Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Cod galben de ploi în toată țara, și cod portocaliu de viscol la munte, până joi dimineața

Publicat

in

Potrivit codului galben, valabil de marți, ora 10.00, până joi, ora 06.00, vor fi precipitaţii în majoritatea zonelor, iar în regiunile din sudul, estul şi centrul ţării, precum și zonele montane şi submontane se vor cumula cantități de apă local de 25…35 l/mp și pe spaţii mai mici, îndeosebi în jumătatea de est a Munteniei, 40…70 l/mp.

Vor fi mai ales ploi, dar treptat în Transilvania și local în Maramureș, iar începând din noaptea de marți spre miercuri (16 /17 martie) și în vestul şi nordul Moldovei vor predomina ninsorile. În toată zona montană și local în Transilvania şi zona subcarpatică din Moldova stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.

La munte, la peste 1500 m altitudine, temporar vântul va sufla tare, cu rafale de 70…90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii, iar intensificări de până la 55…65 km/h vor fi şi în sudul Banatului şi al Olteniei şi local în Moldova şi estul Munteniei.
Intensificări ale vântului vor fi pe arii mai restrânse şi cu viteze mai mici şi în restul teritoriului.


Codul portocaliu, valabil de marți, ora 14.00, până miercuri, ora .23.00, avertizează că în zona Carpaților Meridionali și de Curbură va ninge abundent, iar vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 90…110 km/h, în special la altitudini de peste 1500 m, unde va fi viscol puternic, zăpada troienită, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

ACTUAL

Alexandru Rafila, mesaj ferm despre impunerea certificatului verde Covid-19: ‘Generează tensiuni sociale și nu este momentul pentru așa ceva’

Publicat

in

De

Președintele Societății Române de Microbiologie, medicul Alexandru Rafila, precizează că proiectul de lege prin care se impune certificatul verde Covid-19 la locul de muncă este discriminatoriu și poate genera tensiuni sociale.

Știți care este problema? Este un proiect de lege care a fost respins la Senat, un proiect care generează mai multe probleme decât rezolvă, generează inechități între diferite categorii de persoane. Vă dau exemplul sistemului medical, unde aproximativ 20% nu sunt vaccinați și nu cred că România își permite să se lipsească de 40.000 de oameni care fac parte din sistemul medical.

Trebuie să discutăm cu toate părțile, nu să venim cu o măsură discreționară. Eu nu mă opun certificatului verde, el poate ajuta la stoparea tranzitului de persoane. Nu cred că acest proiect a fost cea mai fericită alegere pentru că generează tensiuni sociale și nu este momentul pentru așa ceva.

Eu aș scrie din nou proiectul de lege pentru că decât să corectezi un proiect scris prost, mai bine am face altul.”, susține Alexandru Rafila, conform stiripesurse.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

ACTUAL

Marcel Ciolacu, ieșire în forță: ‘Momentan, am discuții în continuare cu domnul prim-ministru desemnat. Întotdeauna cea mai proastă decizie e când nu iei nicio decizie’

Publicat

in

De

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a lansat un mesaj către toți liderii politici pentru a debloca criza în care se află Români.

În ceea ce priveşte criza politică, eu fac un apel la toţi liderii politici cu reprezentare parlamentară că deja întindem prea mult răbdarea românilor şi este cazul ca clasa politică să ia o decizie. Întotdeauna cea mai proastă decizie e când nu iei nicio decizie. Momentan, am discuţii în continuare cu domnul prim-ministru desemnat. (…) Aşteptăm să deblocăm această criză„, a spus Ciolacu, la sediul central al PSD, informează agerpres.ro.

El a amintit că prima propunere a PSD a fost să se facă un guvern de tehnocraţi, de specialişti, până la alegerile generale anticipate.

Vezi și:

Lider social-democrat: ‘PSD își asumă intrarea la guvernare, pe termen limitat, cu specialiștii și soluțiile sale. E deja foarte târziu iar dezastrul trebuie oprit’

Un deputat PSD rupe tăcerea: ‘Trebuie să facem parte din Guvernul Ciucă. Trebuie să-i ajutăm pe români să nu mai moară, să nu se mai îmbolnăvească’

Rareș Bogdan, despre discuțiile dintre Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu: ‘Este absolut logică această formă de discuții, de colaborare, de consultare’

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend