Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Comandatul forțelor SUA din Europa vede o oportunitate în războiul din Ucraina: Postura forțelor americane trebuie să se schimbe

Publicat

in

Generalul Tod Wolters, comandantul Comandamentului European al SUA, le-a declarat miercuri parlamentarilor în timpul unei audieri în Congres că postura forțelor americane în Europa trebuie să se schimbe.

Wolters, care supraveghează prezența militară a SUA pe continentul european, a spus că postura forțelor americane trebuie să se schimbe nu numai în Europa de Est, ci și în „activitatea de poliție aeriană” și în „grupurile navale maritime”.

„Trebuie să se schimbe și, cu siguranță, aceasta este o oportunitate ca rezultat al acestui act fără sens din partea Rusiei de a reexamina arhitectura militară permanentă care există nu numai în Europa de Est, ci și în activitatea noastră de poliție aeriană în aviație și în grupurile maritime navale”, a spus Wolters, potrivit CNN.

Wolters a subliniat, de asemenea, cele opt grupuri de luptă de mărimea unui batalion pe care SUA și NATO le înființează în țările membre NATO din Europa de Est.

„Suntem în curs de a stabili opt grupuri de luptă foarte coerente de dimensiunea unui batalion minim în Europa de Est, care au toți facilitatorii adecvați care sunt cuplati cu toate activele poliției aeriene și cu toate grupurile navale maritime permanente, astfel încât să putem apăra mai coerent zona de est și de nord”, a spus Wolters.

Națiunile membre NATO vor contribui la schimbarea poziției forțelor în Europa și s-au angajat să schimbe abordarea de la o prezență „prin rotație” la o prezență „permanentă”, a spus Wolters.

În plus, el a spus că SUA au „două centre” cu „aproximativ 100 de persoane” care lucrează pentru a obține asistență militară și asistență umanitară Ucrainei.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Jucător! Traian Băsescu umilea Schengen, în 2015: E mai multă corupție la ei, ca la noi

Publicat

in

De

Dacă actualii lideri politici țin capul în pământ când vine vorba de aderarea României la Schengen, aderare blocată de Austria, Traian Băsescu stătea cu tunurile pe oficialii UE, încă din 2015, atunci când îi acuza că sunt ipocriți!

„Astăzi vedem că toți demagogii spațiului Schengen și ai curățeniei și forței statelor din spațiul Schengen constantă că instituția s-a prăbușit pur și simplu. De ce? Și din cauza corupției din spațiul Schengen. (…) Cei care se uitau de sus la România, că ei sunt în Schengen. Uitați-vă că nu sunt în stare să-și protejeze frontierele, nu de anul acesta și nu de luna trecută, de vreo 3 ani. În schimb n-au încetat o clipă să dea lecții României. (…) Sunt țări mai corupte decât România în interiorul UE. Vă rog să-mi spuneți în câte țări ați auzit de fraudarea banilor europeni? Vă dau scris că se fraudează mai rău ca în România”, a declarat Traian Băsescu în 2015.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Estimări sumbre pentru Budapesta: Ungaria se îndreaptă spre cea mai mare inflaţie din Europa

Publicat

in

De

Inflaţia în Ungaria a ajuns la 22,5% în noiembrie, marcând un nou maxim al ultimilor douăzeci de ani, notează mediafax.

Alimentele şi energia au generat cele mai mari creşteri, în timp ce analiştii avertizează că recenta eliminare a plafonului de preţ al carburanţilor ar putea accelera inflaţia în lunile următoare.

Preţurile de consum au crescut cu o rată record de 1,8% din octombrie.

Preţurile alimentelor, care au crescut cel mai rapid, au crescut cu 43,8%, dar unele articole au crescut de peste două ori, costul de achiziţie a ouălor crescând cu 102,9%.

Potrivit lui Péter Kiss, director de investiţii la Amundi Fund Management, eliminarea plafonului pentru benzină, marţi, va creşte inflaţia cu încă 2,5% în decembrie şi ianuarie împreună.

Creşterea preţurilor ameninţă mijloacele de subzistenţă ale multor persoane, organizaţiile caritabile raportând că, recent, muncitorii s-au alăturat persoanelor fără adăpost şi pensionarilor la distribuţiile de alimente.

Inflaţia din Ungaria este în prezent a patra cea mai mare din Europa, fiind depăşită doar de statele baltice, dar este posibil ca anul viitor să ocupe primul loc în UE, a avertizat recent guvernatorul Băncii Naţionale a Ungariei, György Matolcsy.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend