Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Colonelul Andrei Kumov: ‘Creierul SUA este Anglia. În toate războaiele, Rusia se ciocnește constant cu cei care au fost educați în Marea Britanie’

Publicat

in

Andrei Kumov, colonelul Forțelor Speciale Ruse Spetsnaz, a acordat un interviu în care dezvăluie detalii neobișnuite despre modul în care unii ofițeri ai armatei ruse privesc războiul din Ucraina.

Kumov, cel care a primit titlul de „erou al Rusiei” din partea liderului de la Kremlin, este membru al unității „Alpha” dpentru combaterea terorismului din cadrul Directoratului Principal de Informații al Forțelor Armate Ruse, temutul GRU.

Andrei Kumov afirmă că Marea Britanie este „creierul” SUA

Interviul a fost publicat de ziarul rusesc Pravda (Adevărul).

Întrebat cum evoluează „operațiunea militară specială” declanșată Vladimir Putin în Ucraina, Kumov susține că „am venit în Ucraina cu un scop de menținere a păcii. Între timp s-au instalat necazuri pentru că s-au trasat sarcini serioase și trebuie îndeplinite, dar negocierile politice nu au dat rezultate”.

„Conducerea rusă și-a dat seama că dreptul internațional nu mai există. Anglia a zdrobit pe toată lumea sub ea însăși și decide totul individual. Ea a format din nou o coaliție. Acum se spune că Statele Unite fac totul, dar Statele Unite sunt mâna Angliei, care este creierul ei”, a spus Andrei Kumov.

Acesta a fost rugat să comenteze o remarcă cu tentă antisemită: „mulți, inclusiv colegii dvs. de la Serviciul de Informații Externe, consideră că Israelul este creierul Statelor Unite”.

„Creierul SUA este Anglia. În toate războaiele, Rusia se ciocnește constant cu cei care au fost educați în Marea Britanie. Anglia era aliatul nostru doar atunci când era în avantajul ei și când putea duce la distrugerea Rusiei”, a răspuns ofițerul rus.

„Acum britanicii urmăresc cu mare atenție cum va ieși Federația Rusă din operațiunea specială, cât de mare este potențialul său, nu doar militar, ci și uman. În timpul celui de-al treilea Reich, o întreagă coaliție a luptat împotriva URSS și a încercat să pună mâna pe Patria noastră”, a declarat Kumov.

Colonelul Forțelor Speciale Ruse Spetsnaz este de părere că Rusia luptă acum „cu cel de-al patrulea Reich, deoarece naționaliștii ucraineni acționează după modele fasciste. Metodele lor de a influența populația civilă și prizonierii de război sunt aceleași cu cele ale batalioanelor punitive”.

Ofițerul rus nu este de acord cu mass-media de la Moscova

Andrei Kumov afirmă că trupele ucrainene „i-au inclus imediat pe rezidenții RPD și LPR (n.r. cele două entități separatiste din Donbas) în lista inamicilor lor, toți fără excepție, și nu îi tratează ca cetățeni ai țării lor”.

„Iar faptul că mass-media noastră continuă să promoveze frăția între popoarele noastre cred că este cel puțin lipsit de etică, mai ales acum. Prizonierii de război naționaliști trebuie împușcați”, a adăugat acesta.

„Ne luptăm cu nazismul și fascismul iar armata noastră face ceea ce bunicii și străbunicii noștri nu au terminat. Denazificarea ar trebui efectuată prin aceleași metode ca în Marele Război Patriotic, cel puțin ca în 1944-1945”, continuă ofițerul rus.

„Armata noastră și președintele trebuie să simtă sprijinul poporului Rusiei, caz în care avem șansa, oportunitățile și aspirația de a ajunge la un sfârșit care nu a fost încă stabilit pentru noi. Și eu, ca militar, nu înțeleg unde este acest loc în care ne așteaptă un moment victorios”, susține militarul.

„Din 1941 soldații noștri din URSS știau că trebuie să ajungă la Reichstag în Berlin. Și unde este ‘Reichstag-ul’ nostru din Ucraina? Din 1941, știm că inamicul trebuie distrus în bârlogul lui, așa că haideți să stabilim unde se află bârlogul celui de-al patrulea Reich”, a mai spus Kumov, conform b1tv.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu: ‘Războiul absurd și profund nejustificat declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei, reprezintă o violare fără precedent, de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, a dreptului internațional’

Publicat

in

De

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, afirmă, în mesajul de Ziua Marinei, că, din păcate, războiul s-a întors în Europa şi se manifestă inclusiv în apele Mării Negre, devenită spaţiu de confruntări armate, subliniind că, la vârful MApN este cunoscută în detaliu situaţia înzestrării Forţelor Navale, fiind înţelează urgenţa implementării programelor esenţiale de achiziţii, potrivit news.ro.

Prezentăm integral mesajul ministrului Apărării:

”Printr-o frumoasă tradiţie, instituită în urmă cu 120 de ani, prăznuirea Adormirii Maicii Domnului, considerată protectoarea tuturor marinarilor români, a devenit şi Ziua Marinei, marcată nu doar la Constanţa, ci în toate localităţile din România unde există activitate şi obiceiuri marinăreşti.

Doresc, de aceea, înainte de toate, să îi salut cu căldură pe toţi marinarii, militari sau civili, în activitate, în rezervă sau retragere, pentru curajul şi devotamentul cu care îşi onorează nobila profesie, purtând cu mândrie drapelul tricolor pe mările şi oceanele lumii.

Ne amintim astăzi, cu pioşenie, de eroii marinari căzuţi la datorie în numele României, pe timpul războaielor din trecut sau în ultimele decenii, în teatrele de operaţii ori în misiuni executate pe teritoriul naţional şi care îşi dorm somnul de veci legănaţi de valurile apelor pe care le-au iubit atât de mult. Rememorăm faptele lor de vitejie, iar memoria lor va fi păstrată veşnic în amintirea poporului nostru.

          Din păcate, războiul s-a întors în Europa şi se manifestă foarte aproape de graniţele noastre, inclusiv în apele Mării Negre, devenită un spaţiu de confruntări armate. Războiul absurd şi profund nejustificat declanşat, în 24 februarie, de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei, reprezintă o violare fără precedent, de la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, a dreptului internaţional.

Alianţa Nord-Atlantică şi-a exprimat cu fermitate solidaritatea cu poporul ucrainean şi a adoptat prompt măsuri defensive, de întărire a capacităţii de apărare pe flancul estic şi de descurajare a oricărei forme de agresiune împotriva teritoriului aliat. În cel mai scurt timp posibil de la declanşarea ostilităţilor, Alianţa a activat, pentru prima dată în istorie, planurile de apărare, dislocând importante forţe şi mijloace suplimentare ale armatelor NATO pe teritoriul ţărilor aliate de pe flancul estic, inclusiv în România, ceea ce reprezintă o dovadă clară a solidarităţii şi coeziunii euro-atlantice.

Deciziile importante luate la recentul Summit de la Madrid au adus regiunea Mării Negre în centrul atenţiei planificatorilor strategici ai Alianţei, care vor echilibra, în perioada următoare, postura de apărare şi descurajare. Noul Concept Strategic a creat premisele pentru o construcţie de securitate durabilă şi robustă de la Marea Baltică la Marea Neagră, care va aborda în mod unitar şi eficient dispunerea forţelor aliate în ţările NATO aflate în proximitatea zonei de conflict, prin pre-poziţionarea de tehnică şi echipamente defensive esenţiale şi construirea unei infrastructuri de sprijin pe întregul flanc de est. Cu peste 5.500 de militari aliaţi dislocaţi în prezent pe teritoriul naţional, care se instruiesc împreună cu militarii români, ţara noastră este mai bine protejată şi apărată, atât terestru, cât şi aerian sau naval.

Dragi marinari militari,

Conflictul din Ucraina ne arată, în fiecare zi, ce importanţă are pentru România, o ţară riverană Mării Negre, capacitatea de a-şi proteja apele teritoriale şi zona economică exclusivă. Forţele Navale sunt vârful nostru de lance în acest spaţiu şi vreau să vă felicit pe fiecare dintre dumneavoastră pentru profesionalismul şi dedicarea de care daţi dovadă în fiecare zi, cu fiecare misiune îndeplinită la standarde excelente.

Vă asigur că la nivelul echipei pe care o conduc la vârful Ministerului Apărării Naţionale cunoaştem în detaliu situaţia înzestrării Forţelor Navale şi înţelegem  urgenţa cu care trebuie implementate programele esenţiale de achiziţii care să vă ofere instrumentele moderne, eficiente şi interoperabile cu care să vă puteţi îndeplini misiunile încredinţate.

Vorbim aici despre sistemele de instalaţii mobile de lansare rachete antinavă (SIML), program aflat în derulare, de corvetele multifuncţionale, a căror procedură de achiziţie sperăm să o finalizăm în cel mai scurt timp, dar şi de alte proiecte care vizează modernizarea capacităţilor şi infrastructurii şi asigurarea unei dotări corespunzătoare forţelor noastre navale, la nivelul provocărilor de securitate actuale şi viitoare. Ridicarea nivelului de alocare pentru bugetul apărării de către Guvernul României de la 2 la 2.5% din PIB ne va permite alocarea unor resurse suplimentare pentru înzestrarea cu echipamente noi şi accelerarea ritmului achiziţiilor.

Îmi exprim convingerea că, începând chiar de anul viitor, Ziua Marinei Române va găsi Forţele Navale mai bine echipate şi pregătite decât în acest an, iar în fiecare an care va trece vom putea adăuga noi şi noi realizări.

* * *

De Ziua Marinei Române, transmit aprecierea şi recunoştinţa mea tuturor celor care aţi ales să serviţi Patria în cadrul Forţelor Navale, atât celor aflaţi în activitate, cât şi celor care au trecut în rezervă sau în retragere, precum şi tuturor celor care activează sau şi-au desfăşurat activitatea ca marinari civili, lucrători portuari sau constructori de nave.

Gânduri bune şi urări de sănătate transmit şi familiilor dumneavoastră, care vă sunt alături şi vă sprijină necondiţionat.

Fie ca Sfânta Fecioară Maria, protectoarea marinarilor români, să vă însoţească şi să vă ocrotească, oriunde vă vor purta misiunile, oriunde veţi naviga având la catarg mândrul drapel al României!

Vă urez „Bun cart înainte!”, înţelegând prin aceasta un viitor fast şi plin de realizări pentru dumneavoastră şi pentru Forţele Navale Române.

La mulţi ani!

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Generalul (r) Alexandru Grumaz: ‘Lumea se mișcă și se pregătește. Dacă Ucraina pierde războiul avem tot dreptul să ne gândim că Rusia poate merge mai departe’

Publicat

in

De

Generalul (r) Alexandru Grumaz spune că mai multe strategii de securitate ale României ar trebui amendate pentru a fi în concordanță cu actualul context geopolitic.

Lumea se mișcă și se pregătește. Macron le-a dat ordin șefilor categoriilor de forțe armate să schimbe planurile. La noi, în Strategia de Securitate Militară, Rusia e pomenită așa, din gentilețe, într-o paranteză. Sunt cuvinte mobilizatoare facem, asigurăm. Domn’le, păi strategia asta, chiar dacă e făcută pe o perioadă cât e președintele actual în funcție, trebuie modificată. Nu mai sunt condițiile din 2000. S-a schimbat peisajul, nu mai suntem în aceleași condiții.

Dacă teoretic nu avem baza după care să facem, atunci ce e de făcut? Trebuie schimbată Strategia de Securitate Națională, mers în Parlament și amendată, trebuie schimbată Carta Albă a Guvernului, trebuie schimbată Strategia Militară, trebuie schimbată Directiva de Planificare a Apărării. Sunt documente din Legea Apărării care trebuie schimbate, trebuie modificate, trebuie amendate. Dar amendați-le, fraților, că aveți două comisii în Parlament, aveți oameni care se ocupă de cu totul altceva decât ceea ce ne interesează pe noi. Suntem într-o criză geopolitică cu Rusia, iar dacă Ucraina pierde războiul avem tot dreptul să ne gândim că Rusia poate merge mai departe“, a declarat generalul Alexandru Grumaz, conform dcnews.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend