Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Colonelul (r) Vasile Simileanu: ‘Putin trebuie să vină cu ceva nou pe 9 mai. Nu a cucerit Ucraina, trebuie să spună că va declanșa lupta împotriva naziștilor lumii’

Publicat

in

Ben Wallace a criticat încercările Kremlinului de a-și acoperi în acest fel pierderile umane din război și a adăugat că pentru Rusia să ordone mobilizarea în masă a rezervelor sale ar fi o „recunoaștere a eșecului”.

„Putin a făcut mai multe declaraţii în ultimul timp că acesta a devenit un război, un conflict prin interpuşi, ceea ce nu este, că naziştii sunt, practic, peste tot. Nu sunt doar în Ucraina, NATO e plină de nazişti. Cred că ceea ce va încerca să facă este să treacă de la aşa-numita „operaţiune specială”, a pregătit terenul pentru a spune, ”iată acesta este un război împotriva naziştilor”, iar eu am nevoie de mai mulţi oameni, mai multă carne rusească de tun, practic. Generalii lui deja i-au trimis pe mulţi la moarte şi nu aş fi surprins, nu am informaţii în acest sens, dar probabil va declara în această zi de mai că se află în război cu naziştii din întreaga lume şi că trebuie să mobilizăm în masă poporul rus.”, a declarat Ben Wallace la un post de televiziune.

Declarațiile oficialului britanic au venit după ce ministrul de externe Liz Truss a spus că războiul din Ucraina ar putea dura încă cinci până la zece ani. Mulți ucraineni consideră că războiul durează deja de opt ani, după ce Rusia a anexat Crimeea în 2014 și i-a susținut pe separatiștii din regiunea Donbas.

La începutul acestei săptămâni, Putin a promis că va folosi arme nucleare împotriva oricărei țări care îndrăznește să „intervină” în războiul Rusiei din Ucraina, conform antena3.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev lansează scenariul creării unei noi Românii Mari: ‘Politicienii români de multă vreme joacă hore politice în jurul Republicii Moldova’

Publicat

in

De

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev, vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, consideră posibilă nu intrarea directă a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, ci prin crearea „unei noi Românii Mari”.

„Republica Moldova s-a așezat la coada lungă la intrarea în UE, întinsă pe decenii. Drum bun! Doar că se vrea mai repede. De aceea mult mai de actualitate devine o altă modalitate de obținere a calității de membru în UE: crearea unei noi Românii Mari„, a scris politicianul astăzi pe rețeaua de socializare Telegram, răspunzând la întrebarea agenției Tass cât de repede va putea adera Republica Moldova la Uniunea Europeană, citează rador.ro.

El a arătat că „politicienii români de multă vreme joacă hore politice în jurul Republicii Moldova”.

Medvedev a reamintit faptul că acum acest lucru se petrece în sensul direct al cuvântului. „Deputații au încheiat prima ședință comună din istorie a parlamentelor Republicii Moldova și României cu executarea unui dans în care s-au luat de mână. Arăta foarte amuzant„, a remarcat Medvedev.

Însă consecințele pot fi ceva mai puțin comice„, a conchis vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Economia UE, la un pas de recesiune? Premierul Belgiei avertizează: ‘Trebuie să formăm un bloc energetic. Dacă operăm toți pe cont propriu, ne vom duce singuri în jos’

Publicat

in

De

Premierul belgian Alexander De Croo a atras atenția că statele membre ale Uniunii Europene (UE) trebuie să înceapă să cumpere energie în mod colectiv şi să implementeze plafonarea preţurilor la gaze, pentru a preveni o criză majoră în următoarea iarnă.

Trebuie să formăm un bloc energetic. Dacă operăm toţi pe cont propriu, ne vom duce singuri în jos„, a declarat oficialul, transmite Reuters.

Acesta a adăugat: „Trebuie să începem să cumpărăm energie în mod colectiv, trebuie să implementăm plafonarea preţurilor şi trebuie să facem împreună planuri pentru a trece iarna„.

„Dacă nu acordăm atenţie acestei probleme, atunci întreaga economie a UE va intra în recesiune, cu toate consecinţele„, a avertizat premierul belgian.

Blocul comunitar a răspuns la război cu o neobişnuită rapiditate şi unitate, dar unele sancţiuni, cum ar fi planificatul embargo asupra importurilor de petrol rusesc, au repercursiuni asupra economiilor UE, informează agerpres.ro.

Vezi și:

Olaf Scholz, mesaj de forță către europeni: ‘Toți împreună suntem foarte, foarte bine pregătiți pentru provocarea dificilă legată de importurile de combustibili din Rusia’

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend