Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali din Argeș susține brandurile locale (CP)

Avatar

Publicat

in

Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali este o structură internă a PNL, care are drept scop susținerea capitalului românesc, consolidarea economiei de piață, promovarea și apărarea intereselor legitime ale oamenilor de afaceri din România. La nivelul județului Argeș, Clubul funcționează în cadrul PNL și reprezintă interfața COAL național cu mediul de afaceri argeșean. Clubul cuprinde membri ai partidului si simpatizanți, care activează în sfera întreprinderilor mici şi mijlocii sau în mediul de afaceri, dar și cetățeni care îmbrățișează ideile liberale și activează în diferite business-uri.

Scopul nostru este să construim, la nivel local, o structură solidă axată pe principii liberale la care să adere oameni de afaceri din Argeș și organizații de profil care susțin și promovează mediul de business. Prin dezbateri, întruniri, analize și conferințe, dorim să elaborăm propuneri și strategii de dezvoltare a mediului de afaceri și să punem bazele unei comunicări constructive între politic și economic. De aceea, urmărim să angrenăm în viața politică oameni de afaceri deschişi către ideile liberale și totodată să aplicăm în acțiunea politică mentalitatea din top managementul companiilor.

Un principiu fundamental al liberalismului este susținerea liberei-inițiative și a independenței antreprenorului, în așa fel încât fiecare individ să-și atingă potențialul și fiecare companie să evolueze sănătos pe bazele capitalismului modern. Astfel, Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali din Argeș își propune:

  • să susțină brandurile și investițiile companiilor locale,
  • să consolideze economia județului Argeș, prin sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii,
  • să atragă noi investitori în județ și să mențină actualii investitori,
  • să promoveze și să apere interesele legitime și reputația oamenilor de afaceri argeșeni,
  • să asigure o comunicare corectă între companiile din județul Argeș și instituțiile de resort.

Desigur, nu am inventat noi roata în privința asociațiilor oamenilor de afaceri și avem în Argeș organisme care susțin mediul de business local și cu care sper să colaborăm cât mai curând. Din poziția de Club al oamenilor de afaceri liberali vrem să aducem alături de noi elitele mediului de afaceri, profesiile liberale, să educăm membrii PNL în domeniul vieţii democratice, economiei de piaţă libere şi al liberalismului și să convingem cât mai mulți oameni de afaceri asupra necesității de a se implica activ in viața politică. Un prim pas, în viitoarele noastre acțiuni, este să promovăm brandurile locale, create și dezvoltate de argeșeni”, a declarat Cătălin Andrei, președinte interimar al Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali din Argeș.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Klaus Iohannis, anunță cum se va desfășura strategia de vaccinare anti-COVID: ‘Vaccinarea populației se va realiza prin rețeaua de medicină de familie’

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, după discuţia cu miniştrii Apărării, Internelor şi Sănătăţii, cu tema ”Campania de vaccinare anti-COVID-19, problemă de securitate naţională”, că Strategia de vaccinare anti-COVID va fi supusă aprobării într-o şedinţă CSAT pe care o va convoca în perioada următoare. MApN va gestiona depozitele de vaccinuri. Conform preşedintelui, vaccinul anti-COVID a devenit speranţa noastră de a ne întoarce cât mai curând la o viaţă normală şi, oricât de greu ne-ar fi, trebuie să avem răbdare, să respectăm măsurile de prevenţie.

Conform Strategiei de vaccinare, din grupurile prioritare face parte tot personalul din domeniul sănătăţii ca şi cei din centrele rezidenţiale, populaţia cu risc ridicat de infectare şi personalul din domenii cheie în buna funcţionare a societăţii.

Iohannis a precizat că vaccinarea se va face etapizat.

”Vaccinarea se va realiza la locul de muncă, pentru personalul din domeniul sănătăţii şi prin centrele de vaccinare fixe şi mobile, reţeaua de medicină de familie pentru toate celelalte categorii de populaţie”, a subliniat preşedintele Klaus Iohannis.

Ministerul Apărării va gestiona depozitul central şi cele cinci deppozite regionale din care se va distribui vaccinul anti-COVID-19.

”Vaccinurile, odată aprobate de organizaţiile internaţionale de profil, sunt sigure, sunt eficiente şi reprezintă singura soluţie viabilă de a pune capăt acestei pandemii”, a conchis Iohannis, conform news.ro.

Citește și:

EXCLUSIV George Maior și Florian Coldea – de la vârful SRI la catedra SNSPA!

Vești proaste pentru români! Facturile la gaz ar putea crește cu 200 de lei pe an

Klaus Iohannis a promulgat legea! Anumiți români vor fi scutiți de plata impozitului

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Marcel Ciolacu, mesaj către Mugur Isărescu: ‘Vă asigur, domnule guvernator, că PSD nu ‘atentează’ nici la neutralitatea şi nici la caracterul apolitic al BNR’

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a transmis luni o scrisoare guvernatorului Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, în care afirmă că toate declaraţiile făcute de oficiali ai BNR produc efecte, indiferent dacă sunt făcute în nume personal sau de la pupitrul oficial.

„Potrivit legislaţiei în vigoare, Banca Naţională a României este o instituţie independentă şi, din această perspectivă, orice remarcă publică, făcută de orice membru al conducerii BNR, porneşte de la premisa că nu are caracter politic, că se bazează pe realităţi obiective şi că reflectă nivelul de profesionalism şi decenţă, specific băncii centrale. În mod real, însă, nu poate exista distincţie între afirmaţiile personale şi cele profesionale, făcute în numele instituţiei, atunci când e vorba de un specialist al BNR cu notorietate şi funcţie.

Nici în vremuri normale şi cu atât mai puţin acum, în criză. Toate declaraţiile făcute de oficiali ai BNR produc efecte, indiferent dacă sunt făcute în nume personal sau de la pupitrul oficial. Prin urmare, opinia recentă a domnului Valentin Lazea – economistul şef al BNR – privind reducerea cu 20% a salariilor, prin diminuarea la 4 zile a săptămânii de lucru, a provocat o reală preocupare în rândul opiniei publice, atentă la orice comunicare venită dinspre banca centrală. Această preocupare nu putea fi ignorată de Partidul Social Democrat, ca susţinător şi apărător al oamenilor care-şi câştigă existenţa prin muncă”, a afirmat Ciolacu în scrisoare.

Acesta a adăugat că postarea făcută de PSD pe una dintre reţelele de socializare „evocă şi compară atitudini şi fapte reale şi avertizează că istoria se poate repeta”, „nimic mai mult”.

„Situaţia de acum este comparabilă cu cea din 2009-2010, când domnul Lucian Croitoru era consilierul dumneavoastră şi, desemnat premier, a promovat public ‘soluţia’ tăierii salariilor, aplicată ulterior de guvernarea Băsescu-Boc, cu aceeaşi abordare ‘de dreapta’ ca şi cea de acum, Iohannis-Orban.

Vă asigur, domnule guvernator, că PSD nu ‘atentează’ nici la neutralitatea şi nici la caracterul apolitic al BNR. Iar evidenţierea unor avertismente de mare importanţă pentru populaţia ţării, fără a le fi schimbat sensul ori alterat conţinutul, provenite de la specialişti ai BNR, nu transmite, în niciun caz, vreun mesaj politic similar cu cel postat pe Facebook de către directorul Direcţiei Stabilitate Financiară a BNR, domnul Eugen Rădulescu”, a menţionat Ciolacu.

Preşedintele PSD mai spune că înţelege preocuparea lui Isărescu pentru menţinerea BNR „în zona neutralităţii apolitice” şi îi transmite întreaga sa apreciere „pentru eforturile de împlinire deplină a acestui deziderat”, informează agerpres.ro

Citește și:

EXCLUSIV George Maior și Florian Coldea – de la vârful SRI la catedra SNSPA!

Vești proaste pentru români! Facturile la gaz ar putea crește cu 200 de lei pe an

Klaus Iohannis a promulgat legea! Anumiți români vor fi scutiți de plata impozitului

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend