Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Colonelul Andrei Kumov: ‘Creierul SUA este Anglia. În toate războaiele, Rusia se ciocnește constant cu cei care au fost educați în Marea Britanie’

Publicat

in

Andrei Kumov, colonelul Forțelor Speciale Ruse Spetsnaz, a acordat un interviu în care dezvăluie detalii neobișnuite despre modul în care unii ofițeri ai armatei ruse privesc războiul din Ucraina.

Kumov, cel care a primit titlul de „erou al Rusiei” din partea liderului de la Kremlin, este membru al unității „Alpha” dpentru combaterea terorismului din cadrul Directoratului Principal de Informații al Forțelor Armate Ruse, temutul GRU.

Andrei Kumov afirmă că Marea Britanie este „creierul” SUA

Interviul a fost publicat de ziarul rusesc Pravda (Adevărul).

Întrebat cum evoluează „operațiunea militară specială” declanșată Vladimir Putin în Ucraina, Kumov susține că „am venit în Ucraina cu un scop de menținere a păcii. Între timp s-au instalat necazuri pentru că s-au trasat sarcini serioase și trebuie îndeplinite, dar negocierile politice nu au dat rezultate”.

„Conducerea rusă și-a dat seama că dreptul internațional nu mai există. Anglia a zdrobit pe toată lumea sub ea însăși și decide totul individual. Ea a format din nou o coaliție. Acum se spune că Statele Unite fac totul, dar Statele Unite sunt mâna Angliei, care este creierul ei”, a spus Andrei Kumov.

Acesta a fost rugat să comenteze o remarcă cu tentă antisemită: „mulți, inclusiv colegii dvs. de la Serviciul de Informații Externe, consideră că Israelul este creierul Statelor Unite”.

„Creierul SUA este Anglia. În toate războaiele, Rusia se ciocnește constant cu cei care au fost educați în Marea Britanie. Anglia era aliatul nostru doar atunci când era în avantajul ei și când putea duce la distrugerea Rusiei”, a răspuns ofițerul rus.

„Acum britanicii urmăresc cu mare atenție cum va ieși Federația Rusă din operațiunea specială, cât de mare este potențialul său, nu doar militar, ci și uman. În timpul celui de-al treilea Reich, o întreagă coaliție a luptat împotriva URSS și a încercat să pună mâna pe Patria noastră”, a declarat Kumov.

Colonelul Forțelor Speciale Ruse Spetsnaz este de părere că Rusia luptă acum „cu cel de-al patrulea Reich, deoarece naționaliștii ucraineni acționează după modele fasciste. Metodele lor de a influența populația civilă și prizonierii de război sunt aceleași cu cele ale batalioanelor punitive”.

Ofițerul rus nu este de acord cu mass-media de la Moscova

Andrei Kumov afirmă că trupele ucrainene „i-au inclus imediat pe rezidenții RPD și LPR (n.r. cele două entități separatiste din Donbas) în lista inamicilor lor, toți fără excepție, și nu îi tratează ca cetățeni ai țării lor”.

„Iar faptul că mass-media noastră continuă să promoveze frăția între popoarele noastre cred că este cel puțin lipsit de etică, mai ales acum. Prizonierii de război naționaliști trebuie împușcați”, a adăugat acesta.

„Ne luptăm cu nazismul și fascismul iar armata noastră face ceea ce bunicii și străbunicii noștri nu au terminat. Denazificarea ar trebui efectuată prin aceleași metode ca în Marele Război Patriotic, cel puțin ca în 1944-1945”, continuă ofițerul rus.

„Armata noastră și președintele trebuie să simtă sprijinul poporului Rusiei, caz în care avem șansa, oportunitățile și aspirația de a ajunge la un sfârșit care nu a fost încă stabilit pentru noi. Și eu, ca militar, nu înțeleg unde este acest loc în care ne așteaptă un moment victorios”, susține militarul.

„Din 1941 soldații noștri din URSS știau că trebuie să ajungă la Reichstag în Berlin. Și unde este ‘Reichstag-ul’ nostru din Ucraina? Din 1941, știm că inamicul trebuie distrus în bârlogul lui, așa că haideți să stabilim unde se află bârlogul celui de-al patrulea Reich”, a mai spus Kumov, conform b1tv.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Anton Hadăr, despre negocierile cu Guvernul: ‘Am primit o ofertă mai bună. Însă problema spinoasă este legea salarizării pe anul viitor’

Publicat

in

Anton Hadăr, preşedintele Federaţiei Sindicale Alma Mater, a anunțat în ce stadiu sunt negocierile cu Guvernul pentru a înceta greva.

Anton Hadăr, preşedinte Alma Mater, a precizat că a primit o ofertă mai bună, dar problema spinoasă este legea salarizării pe anul viitor.

Am primit o ofertă mai bună. Practic, măsurile pe termen scurt de tranziție acel element numit susținere pentru cariera didactică în educaţie s-a îmbogățit din punct de vedere financiar cu aproape 1.500 de lei.

Adică 2000 de lei pentru prima parte pe 5 iunie, pe care îi poate folosi salariatul unde dorește şi a doua parte încă 2,000 ca primă pentru dezvoltarea carierei.

”Problema spinoasă este legea salarizării pe anul viitor”

Asta înseamnă în bani 571 de lei pe lună până la apariţia noi legi a educației. Însă problema spinoasă este legea salarizării pe anul viitor.

Astăzi şi la ministerul Muncii lucrurile au fost în coadă de peste. Domnul ministru nu a avut mandat să ne spună în ce sens putem ajunge la o înțelegere. Noi am fi dorit un element legislativ care să ne ofere incredere că în legea salarizării vom avea certitudinea că vom începe salarizarea cu salariul mediu brut pe economie la asistentul universitar sau profesorul de generală„, a spus Anton Hadăr, preşedinte Alma Mater, conform antena3.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Purtătorul de cuvânt al Asociației Elevilor din București, despre greva profesorilor: Noi îi susținem

Publicat

in

Purtătorul de cuvânt al Asociației Elevilor din București a transmis la Antena 3 CNN, referitor la greva profesorilor, că elevii susțin inițiativa cadrelor didactice.

Invitat în emisiunea Sinteza Zilei, moderată de Mihai Gâdea, Matei Alexandru Dumitru, purtător de cuvânt al Asociației Elevilor din București, a transmis că elevii susțin inițiativa cadrelor didactice.

„Noi, elevii, îi susținem pe profesori. Mesajul pe care noi l-am transmis este: Elevii sunt cu voi. Ni se pare că această grevă este întru totul justificată și ni se pare că cerințele profesorilor sunt mai mult decât rezonabile”, a spus reprezentantul elevilor.

De asemenea, Matei susține că elevii speră ca această situație să se rezolve cât mai repede, astfel încât să nu se ajungă la prelungirea anului școlar.

„Bineînțeles, dacă Bacalaureatul se va amâna, atunci este posibil ca elevii care vor să plece la facultate în străinătate să nu mai apuce să dea examenul.

De aceea, noi sperăm și îi solicităm Ministerului să vină cât mai repede cu o soluție.

Noi avem încredere în buna-credință a profesorilor, mai ales că mulți dintre ei sunt și părinți și știu cât de mare este miza în ceea ce privește Bacalaureatul”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al Asociației Elevilor din București, conform antena3.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend