Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

CM Handbal (f): Argentina, victorie în fața Austriei – Rezultatele înregistrate sâmbătă

Publicat

in

Germania, Ungaria (grupa E), Correa de Sud, Danemarca (F), Croația, Brazilia (G), Argentina și Spania (H) au obținut victorii, sâmbătă, în grupele preliminare ale Campionatului Mondial de handbal feminin, din Spania.

Rezultatele înregistrate sâmbătă:

Grupa E: Slovacia vs Germania 22-36 / Ungaria vs Cehia 32-29

Grupa F: Coreea de Sud vs Tunisia 31-29 / Congo vs Danemarca 18-33

Grupa G: Paraguay vs Croaţia 16-38 / Japonia vs Brazilia 25-29.

Grupa H: Austria vs Argentina 29-31 / China vs Spania 18-33.

Naţionala României a bifat o primă victorie în grupa C, 39-11 cu Iran, şi va întâlni duminică reprezentativa Kazakhstan. Programul partidelor din grupa C: 5 decembrie – România – Kazakhstan, Norvegia – Iran; 7 decembrie – Kazakhstan – Iran, Norvegia – România.

32 de echipe naţionale se află la start, iar primele trei clasate din grupele preliminare se vor califica în grupele principale, cu meciuri programate între 8-13 decembrie. Primele două clasate în aceste grupe se vor califica în sferturile de finală, care vor avea loc în 14-15 decembrie, iar câştigătoarele vor evolua în semifinale, în 17 decembrie.

Finalele pentru medalii sunt programate în 19 decembrie.

IHF a impus prin procolul sanitar vaccinarea anti-Covid 19 a tuturor participanţilor la competiţia din Spania.

La CM din Spania, România este reprezentată şi de arbitrele Cristina Năstase – Simona Stancu.

Echipa României bifează a 25-a participare la Mondiale, fiind în continuare singura reprezentativă care a participat la toate ediţiile.

La ultima ediţie a Campionatului Mondial, România s-a clasat pe locul 12. Podiumul ediţiei din 2019 a fost ocupat, în ordine, de Olanda, Spania şi Rusia.

România are în palmaresul CM patru medalii: aur (1962), argint (1973 şi 2005) şi bronz (2015), informează News.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Senatorii au ţinut, în plen, un moment de reculegere în memoria lui Şerban Valeca

Publicat

in

De

Senatorii au ţinut, luni, în plen, un moment de reculegere în memoria social-democratului Şerban Valeca.

„Duminică, 15 mai, ne-a părăsit profesorul universitar, cercetătorul, parlamentarul, ministrul Şerban Valeca. A reprezentat cu demnitate şi profesionalism judeţul Argeş în Parlamentul şi Guvernul României. A făcut din patriotism un motto personal. A fost un coleg extraordinar, un prieten adevărat, un mare om. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a spus, în plen, senatorul PSD Ovidiu Puiu, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: UPDATE / Doliu în PSD: Șerban Valeca, fost ministru în Guvernul Năstase și Grindeanu, a murit în această dimineață

Fostul ministru, parlamentar şi lider al organizaţiei PSD Argeş, cercetătorul Şerban Valeca, născut la 23 iunie 1956, a încetat din viaţă duminică.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

PS Varlaam Ploieșteanul a reprezentat Patriarhia Română la un summit coorganizat de INS

Publicat

in

De

Patriarhia Română a fost reprezentată luni la evenimentul de deschidere al unei întruniri internaționale dedicate solidarității și cooperării în societatea post-pandemică: „Protecting Europe in Turbulent Times – Bucharest Leaders Summit: Enduring Power of Solidarity”.

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a numărat printre vorbitorii din deschiderea evenimentului, organizată la Palatul Victoria. Episcopul-vicar patriarhal a fost însoțit de Părintele Ciprian Ioniță, consilier la Sectorul Social-Filantropic al Patriarhiei Române, scrie basilica.ro.

Printre vorbitori s-au mai numărat Nicolae-Ionel Ciucă, Prim-Ministrul României, Mircea Geoană, Secretar General Adjunct NATO, László Borbély, Consilier de stat, Coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, Janez Lenarčič, Comisar European pentru Managementul Crizelor, Conf. Univ. Dr. Diana-Loreta Păun, Consilier Prezidențial, Departamentul Sănătate Publică, Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică.

Summitul, la care participă și ambasadori ai țărilor europene, se desfășoară în perioada 16-27 mai 2022, fiind a opta ediție dintr-o serie de evenimente organizate de Grupul de Presa MediaUno și Institutul Național de Statistică.

Evenimentul reunește în Capitala României personalități ale vieții politice și de afaceri din România, Uniunea Europeană și de peste Ocean, reprezentanți ai organizațiilor internaționale, analiști și experți, reprezentanți ai presei și societății civile.

Scopul evenimentului este să redescopere valențele solidarității și ale cooperării în construirea de baze sustenabile în societatea post-pandemie.

În perioada 17-27 mai summitul continuă cu mai multe paneluri organizate la Academia Romana și online.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend