore în securitatea Europei şi a subliniat că aliaţii sunt determinaţi să apere fiecare centimetru al teritorului NATO.

„Atacul brutal asupra unei ţări paşnice a distrus pacea din Europa şi a cauzat cea mai mare criză umanitară de pe continentul european după Al Doilea Război Mondial. Lumea este martoră la această suferinţă umană şi la pierderile de vieţi omeneşti. Apreciez România, ca vecină a Ucrainei, pentru poziţia ei şi pentru eforturile făcute în prima linie de răspuns la această criză umanitară. Izbucnirea conflictului din Ucraina, după invazia Rusiei pe 24 februarie, a provocat schimbări majore în ce priveşte securitatea Europei.

În acea zi, pentru a întări postura de apărare a NATO, Portugalia a aprobat desfăşurarea de forţe portugheze în România pentru întărirea activităţilor NATO pe Flancul Estic. Aliaţii au transmis un mesaj ferm Rusiei: un atac împotriva unui aliat este considerat ca un atac împotriva noastră, a tuturor. În acest fel, am fost clari că Rusia va avea de plătit un preţ mare pentru orice agresiune împotriva unui aliat NATO. Conducerea Rusiei trebuie să nu aibă nicio îndoială în ce priveşte unitatea şi determinarea noastră de a apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO, este angajamentul nostru comun din articolul V al tratatului de la Washington”, a spus premierul portughez.

El a mulţumit pentru modul în care România a primit trupele portugheze dislocate la Caracal.

„Vreau să salut şi profesionalismul forţelor armate române care au făcut integrarea contingentului nostru foarte uşoară. Sunt sigur că, lucrând împreună, forţele ţărilor noastre îşi vor îmbunătăţi interoperabilitatea şi îşi vor creşte capacitatea de operare pentru a face faţă provocărilor cu care se confruntă astăzi”, a spus Antonio Costa.

Premierul Portugaliei a dat asigurări că ţara sa va rămâne un contributor de încredere la securitatea şi la valorile comune ale comunităţii Nord-Atlantice.

Oficialul portughez a vizitat, împreună cu preşedintele Klaus Iohannis şi omologul român, Nicolae Ciucă, Batalionul 1 Instrucţie „Olt”, din localitatea Caracal, judeţul Olt, informează agerpres.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend