Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

COLECTIV SI LEGEA UNIVERSALA

Publicat

in

Pentru marea masa de oameni adevarul despre Colectiv va ramane ingropat pentru totdeauna. Nicio instanta de pe acest glob nu ar putea sa aduca linistea in sufletul acelor parinti si ar fi o ipocrizie din partea oricui sa ceara asta unor judecatori. Scopul acestui text nu este sa comenteze decizia instantei si nici sa faca lumina intr-un subiect, peste care doar universul poate face dreptate. Scriu aceste randuri pentru a te face atent la o lege universala, pe care fiecare dintre noi ar trebui sa o respecte in fiecare zi a existentei sale. Acolo unde exista dezechilibru, doar Universul regleaza la final.

Drama Colectiv nu a fost un accident si cei putini care stiu acest lucru nu au dreptul sa rascoleasca sufletele parintilor. Colectiv nu a fost despre coruptia ucide, Colectiv a fost despre crearea unui val impotriva partidelor traditionale care sa duca la nasterea unei miscari sociale noi pe scena politica. Un partid balama care sa se catere rapid pe emotia colectiva si destinele tragice ale unor nevinovati. S-au depus toate eforturile pentru crearea unui tsunami social, care sa puna semnul egal intre coruptie si Psd. Urmarile le cunoastem cu totii, iar esecul rasunator al trotinetarilor salvatori a demonstrat futilitatea acestei operatiuni. Partidul USR s-a nascut din drama acelor fiinte si de acest blestem nu va reusi sa scape niciodata.

Universul echilibreaza intotdeauna si la finalul clipei, oamenii realizeaza ca sunt doar niste minti finite aflate sub cupola unei inteligente infinite. Ceea ce au incercat niste indivizi aflati la butoanele puterii nevazute prin crearea acestei miscari sociale artificiale, s-a intors ca un bumerang. Nimeni nu s-a intrebat, cum marea alianta de dreapta a venit la putere la momentul oportun, pentru ca Universul sa le faca cadou pandemia globala? Nimeni nu s-a gandit, cum zeci de morti au ars in spitalele de sub conducerea lui Voiculescu, chiar daca au fost si alti ministri incapabili inaintea sa? Pentru prosti, toate acestea pot arata ca niste simple coincidente, pentru cei destepti niciodata. Aceste intamplari au fost doar modul prin care Universul s-a echilibrat in balanta cu eroul Colectiv, care a avut micimea sufleteasca sa se filmeze printre tinerii arsi de vii. Decontul a venit negresit ca intotdeauna, pentru ca adevarul iese la iveala chiar daca nu mai vedem asta din cauza fumului dens al minciunii din jur.

Nimeni nu avea dreptul de a rechizitiona suferinta parintilor in propriul interes. Si totusi, unii “nebuni” au crezut ca forta lor este peste inteligenta universala. Au fost convinsi ca minciuna va detrona adevarul, macar in acest caz particular. Au sperat ca marea masa de oameni va putea fi manipulata cu niste lozinci, sub crezul ca orice minciuna repetata la infinit devine adevar. Nimic mai fals. Istoria ne-a demonstrat inca o data, ca cei care au incercat sa se ridice pe valul suferintei au fost inghititi de propria retorica odata cu oamenii care ardeau de vii in spitale sub ministeriatul Voiculescian. Astazi USR este un cadavru politic in stare de putrefactie, incapabil sa ofere vreo idee politica care sa nu fie o lozinca goala de continut.

Guvernul Zero si experienta pandemica ne-au etalat inteligenta si priceperea lor. Ne-am convins cu pretul suferintei noastre ca sunt niste trotinetari cinici si imbecili, care nu stiu sa sadeasca decat ura si dezbinare. Banii aruncati in ei fara oprire de fundatii si firme, s-au dovedit o investitie falimentara pentru ca nimeni nu poate scapa de echilibrarea din Univers. Nici macar niste tineri cu fete plapande si nevinovate, care au avut toata forta statului in spate pentru ca scena politica sa devina un teren liber pe care ei sa-si etaleze trupurile bizare.

Dumnezeu sa ii ierte pe acei tineri nevinovati. Romania si-a predat singura o lectie criminala si cei care stiu asta sa faca bine sa nu o mai repete vreodata. Pentru noi restul, sa ne fie o pilda de viata ca Universul nu poate fi pacalit si la finalul zilei va face ordine negresit. Nimeni nu va scapa de ziua platii, chiar daca Adevarul va ramane nevazut pentru marea masa de oameni.

un comentariu de Dana Budeanu pentru Verdict App

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Atacul armat de la Oslo a alertat autoritățile din Franța: Guvernul consolidează securitatea la evenimente Gay Pride

Publicat

in

De

Ministrul francez de Interne Gérald Darmanin le-a cerut sâmbătă prefecţilor să consolideze securitatea la Marşuri ale mândriei de a fi gay (Gay Pride) în întreaga Franţă, în urma unui atac armat la Oslo, în apropierea unui club gay, soldat cu doi morţi şi 21 de răniţi, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Evenimente dramatice la Oslo, ale căror motivaţii nu sunt încă stabilite în întregime, îndeamnă la o creştere a atenţiei generale”, a îndemnat ministrul într-o telegramă consultată de AFP.

El le cere prefecţilor şi directorilor generali de poliţie şi jandarmerie ”să mobilizeze toţi senzorii”, ”de îndată”, pentru a ”detecta eventuale ameninţări susceptibile să afecteze” diverse evenimente ale comunităţilor lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT).

La Oslo, un atac armat s-a soldat cu doi morţi şi 21 de răniţi, zece grav, un atac tratat de către serviciile norvegiene de informaii interne PST drept ”un act de terorism islamist”, iar un Gay Pride a fost anulat.

La Paris, unde autorităţile au prevăzut o mobilizare a 25.000 până la 35.000 de persoane, ”dimensiunea antiteroristă a dispozitivului, luată în calcul întotdeauna, din cauza unui context al unei ameninţări perene, a fost consolidat”, iar ”poziţionarea forţelor de ordine a fost strânsă în jurul manifestaţiei”, declară AFP Prefectura de Poliţie.

”Perimetrul stabilit în jurul cartierului Marais, la festivităţile de (sâmbătă) seara include această parte, de exemplu prin instalarea unor bariere de beton armat la punctele de intrare, în susţinerea forţelor de ordine”, precizează prefectura.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ciprian Ciucu fuge de Primăria Capitalei: Trebuie să fii inconștient să îți dorești un mandat

Publicat

in

De

Preşedintele PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu, edil al Sectorului 6, afirmă că ar fi foarte greu de convins să candideze la Primăria Capitalei şi „trebuie să fii inconştient” să-ţi doreşti un mandat de primar general în condiţiile în care „urmează să cadă oraşul pe noi”. „Eu, care sunt extrem de conştient de ce se întamplă în Primăria Generală, pentru că am fost consilier general – acum sunt preşedinte PNL Bucureşti şi mă preocupă permanent ce se întâmplă la nivel de Primăria Generală – trebuie să fii inconştient ca să îţi doreşti un mandat ca primar general. Dacă nu ştii ce-i colo şi nu stii că urmează să cadă oraşul pe noi, da, vrei să fii primar general. Îţi pui această patalama în frunte, că sunt primar general. Dar dacă ştii câţi bani se duc pe termie şi ce probleme sunt acolo pe investiţii, dacă te uiţi pe zona de risc seismic, pot să merg cu această listă la nesfarsit, şi ştii cât de mari sunt problemele acolo, doar să fii inconştient ţi-ai dori să fii primar general”, a declarat Ciucu, sâmbătă, la Digi 24, scrie News.ro.

El a precizat că, în asemenea condiţii, ar fi foarte greu de convins să candideze la Primăria Municipiului Bucureşti. „Să mă duc primar general, eu sau oricine altcineva, trebuie să meargă cu ceva prestabilit înainte (…) În condiţiile acestea eu aş fi foarte-foarte greu de convins să candidez la Primăria Municipiului Bucureşti”, a adăugat Ciprian Ciucu.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend