Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

CM Snooker: Ronnie O’Sullivan, dezlănțuit – „Racheta”, la un singur frame distanță de sferturile de la Crucible

Publicat

in

Ronnie O’Sullivan se află la un singur frame distanță de calificarea în sferturile Campionatului Mondial de Snooker, cel supranumit „The Rocket” conducându-l categoric, scor 12-4, pe Mark Allen (locul 15 mondial).

Ronnie O’SullivanFoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

După primele două sesiuni, Ronnie s-a distanțat de adversarul său, acesta ajungând în situația de a mai avea nevoie de un singur frame câștigat pentru a ajunge în sferturile de la Crucible (12-4).

Sursa video: Eurosport

Este cunoscut și numele primului jucător calificat în sferturi: Mark Williams: 13-3 cu Jackson Page. Williams (47 de ani) s-a impus la Crucible în trei rânduri (2000, 2003 și 2018).

Într-un alt duel interesant din optimi, Mark Selby (campionul mondial en-titre) se află la egalitate, scor 4-4, cu Yan Bingtao (al 16-lea jucător al lumii).

CM Snooker 2022, optimi – Rezultate și program

Mark Selby (1) – Yan Bingtao (16) / 4-4 / 23 aprilie

Jackson Page – Mark Williams 3-13

Kyren Wilson (5) – Stuart Bingham (12) / 24, 25 aprilie

Anthony McGill (13) – Judd Trump (4) / 23, 24, 25 aprilie

Neil Robertson (3) – Jack Lisowski (14) / 23, 24, 25 aprilie

Noppon Saengkham – John Higgins (6) / 24, 25 aprilie

Zhao Xintong (7) – Stephen Maguire 5-11 / 23 aprilie

Mark Allen (15) – Ronnie O’Sullivan 4-12 / 23 aprilie

Cum se joacă la CM de Snooker

În optimi se dispută după sistemul cel mai bun din 25 de frameuri, adică primul la 13.

În sferturi după sistemul cel mai bun din 25 de frameuri – primul la 13.

Semifinale – cel mai bun din 33 de frameuri – primul la 17.

Finală – cel mai bun din 35 – primul la 18.

Cum se va juca în finală

Prima sesiune a finalei va avea 8 frame-uri. A doua sesiune va fi compusă din 9 frame-uri, a treia din 8 frame-uri. În fine, sesiunea finală va avea cel mult 10 frame-uri (se pot juca sau nu toate, în funcție de scorul de pe tabelă).

Premiile de la CM Snooker 2022 de la Crucible

Turul I – £20,000

Turul II – £30,000

Sferturi – £50,000

Semifinale – £100,000

Finalist – £200,000

Câștigător – £500,000.

De știut

  • Campionatul Mondial de Snooker din 2022 are loc în perioada 16 aprilie – 2 mai.
  • Locația: Teatrul Crucible, Sheffield.
  • Premii totale în valoare de £2.395.000
  • Cel mai mare break: Graeme Dott (147 – în calificări).
  • Campionul mondial en-titre: Mark Selby.

Lista jucătorilor cu cele mai multe titluri la CM Snooker

Joe Davis este liderul absolut atunci când vine vorba despre titlurile mondiale cucerite, cu un total de 15. Primul l-a cucerit în 1927, iar pe ultimul în 1946.

1 Joe Davis 15 (1927 – 1946)

2 Fred Davis 8 (1948 – 1956) / John Pulman 8 (1957 – 1968)

3 Stephen Hendry 7 (1990 – 1999)

4 Ray Reardon 6 (1970 – 1978) / Steve Davis 6 (1981 – 1989) / Ronnie O’Sullivan 6 (2001 – 2020)

5 John Higgins 4 (1998 – 2011) / Mark Selby 4 (2014 – 2021) etc.

*În România, Campionatul Mondial de Snooker poate fi urmărit în direct pe Eurosport.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Cine este blonda seducătoare care rupe șoselele din Marea Britanie la volanul TIR-ului (Foto)

Publicat

in

De

Loredana Zainea, o tânără româncă de 28 de ani, este șofer de TIR în Marea Britanie de cinci ani. Oamenii își întorc șocați privirile când văd la volan o blondă seducătoare.

Loredana ar fi putut alege orice meserie. Este o femeie frumoasă, talentată și ambițioasă. A plecat din România, din orașul său natal Vulcan, Hunedoara, și s-a stabilit în localitatea Daventry, Northamptonshire (East Midlands).

Când s-a hotărât să urce în cabina de TIR și străbată drumurile Marii Britanii a știut că nu-i va fi ușor. Zilnic, ea trebuie să lupte cu prejudecățile bărbaților, la locul de muncă.

„Deși îmi fac meseria cu responsabilitate, există șoferi de camion bărbați care mă judecă pentru felul în care arăt și pentru faptul că sunt femeie. Sunt oameni care spun că nu voi putea parca camionul în mod corespunzător sau că nu pot face treaba la fel de bine ca un bărbat”, a declarat Loredana pentru Daily Star.

„Când urc în cabină și încep să conduc, ei văd imediat de ce anume sunt în stare și își schimbă rapid părerea despre mine. Dar nu ar trebui să fiu nevoită să-mi demonstrez abilitățile, pentru a nu fi judecată pentru slujba mea”, a mai spus Loredana.

Tânăra a mărturisit și de unde vine această pasiune.

„Bunicul meu a fost șofer de TIR în România și el este inspirația mea. Mi-am petrecut cea mai mare parte a copilăriei alături de el”, a povestit tânăra româncă.

Atunci când postează pe rețelele de socializare câte o fotografie lângă un TIR, prietenii din România imediat o felicită.

„Te admir foarte mult pt curajul tau… felicitări! Sa conduci un TIR, nu-i o joacă! Doamne ajuta!“, scriu cei mai mulți dintre ei.

„Este o responsabilitate enormă, dar pentru mine este cea mai frumoasă meserie”, le răspunde Loredana, sigură pe ea.

Românca le mulțumește tuturor șoferilor care-i urează „Drumuri bune!“.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Analiști: Armamentul capturat de la ruși în timpul contraofensive ucrainene ar putea face diferența pe viitor

Publicat

in

De

Contraatacul reușit al Ucrainei din Harkov a fost important din mai multe puncte de vedere. Forțele armate au eliberat un teritoriu vast, au provocat pagube serioase trupelor rusești de acolo și au făcut ca moralul rușilor să scadă vertiginos, în timp ce spiritul ucrainean a crescut.

Vehiculul de comanda rusesc capturatFoto: Twitter – Ukraine Weapons Tracker

Dar a adus, de asemenea, o mare captură de vehicule și sisteme de armament rusești, care vor face o diferență notabilă în bătăliile care vor urma, au declarat analiști militari pentru Kyiv Independent.

„Este cu siguranță mult mai mult decât tot ceea ce a pierdut Ucraina în această ofensivă”, a declarat Kirill Mihailov, expert în cadrul proiectului de investigare a Rusiei, Conflict Intelligence Team. „Deci, terminarea ofensivei cu un pozitiv net de vehicule este wow”, a spus el entuziast.

Faptul că Rusia este principalul „donator” militar al Ucrainei nu este doar o memă

Prin numărul pur și simplu de vehicule, contribuția Rusiei este impresionantă. De când a început invazia pe scară largă, Ucraina a capturat 392 de tancuri rusești, 178 de vehicule blindate de luptă, 421 de vehicule de luptă de infanterie și 400 de camioane, vehicule și jeep-uri, potrivit proiectului de investigație open-source Oryx.

Ucraina a obținut, de asemenea, numeroase și diferite vehicule de sprijin, de comandă, de artilerie și antiaeriene. Deoarece Oryx publică doar date confirmate vizual, aceste cifre pot fi de fapt mai mari.

Contraofensiva de la Harkov formează un procent semnificativ, cu 563 de vehicule raportate capturate în țară începând cu 29 august. (click aici pentru a vedea echipamentele capturate în această perioadă de timp, compilată de cercetătorul de date Ragnar Gudmundsson).

Potrivit listelor zilnice combinate de Oryx, în perioada 1-23 septembrie, ucrainenii au capturat peste 100 de tancuri, aproape 200 de vehicule de luptă de infanterie și transportoare blindate de personal, peste 20 de vehicule de comandă și control și zeci de piese de artilerie. De asemenea, au fost capturate aproape 100 de camioane și jeep-uri, precum și unele vehicule mai specializate.

Listele lui Oryx includ totalurile combinate pentru întreaga țară. Dar Jakub Janovsky, analist militar și membru al echipei Oryx, care întocmește aceste liste, a declarat că 75-80% dintre acestea au fost capturate în Harkov.

„Pentru Ucraina, este un impuls substanțial care va ajuta la înlocuirea echipamentelor pierdute și va folosi restul pentru a dota unele unități noi – cu siguranță destul de util pentru operațiuni ofensive”, a declarat Janovsky, pentru Kyiv Independent.

Purtătorii de cuvânt ai forțelor armate ucrainene au refuzat să furnizeze numărul exact de arme și vehicule capturate pentru Kyiv Independent.

În plus, au fost capturate stocuri uriașe de muniție. Deși nu există cifre confirmate cu privire la cantitatea acestora, cea mai bună presupunere a lui Janovsky este că Ucraina ar fi capturat „sute” de arme antitanc și „zeci de mii” de obuze.

În plus, nu este clar câte din aceste vehicule vor fi folosite în luptă sau doar pentru piese de schimb.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend