Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

CNAIR a primit primele mașini multifuncționale Mercedes – Benz Unimog dintr-un contract de peste 50 milioane de euro

Avatar

Publicat

in

CNAIR a repartizat în teritoriu noile mașini multifuncționale. Acestea au intrat în dotarea direcțiilor din Timișoara, Cluj, Brașov, Iași și Constanța. Noile mașini au echipamente pentru deszăpezire, curățare și cosire.

Mașinile au fost recepționate de CNAIR în urmă cu câteva săptămâni. Este vorba despre 10 mașini multifuncționale dintr-un lot de 135 care va fi livrat în următorii trei ani, potrivit mediafax.ro.

Primele 10 utilaje livrate CNAIR în cadrul acestui contract au fost distribuite către Direcțiile Regionale de Drumuri și Poduri, astfel: câte trei la Iași și Brașov, două la Timișoara, iar ultimele două se împart între Constanța și Cluj.

Mașinile sunt dotate cu echipamente performante: lamă de zăpadă, răspânditor de material antiderapant, braț de lucru extensibil multifuncțional, cap cositor vegetație, cap tăietor de crengi și perie frontală.

Prețul unei mașini multifuncționale, cu echipamentele din dotare este 1.668.785 lei fără TVA. Valoarea totală a întregului contract este 268.090.310 lei fără TVA, precizează CNAIR.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Doliu în fotbal – Antrenorul unei echipe naţionale a murit de COVID-19

Avatar

Publicat

in

De

Federaţia de Fotbal din Yemen a anunţat, duminică, pe site-ul oficial, că selecţionerul Sami al-Naash a murit din cauza covid-19, relatează AP.

Forul a precizat că antrenorul a încetat din viaţă luni, la un spital din Aden.

Potrivit presei locale, Al-Naash s-a infectat în timp ce se afla în cantonament cu echipa naţională, luna trecută, în provincia Shabwa.

Naţionala Yemenului urmează să dispute trei meciuri de calificare la Cupa Asiei şi la Cupa Mondială din Qatar. În preliminarii, Yemen este în grupă cu Arabia Saudită, Uzbekistan, Singapore şi Palestina.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ministrul Educației schimbă ordinul de ministru: elevii ar putea reveni la școală chiar de marți

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, vrea ca elevii să meargă la școală imediat ce rata de infectare în localitățile lor scade sub 1 la mia de locuitori. Acum, prezența în bănci se decide în fiecare vineri, arată Mediafax.

Conform ordinului comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății, școlile funcționează toată săptămâna luând ca referință rata de infectare din ziua de vineri a săptămânii precedente.

„Constatând că un număr important de localități sunt foarte aproape de pragul de 1 la mie al ratei de infectare, în urma discuțiilor cu ministrul Sănătății, apreciind înțelegerea Ministerului Sănătății pentru importanța școlii, luni, 17 mai, vom iniția modificarea Art 2, alin. 3 al ordinului comun de ministru Educație-Cercetare, în sensul în care referința să fie considerată ziua în care localitatea coboară sub pragul de 1 la mie – rata de infectare”, anunță ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

În acest fel, prezența fizică nediferențiată în școli s-ar putea face încă de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mie.

„Ne dorim ca ordinul comun de modificare să fie semnat și publicat în Monitorul Oficial în cursul zilei de mâine, 17 mai, astfel încât un număr cât mai mare de elevi să aibă acces la școala. Insistăm în continuare pe respectarea riguroasă a măsurilor de protecție sanitară în interiorul școlilor”, adaugă Cîmpeanu.

Luni, aproximativ 2,6 milioane de elevi merg la şcoală cu prezenţă fizică. Numărul acestora este cu aproximativ 200.000 mai mare decât al celor care au fost prezenţi săptămâna trecută.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend