Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Coasta de Fildeş speră să cucerească piaţa americană de nuci caju

Publicat

in

Coasta de Fildeş, cel mai mare producător mondial de nuci caju, vrea să schimbe situaţia actuală în care nucile sale sunt procesate în Asia după care sunt exportate în SUA, astfel încât să proceseze local o parte mai mare din propria sa recoltă şi să o exporte pe uriaşa piaţă americană, informează AFP, potrivit Agerpres.

Dacă în prezent doar 10% din producţia anuală de nuci caju este procesată local, producătorii din Coasta de Fildeş şi-au propus ca în 2025 proporţia să ajungă la 50%, a declarat directorul organismului Cotton-Cashew Council (CCA), Adama Coulibaly.

Însă creşterea cantităţii de nuci procesate local va însemna dispariţia relaţiilor tradiţionale de export, conform cărora majoritatea nucilor caju produse în Coasta de Fildeş sunt trimise spre procesare în Vietnam şi India.

Citește și: DNA Vigilența lui Dragnea TESTATĂ de un intermediar în afacerea penală `vizită la Trump`…

Până acum, în conformitate cu un „comerţ triunghiular”, de procesarea nucilor caju din Coasta de Fildeş se ocupau muncitorii din Vietnam şi India iar ulterior nucile erau exportate în SUA la preţuri exorbitante, susţine Losseni Kone, preşedintele Ivory Cashew, o companie americană specializată în tranzacţiile cu nuci caju. „Piaţa americană reprezintă 40% din piaţa mondială însă importurile de nuci caju din Coasta de Fildeş reprezintă doar un procent din importurile totale”, precizează Losseni Kone.

Perspectivele de afaceri în SUA sunt încurajatoare dar, mai întâi, Coasta de Fildeş trebuie să treacă prin toate etapele preliminare.

„Nu există motive de îngrijorare cu privire la piaţa nucilor caju din SUA. Iubim acest produs. Nucile caju din Coasta de Fildeş sunt cele mai bune” spune Bob Bauer, preşedintele Association of Food Industries (AFI), care a promis că îi va ajuta pe producătorii de nuci caju din Coasta de Fildeş.

Prioritatea numărul unu este aducerea activităţilor locale de procesare a nucilor din Coasta de Fildeş în linie cu standardele privind siguranţa produselor alimentare din SUA şi cele internaţionale. „Certificarea este vitală pentru a dobândi acces pe piaţa americană. Odată ce ai dobândit acces pe piaţa americană poţi vinde oricui, pentru că avem cele mai bune standarde internaţionale”, spune Losseni Kone.

Un prim lot de 15 unităţi de procesare din Coasta de Fildeş sunt în proces de certificare potrivit normelor US Food Safety Modernisation Act (FSMA). Personalul acestor unităţi va beneficia de un curs de pregătire susţinut de experţi americani cu privire la reglementările şi cerinţele pentru importurile de alimente.

În acest an, cei aproximativ 250.000 de producători de nuci caju din Coasta de Fildeş ar urma să vândă 900.000 de tone de nuci neprocesate. Jucătorii din industrie subliniază că cea mai mare recoltă din ultimii cinci ani se datorează cumpărătorilor care au menţinut preţurile fixe plătite cultivatorilor.

Însă producţia mai mare trebuie însoţită şi de procesarea locală, subliniază Adama Coulibaly, „pentru că valoarea adăugată este dată de procesare”.

În total, Africa furnizează mai mult de jumătate din recolta mondială de nuci caju dar procesează doar 10% din recolta mondială. În aceste condiţii, ţările producătoare „reţin doar o mică parte din valoarea creată de-a lungul traseului de la fermă la magazin” subliniază oficialul ONU, Miho Shirotori. Potrivit acestuia, „fermierii, exportatorii şi muncitorii africani ratează foarte multe oportunităţi”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Metropolitan Life a înregistrat o creştere de 17% a primelor brute subscrise, în prima jumătate a anului

Publicat

in

De

Metropolitan Life a înregistrat o creştere de 17% a primelor brute subscrise în primul semestru al acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, informează compania printr-un comunicat transmis marţi AGERPRES.

În primele şase luni ale anului 2022, Metropolitan Life a înregistrat prime brute subscrise în valoare de 298,615 milioane de lei, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2021, când valoarea primelor brute subscrise s-a ridicat la 255,994 milioane de lei, potrivit Agerpres.

„Mediul în care activăm este unul dinamic, iar interesul crescut al clienţilor noştri pentru siguranţa proprie şi a familiilor, pentru sănătate şi pentru protecţie financiară a reprezentat, şi continuă să reprezinte pentru noi, cea mai importantă motivaţie de a le fi alături, cu un angajament extrem de important faţă de fiecare persoană care achiziţionează o poliţă de asigurare, faţă de fiecare familie care are nevoie de protecţie în faţa neprevăzutului. Rezultatele obţinute în primul semestru al anului 2022 ne motivează şi reconfirmă obiectivul companiei de a fi un partener de încredere al românilor, în fiecare etapă şi moment important din viaţa lor”, a declarat Carmina Dragomir, CEO Metropolitan Life.

În ceea ce priveşte indemnizaţiile plătite în primele şase luni din 2022, acestea au avut o valoare de aproximativ 88,709 milioane de lei, cu 20% mai mult faţă de aceeaşi perioadă din 2021.

Fondată în 1868, MetLife are operaţiuni în peste 40 de pieţe la nivel global şi deţine poziţii de lider în Statele Unite, Japonia, America Latină, Asia, Europa şi Orientul Mijlociu. În România, Metropolitan Life are peste 23 ani de activitate pe piaţa de asigurări de viaţă. Peste 3 milioane de clienţi beneficiază de asigurări de viaţă şi pensii private obligatorii oferite de Metropolitan Life la nivel local.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Iahtul oligarhului rus Dimitri Pumpianski, vizat de sancţiunile occidentale, vândut cu 37,5 milioane de dolari de Gibraltar

Publicat

in

De

Iahtul oligarhului rus Dimitri Pumpianski, vizat de sancţiunile occidentale, a fost vândut cu 37,5 milioane de dolari de Gibraltar, unde fusese confiscat în martie, a anunţat, marţi, autoritatea judiciară maritimă a acestei enclave britanice, relatează Le Figaro, citat de News.ro.

Superiahtul AxiomaFoto: David M Parody / SWNS / SWNS / Profimedia

Această autoritate, numită Amiralty Marshal, a declarat într-un comunicat că nu va dezvălui numele cumpărătorului.

Veniturile din licitaţie vor permite autorităţilor din Gibraltar să despăgubească creditorii oligarhului. Un total de 63 de oferte de cumpărare au fost primite în timpul licitaţiei iahtului.

Axioma, lung de 72,5 metri, a fost confiscat de la miliardarul Dmitri Pumpianski în martie, în urma sancţiunilor din partea Regatului Unit, UE şi SUA.

Vânzarea iahtului Axioma a atras controverse, deoarece este vândut nu în beneficiul poporului ucrainean, ci pentru o bancă de investiţii din SUA, JP Morgan.

Această bancă acordase în decembrie un împrumut de 20,5 milioane de euro unei companii înregistrate în Insulele Virgine Britanice, al cărei acţionar era o companie cipriotă, deţinută de Dimitri Pumpianski.

JP Morgan a considerat că plasarea oligarhului pe lista personalităţilor ruse vizate de sancţiunile britanice constituie o încălcare a acestui acord de împrumut.

Sancţiunile duc în special la îngheţarea activelor oamenilor de afaceri în cauză, punând în pericol rambursarea datoriilor.

Prin urmare, banca făcuse un apel la autorităţile din Gibraltar pentru a sechestra iahtul, care a fost înregistrat ca una dintre garanţiile pentru împrumut.

Dimitri Pumpianski este, de asemenea, vizat de sancţiunile UE impuse de la invazia rusă a Ucrainei. Mai multe ţări, precum Spania, Italia şi Franţa, au confiscat iahturi aparţinând celor mai bogaţi ruşi în temeiul sancţiunilor europene care le vor îngheţa toate bunurile în UE.

Pe același subiect:

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend