Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Comercianții au retras de pe piață mărar mărunțit și două sortimente de îngheţată în urma controalelor ANSVSA

Publicat

in

Carrefour România a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului Mărar mărunţit, ca urmare a depăşirii limitei maxime admise a reziduurilor de pesticide, iar CICOM SRL a cerut retragerea de la rafturi a două sortimente de închetaţă, ca măsură de prevenţie, existand suspiciunea ca acestea sunt neconforme, anunţă Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), conform news.ro

”Vă informăm că societatea CARREFOUR ROMÂNIA S.A. a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului de mai jos (Mărar mărunţit – n.r), ca urmare a depăşirii limitei maxime admise a reziduurilor de pesticide: Chlorpyrifos, Carbendazim,Penconazole, Pendimethalin, Vinclozolin”, a transmis ANSVSA:

Se recomandă persoanelor care deţin produse din lotul descris mai sus să nu le consume ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat.

Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

”Aceşti contaminanti pot prezenta un risc potenţial pentru sănătate în caz de consum repetat, pe termen lung”, se mai arată în informarea ANSVSA.

De asemenea, instituţia anunţă şi retragerea de la comercializare a două sortimente de îngheţată.

”Vă informăm că producătorul CICOM SRL, a iniţiat retragerea de la comercializare a produselor, ca măsură de prevenţie, existand suspiciunea ca acestea sunt neconforme. Din grijă faţă de consumatori, REWE România recomandă clienţilor care au achiziţionat produsele mentionate mai sus sa NU le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în oricare magazin PENNY. Contravaloarea va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, a mai transmis ANSVSA.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Medicul Vasile Astărăstoae: Niciun vaccin sau antibiotic nu ne va salva. Suntem subechipați psihologic

Publicat

in

De

Medicul Vasile Astărăstoae atenționează că supraviețuirea în pandemie nu ține numai de sfera medicală, ci și de cea spirituală. Acesta spune că vaccinul și antibioticele nu pot ține locul credinței.

“Lumea modernă s-a trezit dintr-o dată cu cel mai vechi partener de călătorie al istoriei omenirii: teama existențială și teama de moartea inevitabilă. Niciun vaccin sau antibiotic nu ne va salva. Deoarece această experiență a devenit străină oamenilor moderni, suntem, în general, subechipați din punct de vedere psihologic și cultural pentru actuala pandemie. Trebuie să ne aplecăm și asupra credinței nu numai asupra științei. Succesul instituțiilor religioase creștine în mobilizare, mesajul lor și capacitatea lor de a influența comportamentul uman la un nivel foarte profund reprezintă un model, care merită imitat”, scrie Astărăstoae pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

UniCredit SpA, al doilea grup bancar italian, a îmbunătăţit estimările privind veniturile în 2021, după ce a raportat rezultate trimestriale peste așteptări

Publicat

in

De

UniCredit SpA, al doilea grup bancar italian, a îmbunătăţit estimările privind veniturile şi profitul în 2021, după ce a raportat joi rezultate trimestriale peste aşteptări, în urma scăderii pierderilor din împrumuturi şi a veniturilor mai ridicate, transmite Reuters, citat de agerpres.

În trimestrul trei din 2021, profitul net a urcat la 1,06 miliarde de euro (1,23 miliarde de dolari), în timp ce analiştii se aşteptau la 838 milioane de euro.
De asemenea, veniturile au urcat cu 19%, la 4,44 miliarde de euro, în perioada iulie-septembrie 2021, în timp ce veniturile nete din dobânzi au crescut cu 3,1%, pe fondul sporirii tranzacţiilor, în special în Europa de Est.

În 2021, UniCredit se aşteaptă acum la un profit net de peste 3,7 miliarde de euro, după ce anterior estima peste trei miliarde de euro.

Veniturile anuale ar urma să se situeze la 17,5 miliarde de euro, după ce în urmă cu trei luni banca previziona aproximativ 17,1 miliarde de euro.

De asemenea, UniCredit şi-a redus estimările privind pierderile din împrumuturi aşteptate pentru acest an.

În 9 decembrie, UniCredit urmează să prezinte noul plan strategic, primul sub conducerea actualului director general Andrea Orcel. Noul plan ar putea include achiziţii şi fuziuni, ca mod de a accelera strategia menită să majoreze profitul UniCredit, apreciază analiştii.

Duminică, Ministerul italian al Economiei şi UniCredit SpA au anunţat oprirea negocierilor privind potenţiala preluare a băncii Monte dei Paschi di Siena SpA (MPS) de către UniCredit.

“În pofida eforturilor ambelor părţi, UniCredit şi Ministerul Economiei anunţă că negocierile referitoare la potenţiala achiziţie a Banca Monte dei Paschi di Siena nu vor mai continua”, se arată într-o declaraţie comună.

În iulie, UniCredit a anunţat în mod oficial că a demarat discuţiile pentru preluarea Monte dei Paschi, cea mai veche bancă din lume. După ce a salvat de la faliment MPS în 2017, în schimbul a 5,4 miliarde de euro, Trezoreria italiană a promis că îşi va reduce participaţia de 64% până la jumătatea anului 2022, cel mai târziu.

Preluarea MPS ar fi fost prima operaţiune majoră de fuziuni şi achiziţii demarată de noul director general de la UniCredit, Andrea Orcel, care a preluat postul de CEO în data de 15 aprilie.

Grupul UniCredit este prezent în 17 ţări, cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale.

În România, Grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend