Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

CM Handbal (f): Norvegia, victorie în grupa României – Rezultatele înregistrate vineri

Publicat

in

Franța, Slovenia (grupa A), Rusia, Serbia (B), România, Norvegia (C), Olanda și Suedia (D) au obținut victorii, vineri, în grupele preliminare ale Campionatului Mondial de handbal feminin din Spania.

Rezultatele înregistrate vineri:

Grupa A: Franţa vs Angola 30-20 / Muntenegru vs Slovenia 18-28

Grupa B: Rusia vs Camerun 40-18 / Serbia vs Polonia 25-21

Grupa D: Olanda vs Puerto Rico 55-15 / Suedia vs Uzbekistan 46-15.

Programul următoarelor partide în grupa C:

5 decembrie: România vs Kazakhstan, Norvegia vs Iran

7 decembrie: Kazakhstan vs Iran, Norvegia vs România.

32 de echipe naţionale se află la start, iar primele trei clasate din grupele preliminare se vor califica în grupele principale, cu meciuri programate între 8-13 decembrie. Primele două clasate în aceste grupe se vor califica în sferturile de finală, care vor avea loc în 14-15 decembrie, iar câştigătoarele vor evolua în semifinale, în 17 decembrie.

Finalele pentru medalii sunt programate în 19 decembrie.

IHF a impus prin procolul sanitar vaccinarea anti-Covid 19 a tuturor participanţilor la competiţia din Spania.

La CM din Spania, România va fi reprezentată şi de arbitrele Cristina Năstase – Simona Stancu.

Echipa României bifează a 25-a participare la Mondiale, fiind în continuare singura reprezentativă care a participat la toate ediţiile.

La ultima ediţie a Campionatului Mondial, România s-a clasat pe locul 12. Podiumul ediţiei din 2019 a fost ocupat, în ordine, de Olanda, Spania şi Rusia.

România are în palmaresul CM patru medalii: aur (1962), argint (1973 şi 2005) şi bronz (2015).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Ucrainenii își trădează țara pe capete: peste 1600 de trădători, reținuți de autorități; acceptau între 5-10 mii de grivne

Publicat

in

De

Trădătorii Ucrainei sunt de acord să coopereze cu rușii doar pentru 5-10 mii de grivne ucrainene, informează agenția de știri Unian, care îl citează pe prim-ministrul adjunct al afacerilor interne Evgheni Yenin. Transformat în lei asta e aproximativ între 653 lei și 1.307 lei, conform cursului BNR.

De la începutul războiului din Ucraina, au fost reținute peste 1600 de persoane, care sunt probabil implicate în activități de sabotaj.

„Timp de 164 de zile de la războiul de pe teritoriul Ucrainei, aproximativ o sută de DRG-uri au fost expuse și peste 1600 de persoane au fost reținute, probabil implicate în activități de sabotaj”, a spus oficialul ucrainean.

Potrivit lui Yenin, trădătorii sunt de acord să coopereze cu rușii pentru 5-10 mii de grivne. Contra cost, trădătorii oferă informații despre locația pozițiilor forțelor armate ale Ucrainei, punctele de control și, de asemenea, informează cu privire la locurile de sosire a rachetelor.

Ei riscă 15 ani de închisoare.

Anterior, SBU (serviciul de informații a Ucrainei) a expus dealerii care vindeau pașapoarte ucrainene sabotorilor ruși. Costul unui pașaport fals a fost de 4 mii de dolari.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Salariile programatorilor s-au triplat în numai zece ani: media a dublă față de salariul mediu în România

Publicat

in

De

Salariul mediu în sectorul serviciilor informatice a ajuns la circa 9.200 de lei net (cca. 1.900 de euro) în luna mai a anului 2022, fiind de aproape trei ori mai mare decât în urmă cu un deceniu, arată datele Institutului Naţional de Statistică.

Creşterea numărului de investitori în centre de servicii IT, nevoia tot mai mare de digitalizare, dar şi deficitul de programatori sunt printre principalii factori care au condus la o majorare accelerată a salariilor în acest sector, scrie Mediafax.

Cu o medie de aproape 2.000 de euro net pe lună, programatorii sunt cel mai bine plătiţi angajaţi din economie şi au lăsat mult în urmă, ca nivel al remuneraţiei, bancherii, cei care, înainte de criza financiară din 2008-2009 dominau clasamentul salariilor mari. În prezent, un programator câştigă echivalentul a 2,3 salarii medii pe economie şi a 6 salarii minime la nivel naţional.

Efectivul de angajaţi din sectorul IT&C a crescut de la circa 100.000 la peste 220.000 de persoane în ultimii zece ani, iar importanţa sectorului a crescut de la an la an, ajungând să reprezinte 6,4% din PIB în 2021. Cei mai mulţi angajaţi din sectorul IT&C lucrează în Bucureşti, aproape 100.000, jumătate din efectivul total de salariaţi din acest domeniu, arată datele Institutului Naţional de Statistică. Alături de Capitală, Clujul, Timişoara, Iaşiul şi Braşovul sunt oraşele cu cele mai numeroase comunităţi de IT-işti, concentrând împreună aproape 80% din efectivul total de oameni din acest sector.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend