Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

CM 2022 Qatar: Țara Galilor vs Ucraina – Se decide ultima calificată din Europa

Publicat

in

​Ultima națională de fotbal calificată la turneul final mondial din Qatar (21 noiembrie – 18 decembrie 2022) din zona Europa urmează să fie cunoscută duminică seară, 5 iunie, la finalul jocului care va începe la ora 19:00, pe „Cardiff Stadium” din capitala galeză.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Pentru acest loc vor lupta la baionetă Țara Galilor și Ucraina. Naționala afectată de război a dispus miercuri, la Glasgow, de Scoția cu 3-1 și și-a câștigat locul în finala play-off-ului.

Galezii au evoluat miercuri în Polonia, în Grupa 4 a Diviziei A. Au condus cu 1-0, dar au fost „întorși” de leși.

Deși era un meci oficial, contând pentru Liga Națiunilor, antrenorul Page a socotit că barajul de duminică este mai important pentru viitorul echipei. Astfel că vedeta Gareth Bale a fost menajată, urmărind jocul din tribune.

Dincolo, problemele Ucrainei sunt binecunoscute. Jucătorii din campionatul intern, proveniți de la Dinamo Kiev și de la Șahtior Donețk, nu mai au meciuri oficiale în picioare după invazia din 24 februarie care a atras întreruperea campionatului.

Dar, din fericire, Ucraina are piloni „sudați” în străinătate. Din Premier League provin 3 oameni de bază: Mykolenko (Everton), Zinchenko (Manchester City) și Yarmolenko (West Ham United). Iar atacantul Roman Yaremchuk s-a descurcat onorabil la Benfica Lisabona, cu care a ajuns departe în Liga Campionilor.

Ultima înfruntare directă a avut în 2016, scor 1-0, un meci amical decis de Yarmolenko. Iar mai în spate, două rezultate de 1-1, ambele în 2001, în calificările pentru Cupa Mondială din Japonia și Coreea de Sud.

Superbet pune la bătaie cota 5.5 pentru 1-1 scor corect.

Țara Galilor vs UcrainaCotă
Scor corect 1-15.5

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

O folosim zilnic, dar puțini cunosc orginiea expresiei ‘OK’

Publicat

in

Una dintre cele mai folosite expresii la nivel mondial şi, cu siguranţă, cel mai folosit ”americanism” în rândul românilor este expresia ”OK”. În Anglia şi America, ”OK” era deja o expresie răspândită în urmă cu un secol. În Europa, „OK” a intrat în rândul expresiilor uzuale după Primul Război Mondial. Românii au adopat expresia ”OK” după anii 90 şi în prezent o folosesc ca şi cum ar face parte din vocabularul fundamental al limbii române. Românii spun ”OK” atunci când vor să spună ”Da”, ” Sunt de acord” sau ”Este bine”, scrie historia.ro.

Originea expresiei ”OK” a fost îndelung comentată de-a lungul anilor. Cea mai veche atestare a expresiei”OK” datează din 1839 şi invenţia este atribuită unui editor al ziarului Boston Morning Post. Se spune că inventatorul cuvântului ar fi Charles Gordon Green, un editor al ziarului din Boston care obişnuia să creeze acronime pentru cititorii săi. Green scria pe marginea articolelor sale acronime precum ”NG” (no go-nu merge”) sau ”GC”(gin cocktail). În data de 23 martie 1839, editorului a notat pe marginea unui articol legat de o dispută cu rivalii de la Providence Journal, expresia ”OK”, însemnând ”all corect” (totul corect).

Citeste mai mult

NATIONAL

U Craiova-Sepsi: Eugen Neagoe: ‘Atâta timp cât nu suntem în cupele europene, este un an ratat pentru Craiova’

Publicat

in

Eugen Neagoe, antrenorul formaţiei Universitatea Craiova, consideră că sezonul acesta este unul ratat, atâta vreme cât echipa nu joacă în cupele europene, scrie news.ro.

De trei zile tot discut cu echipa, că e important să rămână concentraţi, să nu asculte ce se aude şi ce se vorbeşte în stânga sau dreapta, pentru că Sepsi va veni să joace. Din păcate pentru noi am jucat slab, o seară foarte tristă pentru noi. În această seară totul depindea de noi, doar de noi. Trebuia să rămânem concentraţi şi să câştigăm jocul. Atât! Eu am aflat abia la final de rezultatul de la Cluj.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend