Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali din Argeș susține brandurile locale (CP)

Avatar

Publicat

in

Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali este o structură internă a PNL, care are drept scop susținerea capitalului românesc, consolidarea economiei de piață, promovarea și apărarea intereselor legitime ale oamenilor de afaceri din România. La nivelul județului Argeș, Clubul funcționează în cadrul PNL și reprezintă interfața COAL național cu mediul de afaceri argeșean. Clubul cuprinde membri ai partidului si simpatizanți, care activează în sfera întreprinderilor mici şi mijlocii sau în mediul de afaceri, dar și cetățeni care îmbrățișează ideile liberale și activează în diferite business-uri.

Scopul nostru este să construim, la nivel local, o structură solidă axată pe principii liberale la care să adere oameni de afaceri din Argeș și organizații de profil care susțin și promovează mediul de business. Prin dezbateri, întruniri, analize și conferințe, dorim să elaborăm propuneri și strategii de dezvoltare a mediului de afaceri și să punem bazele unei comunicări constructive între politic și economic. De aceea, urmărim să angrenăm în viața politică oameni de afaceri deschişi către ideile liberale și totodată să aplicăm în acțiunea politică mentalitatea din top managementul companiilor.

Publicitate

Un principiu fundamental al liberalismului este susținerea liberei-inițiative și a independenței antreprenorului, în așa fel încât fiecare individ să-și atingă potențialul și fiecare companie să evolueze sănătos pe bazele capitalismului modern. Astfel, Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali din Argeș își propune:

  • să susțină brandurile și investițiile companiilor locale,
  • să consolideze economia județului Argeș, prin sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii,
  • să atragă noi investitori în județ și să mențină actualii investitori,
  • să promoveze și să apere interesele legitime și reputația oamenilor de afaceri argeșeni,
  • să asigure o comunicare corectă între companiile din județul Argeș și instituțiile de resort.

Desigur, nu am inventat noi roata în privința asociațiilor oamenilor de afaceri și avem în Argeș organisme care susțin mediul de business local și cu care sper să colaborăm cât mai curând. Din poziția de Club al oamenilor de afaceri liberali vrem să aducem alături de noi elitele mediului de afaceri, profesiile liberale, să educăm membrii PNL în domeniul vieţii democratice, economiei de piaţă libere şi al liberalismului și să convingem cât mai mulți oameni de afaceri asupra necesității de a se implica activ in viața politică. Un prim pas, în viitoarele noastre acțiuni, este să promovăm brandurile locale, create și dezvoltate de argeșeni”, a declarat Cătălin Andrei, președinte interimar al Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali din Argeș.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Nelu Tătaru: Nu vrem să devenim un stat poliţienesc. Sunt reguli care trebuie respectate de noi toţi

Avatar

Publicat

in

De

„Dacă ne uităm la ultimele trei zile, avem o staţionare ca număr de cazuri, dar să nu ne amăgim. Suntem într-un moment în care gestionăm în spital numărul de cazuri atât cele uşoare, cât şi cele severe şi grave care merg spre ATI.

Acest moment este un moment decesiv, dar problema nu se tranşează în spitale. Se tranşează în acea transmitere comunitară. Dacă acea transmitere comunitară rămâne accentuată, vom avea un număr de cazuri care vin peste unităţile spitaliceşti şi gestinoarea acestora va fi din ce în cea mai grea, mai ales pentru secţiile de terapie intensivă”, a declarat Nelu Tătaru la TVR.

Publicitate

Ministrul Sănătăţii a avertizat că „nu suntem în scădere.

„Suntem pe acel trend crescător, dar scăzând ca intensitate a creşterii de numărului de cazuri de la o zi la alta. Nu suntem în scădere. Suntem în momentul în care dacă respectăm în următoarele săptămâni anumite reguli, putem să ajungem la un platou”, a menţionat Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a explicat că şi-ar dori ca „să se stabilească la 1.200-1.300, dar s-ar putea stabili la 1.500 (de infecţii cu COVID-19). Asta ar înseamna în următoarele 10 zile încă 300 de cazuri la Terapie Intensivă”.

De asemenea, Tătaru a amintit că ţări precum Spania, Cipru, Italia şi Franţa au introdus obligativitatea purtării măştii în locurile în care nu poate fi păstrată distanţarea.

„Nu suntem noi cei care iau asemenea măsuri, numai în alte ţări aceste lucruri se respectă. La noi mai trebuie să gândim un pic cum putem să impunem aceste soluţii.

Nu vrem să devenim un stat poliţienesc. Sunt reguli care trebuie respectate de noi toţi, în condiţiile în care suntem obligaţi să impunem nişte restricţii, suntem obligaţi să impunem respectarea acestor restricţii”, a spus Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a menţionat că „o parte dintre concetăţenii noştri nu au înţeles nimic”.

„Ne-am bucurat prematur la începutul lunii iunie când aveam 120-130 de cazuri pe zi.  (…) Dacă se respectă regulile, putem să scădem sub 1.000. Gândiţi-vă că este problemă care trebuie să participe toţi factorii, nu numai corpul medical, nu numai minisrul Sănătăţii, nu numai Guvernul”, a conchis ministrul Sănătăţii.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Sfaturi utile pentru toți românii! Unde trebuie să păstrați cel mai bine masca de protecție

Avatar

Publicat

in

De

Masca trebuie purtată în cât mai multe locuri pentru a vă feri de Covid-19, însă atunci când trebuie să o depozitați pentru câteva zeci de minute este o problemă.

Puneți-o într-un plic

Plicurile vă permit să păstrați masca în siguranță atunci când nu o utilizați. Atenție: trebuie să fie un plic care nu a mai fost folosit până acum deoarece este esențial ca acesta să fie curat. După scoaterea din plic (cu mâinile dezinfectate), masca poate fi din nou folosită fără probleme. Atenție! Trebuie schimbată dacă se umezește sau trebuie schimbată după 3-4 ore de purtat, scrie site-ul spaniol 20min.es.

Publicitate

Puteți să o puneți într-o sacoșă de hârtie sau de pânză

La fel ca în cazurile cu plicurile, sacoșele trebuie să fie curate. Nu puneți măștile alături de produsele cumpărate de la supermarket! Ideal ar fi să aveți o sacoșă exclusiv pentru mască, sacoșă pe care să o spălați sau, dacă este de hârtie, să o înlocuiți de fiecare dată.

Masca trebuie să stea într-un recipient ventilat

Indiferent dacă alegeți un plic, o sacoșă sau orice alt recipient similar pentru a păstra o mască în siguranță, lucrul fundamental este să permiteți o ventilație corectă. Prin urmare, articole din plastic în care vă gândeați să depozitați măștile trebuie aruncate.

Nu uitați: masca trebuie manipulată întotdeauna prin atingerea ”bretelelor” și niciodată prin atingerea părții din față sau a interiorului!, scrie dcbusiness

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend