Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Clotilde Armand anunţă că a câştigat un proces cu compania de salubrizare Romprest

Publicat

in

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat că, în această săptămână, a obţinut câştig de cauză în instanţă într-un proces care i-a fost intentat de compania de salubrizare Romprest, dosar în care i-au fost cerute, între altele, daune morale în valoare de 500.000 de euro, scrie Agerpres.

Clotilde ArmandFoto: AGERPRES

„În această săptămână am câştigat unul din procesele intentate de compania de salubrizare. (…) Compania de salubrizare a cerut judecătorilor mai multe lucruri, printre care ştergerea postărilor mele de pe Facebook în care explicam de ce acest contract este păgubos pentru Sectorul 1, să nu mai scriu despre compania de salubrizare, plata unor daune morale de 500.000 euro şi restituirea unei garanţii de bună execuţie în valoare de 10 milioane lei. După doi ani de judecată, în care am prezentat magistraţilor toate probele necesare, rapoarte ale Curţii de Conturi şi ale Ministerului Finanţelor, am câştigat acest proces. Toate solicitările companiei au fost respinse ca neîntemeiate”, a scris sâmbătă Clotilde Armand pe Facebook.

Edilul Sectorului 1 a reamintit că procesul împotriva sa a fost declanşat urmare a unor declaraţii publice prin care reclama o serie de nereguli ce ar fi fost comise de compania de salubritate.

„Şefii companiei de salubrizare şi-au angajat o casă de avocatură scumpă, nemulţumiţi de declaraţiile mele din noiembrie 2020-iunie 2021, în care reclamam nereguli grave privind contractul de delegare a serviciilor de salubritate: costul uriaş al serviciilor facturate, off-shore-urile unde ajungeau milioanele de euro ale locuitorilor Sectorului 1, cine este, de fapt, în spatele firmei şi cine din fostele administraţii locale (PSD şi PNL) le-a fost complice în cel mai mare furt din bani publici din România post-decembristă. Tot ce am spus public a fost confirmat de ancheta DNA, în iulie 2022, există un prejudiciu record de 200 milioane euro”, a precizat Clotilde Armand.

În acelaşi context, aceasta susţine că nu este intimidată de astfel de atacuri, întrucât „are dreptatea de partea sa”.

„Aşadar, pe lângă şantajul mediatic la care am fost supusă în ultimii doi ani, mă confrunt în instanţă cu o hărţuire judiciară fără precedent în administraţia publică din România. Nu mă intimidează astfel de atacuri şi am câştigat toate procesele până acum, pentru că dreptatea este de partea mea”, a transmis Clotilde Armand.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Spitalul Clinic ‘Dr. C. I. Parhon’ din Iași au efectuat astăzi un transplant hepatic și două transplanturi renale

Publicat

in

Echipele medicale de la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti au realizat, duminică, o prelevare de organe de la un pacient aflat în moartea cerebrală, cu acordul familiei acestuia, iar doctorii de la Institutul Clinic Fundeni şi Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” Iaşi au efectuat un transplant hepatic şi două transplanturi renale, în cursul aceleiaşi zile, pe trei pacienţi.

„Gestul altruist al unei familii salvează vieţile altor semeni necunoscuţi aflaţi în suferinţă. Prin bunătate şi mărinimie au schimbat destinele altor oameni, înfăptuind o minune pentru ei.Transplantul înseamnă viaţă! Un week-end la datorie pentru echipele medicale implicate în activitatea de transplant, care au făcut din nou un adevărat maraton pentru salvarea de vieţi: trei pacienţi au primit o nouă şansă la viaţă în urma intrevenţiilor de transplant hepatic şi renal, realizate în cursul zilei de duminică, 4 iunie. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără gestul altruist făcut de o familie care, deşi a pierdut pe cineva foarte drag, a fost de acord cu donarea de organe şi nici fără efortul deosebit al echipelor medicale implicate în activitatea de transplant, de la donare la transplant”, arată postarea de luni, pe pagina de Facebook a Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, conform News.ro.

Citeste mai mult

NATIONAL

Rivers in 9 counties of Transylvania under Code Yellow for floods, until 24:00hrs

Publicat

in

Hydrologists issued on Monday a Code Yellow advisory for floods on rivers in the Somes, Mures, Olt river basins, namely in the counties of Bistrita Nasaud, Bihor, Cluj, Mures, Alba, Harghita, Brasov, Sibiu and Hunedoara.

„The hydrological warning is mainly aimed at the phenomena of significant runoff on slopes, torrents, streams, flash floods on small rivers with possible effects of local flooding, which may occur with greater probability and intensity in the interval 05.06.2023, at 16:00hrs – 05.06.2023, at 22:00hrs on some small rivers in Cluj and Alba counties,” the specialists mention.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend