Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

CM Natație: Descalificat la finalul cursei, Justin Ress a primit până la urmă aurul la 50 m spate – Robert Glință, pe locul 5

Publicat

in

Descalificat inițial pentru că se afla în totalitate sub apă în momentul în care a terminat finala probei de 50 m spate, Justin Ress a primit până la urmă medalia de aur, în urma unei decizii luate de organizatorii Campionatului Mondial de Natație de la Budapesta.

Justin Ress a primit aurul de la compatriotul Hunter ArmstrongFoto: Twitter – USA Swimming

Justin Ress, campion mondial la 50 m spate – Robert Glință, locul 5

După finala în care a participat și Robert Glință, Hunter Armstrong a urcat pe prima treapă a podiumului la ceremonia de decernare a medaliilor. Chiar dacă în acel moment era campion mondial, americanul părea vizibil supărat de modul în care a fost jefuit compatriotul său.

„Am fost foarte mândru de Justin. A fost o cursă grozavă. Ne-au despărțit doar două sutimi. Aș fi preferat să iau locul 2 și să îl am alături de mine decât să obțin eu titlul în urma descalificării. Nu așa mi-am dorit să fie. Este un atlet uimitor, un mare talent. Este capabil de atât de multe. Să îi fie luată medalia… e nasol”, a spus Hunter Armstrong, înainte ca organizatorii să își schimbe decizia.

După câteva momente, Ress a fost anunțat că decizia de excludere a fost anulată și a primit distincția în cadrul unei ceremonii speciale, fără ca ceilalți medaliați să fie prezenți pe podium.

Astfel, Hunter Armstrong (24.14) s-a ales cu argintul, polonezul Ksawery Masiuk (24.49) a primit bronzul, iar italianul Thomas Ceccon (24.51) a rămas fără medalie.

De asemenea, Robert Glință și grecul Apostolos Christou au ajuns pe locul 5.

  • Robert Glință a mai luat parte și în finala de la 100 m spate, probă unde a încheiat pe locul 8.
  • Reamintim că România a cucerit două medalii la competiția din țara vecină: David Popovici a devenit campion mondial în probele de 100 și 200 m liber.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Actriţa Maia Morgenstern, la 20 de ani după ‘The Passion of the Christ’: ‘Rămâne bucuria de a fi fost aleasă’

Publicat

in

De

Actriţa Maia Morgenstern, cunoscută la nivel mondial ca fiind interpreta Fecioarei Maria în filmul „Patimile lui Hristos”, a declarat, sâmbătă, la conferinţa „Urmează-ţi visele, transformă-şi viaţa” din cadrul SMArtFest, că se împlinesc exact 20 de ani de la lansarea acestui film şi că, în ciuda controverselor, a rămas cu bucuria de a fi participat la un proiect de asemenea anvergură şi cu bucuria de a fi fost aleasă.

„Au trecut 20 de ani fix, au trecut 20 de ani pentru că Isadora, iezişorul cel mic, se afla aici, undeva sub inimioara mea. Vorbesc despre ‘The Passion of the Christ’ cu mare emoţie, cu bucurie, cu mândrie. Filmul a fost întâmpinat de o adevărată volbură de controverse şi nu ascund faptul că a fost multă suferinţă la vremea aceea, prin întreaga controversă, dar lucrurile s-au aşezat cumva. Rămâne însă bucuria de a fi participat la un asemenea proiect de asemenea anvergură, rămâne bucuria de a fi fost aleasă”, a spus Maia Morgenstern.

Referindu-se la regizorul filmului „The Passion of the Christ”, Mel Gibson, actriţa a arătat că a rămas profund impresionată de respectul deosebit cu care acesta îi trata pe toţi cei care participau la realizarea producţiei, indiferent care era rolul lor pe platoul de filmare.

Maia Morgenstern afirmă că Mel Gibson a decis să-i trimită scenariul filmului după ce a văzut pelicula „A şaptea cameră” şi a întrebat-o dacă îi place, potrivit Agerpres.ro.

„Am citit scenariul şi m-a întrebat apoi dacă mi-a plăcut scenariul. Păi dacă mi-ar fi dat să joc şi pisica numărul 3 m-aş fi dus acolo să particip la realizarea filmului. Faptul că mi s-a adresat în felul ăsta, că a fost interesat care este părerea mea, opinia mea, a fost un gest de mare respect, de mare consideraţie. A tratat fiecare colaborator participant la realizarea filmului, a acestui proiect, cu cel mai mare respect, fie că vorbeam despre tehnicieni, fie că vorbeam despre actori din linia întâi, din linia a doua de unde ar fi fost şi-a tratat colaboratorii cu cel mai mare respect. Am simţit că mă angajez cu tot sufletul, mintea cu toată energia, cu tot ce pot”, a arătat actriţa.

Ea a relatat că Mel Gibson i-a ajutat pe actori să se transpună complet în pielea personajelor.

„Ne-a explicat şi am încercat împreună să înţelegem împreună, să dobândim şi să transmitem dimensiunea universală, universalitatea, ceea ce înseamnă dragostea de mamă, iubirea şi suferinţa unei mame ce-şi vede copilul sacrificat şi asta cred că este valabil oricând, oriunde pe toate continentele, în toate timpurile, în toate vremurile, după toate culorile, după toate normele, după toate preceptele”, a afirmat Maia Morgenstern.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Primarul USR al Sectorului 2, Radu Mihaiu, își CALCĂ ÎN PICIOARE promisiunile din campanie!

Publicat

in

De

Video | Florin Salam, revoltat într-un nou mesaj – Manelistul amenință cu judecata: Mi-ați supărat familia, copiii mei plâng, voi mă omorâți

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend