Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

CM Handbal (f): România, victorie la scor cu Puerto Rico

Publicat

in

Naționala de handbal feminin a României a trecut la scor, 43-20, de Puerto Rico la Campionatul Mondial, duelul contând pentru Grupa Principală II a competiției. Pentru fetele antrenate de Adrian Vasile a mai rămas de disputat partida cu Suedia.

Pentru România au marcat Alexandra Dindiligan 7 goluri, Lorena-Gabriela Ostase 6 goluri, Alexandra-Diana Badea 6, Cristina Laslo 5, Alexandra-Georgiana Subţirică-Iovănescu 5, Dana-Andreea Rotaru 5, Bianca Elena Harabagiu 2, Elena-Nicoleta Dincă 2, Maria-Mădălina Zamfirescu 1, Ana Maria Tănasie 1, Diana-Cristiana Ciucă (portar) 1, Bianca-Maria Bazaliu 1, Alina Ilie 1.

Diana Ciucă a apărat 8 şuturi, încheind cu un procentaj de 42%. Daciana Hosu a apărat şi ea 4 aruncări (31%).

Grupa II principală, clasament în timp real:

1 Norvegia 6 puncte / 3 partide
2 Suedia 5 (134-61) / 3 partide
3 Olanda 5 (133-101) / 3 partide
4 România 4 / 4 partide
5 Kazahstan 0 / 3 partide
6 Puerto Rico 0 / 4 partide.

*Primele două clasate vor obține calificarea în sferturile CM.


Vor mai avea loc sâmbătă:

Kazahstan – Olanda (de la ora 19:00)
Suedia – Norvegia (de la ora 21:30)

De știut:

  • Primele două clasate din Grupele Principale se vor califica în sferturile de finală, care vor avea loc în 14-15 decembrie, iar câştigătoarele vor evolua în semifinale, în 17 decembrie.
  • La ultima ediţie a CM (din 2019), tricolorele s-au clasat pe locul 12.
  • România are în palmaresul participărilor la CM patru medalii: aur (1962), argint (1973 şi 2005) şi bronz (2015).
  • România a bifat a 25-a prezență la turneul final mondial, fiind în continuare singura națională care a participat la toate edițiile.
  • Turneul final este găzduit în 4 orașe: Granollers (Palau d’Esports de Granollers – 5685 locuri), Lliria (Poliesportiu Pla de L’Arc – 4200 locuri), Castello (Pabellón Ciutat de Castelló – 5263 locuri) și Torrevieja (Palacio de los Deportes de Torrevieja – 4500 locuri).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Poliţia de Frontieră: 9.569 de cetăţeni ucraineni, în crestere cu 8,4% faţă de ziua precedentă, au intrat sâmbătă în România

Publicat

in

De

Poliţia de Frontieră anunţă că 9.569 de cetăţeni ucraineni, în crestere cu 8,4% faţă de ziua precedentă, au intrat sâmbătă în România. De la debutul crizei, au intrat în România 995.343 cetăţeni ucraineni, anunță news.ro.

”În data de 21.05.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 95.276 de persoane, dintre care 9.569 de cetăţeni ucraineni (în crestere cu 8,4% faţă de ziua precedentă).Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 4.870 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 7,3%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 1.032 cetăţeni ucraineni (creştere cu 0,7%)”, a transmis, duminică, Poliţia de Frontieră.

Sursa citată a precizat că, de la declanşarea acestei crize (24.02.2022), până la data de 21.05.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 995.343 cetăţeni ucraineni.

De asemenea, începând cu data de 10 februarie 2022 (perioadă pre-conflict), au intrat în ţară noastră 1.029.872 ucraineni.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

„Penicillin” vindecă tot, de la indigestie la holeră, dar în doze moderate – pentru că e un cocktail cu whiskey

Publicat

in

De

A.C. Theodor • HotNews.ro

Cu ceva ani în urmă, compania scoțiană de whiskey Laphroaig a creat o campanie publicitară neobișnuită. În aparență, reclamele erau standard, cu oameni sorbind din băutură și dându-și cu părerea. Neobișnuit era faptul că părerile lor nu erau chiar amabile, își amintește Robb Report.

Cocktail „Penicillin”Foto: DreamsTime

Unul spunea, spre amuzamentul familiei: „Prima înghițitură a fost ca și cum aș fi fost lovit peste față cu o lopată caldă”. Este notoriu că scotchul afumat cu turbă are un iz medicinal agresiv, iar Laphroaig amintea că asemenea păreri erau 100% neregizate.

Desigur, erau și complimente de la iubitorii de Laphroaig, dar printre ele se strecurau și unii care strâmbau din nas dând vina pe arome ca „iod” sau „formaldehidă”.

Extrema era: „Parcă iei ușa de la toaleta unui bar de doi bani, îi dai foc și o târăști printr-un câmp cu flori”, subliniind că scotchul afumat nu este pentru oricine.

Dar a urmat o idee bună a lui Sam Ross, un barman din New York. Este greu de imaginat un nume mai puțin atrăgător pentru un cocktail, dar în materie de faimă este greu de găsit altul mai de succes în afară de „Gold Rush” (din care provine) sau „Paper Plane”, dintre cele inventate în acest mileniu.

A zburat pe sub radar câțiva ani, rezervat pentru cunoscători; nu l-a comandat James Bond, nu l-a băut Oprah – dar a „decolat” doar pentru că l-a plăcut toată lumea.

Acum poți intra în oricare bar de cocktailuri din lume, de la New York la New Orleans sau de la Napoli la Nassau și să-l comanzi cu încredere.

„Penicillin”, ca și antibioticul care i-a dat numele, este pretutindeni.

Pentru a-l înțelege, trebuie pornit de la „Gold Rush” (bourbon, lămâie și miere), cum a făcut Sam Ross. A înlocuit bourbonul cu un scotch blând, care reduce aroma de stejar și dulceața.

Bun, dar prea blând, așa că a tăiat jumătate din miere și a suplimentat cu sirop de ghimbir, făcând un whiskey dulce-acrișor – cam ca o licoare pe care bunica ar recomanda-o pentu orice, de la indigestie la holeră.

Iar mișcarea finală, cea cu adevărat genială, a fost un pic de scotch afumat, cu care l-a stropit pentru aromă.

Așa că, dacă veți merge într-un pub ca să vedeți ultima etapă de Premier Legue și nu vreți să vă umflați cu bere, testați barmanul. Dacă nu știe, dați-i rețeta:

•Blended scotch – 50 ml

•Suc de lămâie – 20 ml

•Ghimbir / Sirop de miere – 20 ml

•Scoth afumat – 6-7 ml

Primele trei se agită timp de 6-8 secunde într-un shaker cu gheață; se varsă într-un pahar cu gheață proaspătă și se stropește cu scotchul afumat.

Iar dacă n-aveți succes la bar și vreți totuși să-l gustați acasă, notați:

Scotch obișnuit – nu este important; orice aveți în cămară merge: Famous Grouse, Dewars, Monkey Shoulder, Chivas, etc.

Scotch afumat – Laphroaig 10 yo, dar și Ardbeg, Bowmore, Lagavulin, Bruichladdich, etc.

Ghimbir / Sirop de miere – cea mai simplă metodă de preparare este să fierbi la foc mic o bucățică de ghimbir tocat mărunt de 75-100 g în 150 ml de miere diluată cu 75 ml de apă; după 5 minute, lăsați-l să se răcească, strecurați solidele și turnați-l într-un borcan cu capac.

Sănătate!

(foto articol © Bhofack2 | Dreamstime.com)

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend